امیر نژادرحیم روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: مشکلات استفاده از وسایل گرمایشی در مناطق حاشیه‌نشین کاشمر بیشتر است، به طوریکه ۹۵ درصد حاشیه‌نشینان از جمله در حسین‌آباد، گلشن و دیگر بافت‌های فرسوده که به‌طور غیرمجاز ساخته‌ شده‌اند از وسایل گرمایشی و پخت‌وپز غیرایمن استفاده می‌کنند.

وی علت ۸۰ درصد حوادث گازگرفتگی در کاشمر را "نقص سامانه دودکش" اعلام و بیان کرد: هنوز با منابع تولید این گاز خطرناک آشنا نیستیم، دقت در انتخاب وسایل گرمایشی و اتصالات آن‌ها و کنترل هفته‌ای این وسایل از بروز بسیاری از خطرات جلوگیری می‌کند. 

وی گفت: با اینکه یکی از عوامل مهم مرگ و میر در فصل زمستان استنشاق گاز منواکسید کربن  است اما بسیاری از شهروندان در انتخاب وسایل گرمایشی مناسب دقت کافی ندارند.

نژادرحیم بکارگرفتن دودکش‌های آکاردئونی را بسیار خطرناک دانست و افزود: در ساختمان‌های عمومی از جمله مجتمع‌های مسکونی بیش از ۱۰ واحد نصب هرگونه وسایل گرمایشی از قبیل بخاری، آبگرمکن و پکیج در فضای داخلی ممنوع است مگر این‌که تمام هوای احتراق از محیط خارج دریافت شود.

وی به ۶۰ مورد گازگرفتگی و یک مورد فوت ناشی از آن در شهرستان‌های کاشمر و کوهسرخ طی سال جاری اشاره کرد و ادامه داد: برخی حوادث مربوط به گازگرفتگی به آتش‌نشانی اعلام نمی‌شود به همین خاطر ممکن است آمار اورژانس در این زمینه بیشتر از آمار آتش نشانی باشد.

وی گفت: مشکلات اقتصادی موجب شده برخی خانواده‌ها مکان‌هایی غیراستاندارد و فاقد ایمنی اجاره کنند و ۲ کودکی که سال قبل بر اثر گازگرفتگی در این شهرستان جان خود را از دست دادند در فضای غیرمسکونی که برای انباری استفاده‌ می‌شد زندگی می‌کردند.

رییس سازمان آتش‌نشانی کاشمر همچنین میزان توجه خانواده‌ها را به نکات ایمنی نامطلوب و غیرقابل قبول دانست و افزود: صدا و سیما آنقدر که برای مسائل مختلف تبلیغ می‌کند برای فرهنگ‌سازی و توجه به نکات ایمنی تبلیغ نمی‌کند.

وی ادامه داد: بسیاری از شهروندان از نکات ایمنی آگاهی ندارند یا اطلاعات آنها در این زمینه اندک است و بر اساس آنچه از سوی کارشناسان شرکت گاز اعلام شده ۹۵ درصد مشترکین گاز پس از دریافت مهر تایید اقدام به تغییرات غیراستاندارد در شبکه گازرسانی منزل خود می‌کنند. 

هم اکنون ۲ ایستگاه آتش‌نشانی با هفت نفر در شهر کاشمر فعالیت دارد.  

در حال حاضر بیش از ۱۲ هزار نفر از جمعیت ۱۰۰ هزار نفری شهر کاشمر در مناطق حاشیه شهر زندگی می‌کنند، همچنین از ۱۴۰۰ هکتار مساحت این شهر، ۳۰۲ هکتار بافت فرسوده است که ۹۱ هکتار را بافت فرسوده میانی شهر، ۸۵ هکتار را بافت فرسوده روستایی شهری، ۶۰ هکتار را بافت فرسوده واجد ارزش تاریخی و ۶۸ هکتار را بافت فرسوده حاشیه شهری تشکیل می‌دهد.

مرکز شهرستان ۱۹۵ هزار نفری کاشمر در ۲۲۸ کیلومتری جنوب غرب مشهد واقع است.

این شهرستان مرکب از دو بخش مرکزی و کوهسرخ دارای ۶۳ روستاست و ۶۱ هزار نفر از جمعیت کاشمر ساکن روستاهای این شهرستان هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.