محمدحسین روشنک روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با پیگیری‌های استانداری و مدیران اقتصادی و تلاش صادرکنندگان استان، به جز مواد غذایی صادرات سایر کالاها روال عادی دارد.

وی ادامه داد: در این ارتباط وزارت صنعت، معدن و تجارت باید با کشورهای قرقیزستان، ازبکستان، قزاقستان و تاجیکستان هماهنگی کرده و با تنظیم دستورالعمل‌های بهداشتی و قرنطینه‌ای زمینه صادرات مواد غذایی از ایران به آن کشورها را فراهم کند.

رییس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان خراسان رضوی گفت: یکی از تولیدات مطلوب خراسان رضوی، خمیرمایه است که ماده‌ای ضدویروس به شمار می‌آید اما امکان صادرات این ماده از استان وجود ندارد.

روشنک افزود: این در حالی است که چین خمیرمایه تقلبی تولید کرده و با ایجاد دستورالعمل بهداشتی در حال صادرات آن به قزاقستان است.

وی ادامه داد: تجار و صادرکنندگان ما در قزاقستان، تاجیکستان و ازبکستان به شدت در حال تلاش برای افزایش صادرات کالا هستند، اتاق‌های مشترک تجاری نیز در این راستا پیگیر مسایل مربوط به صادرات می‌باشند، در این میان لازم است مسوولان حوزه تجارت بین‌الملل قوی‌تر عمل کنند.

وی گفت: به جای ممنوع کردن پروازها بهتر است دستورالعمل‌های بهداشتی برای رونق دادن به صادرات از سوی مسوولان کشور تهیه شود.

روشنک با تاکید بر تفکیک بخش تجارت از وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: به رغم تلاش دولت، تفکیک این بخش هنوز به نتیجه نرسیده است در حالی که اگر وزارت بازرگانی جداگانه تشکیل می‌شد  هم اینک صادرات ما شرایط بهتری داشت.

طبق اعلام گمرک خراسان رضوی، میزان صادرات کالا از گمرکات استان طی ۱۱ ماه امسال سه میلیون و ۱۴۷ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۶۵۱ میلیون دلار بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن ۱۹ درصد افزایش داشت.

در این مدت میزان واردات کالا از گمرکات خراسان رضوی ۲۵۷ هزار تن به ارزش ۳۵۲ میلیون دلار بود که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزن ۱۰ درصد افزایش داشت.

زعفران، سیب، پسته و فرآورده‌های نفتی به جز بنزین بیشترین کالاهای صادراتی استان در ۱۱ ماه امسال را تشکیل دادند که اغلب به کشورهای افغانستان، ترکمنستان، عراق و ازبکستان صادر شد.

پنبه، گوشی تلفن همراه، کلرورپتاسیم، ابریشم خام نیز بیشترین کالاهای وارداتی استان در این مدت بودند که کشورهای ازبکستان، امارات، ترکیه و چین بیشترین سهم واردات کالا به استان را داشتند.

صنایع غذایی یکی از مزیت‌های خراسان رضوی است بطوریکه ۶۰۲ واحد با سرمایه گذاری ۱۶ هزار و ۲۸۰میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۴۰ هزار و ۲۰۰ نفر در حوزه صنایع غذایی این استان فعالیت دارد که این تعداد ۱۳ درصد واحدهای صنعتی، ۱۰ درصد سرمایه‌ گذاری ‌در حوزه صنعت و ۲۱ درصد اشتغال این بخش در استان را شامل می‌شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.