حجت اسلام حسین نمازی فرد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: برهمین اساس و در این نهضت باید خانه به خانه در تمام محلات ، در زمینه حفظ قرآن این حرکت دنبال شود.
وی ادامه داد: برای راه اندازی و تداوم این نهضت ، همایشهایی برای حافظان و مربیان قرآن کریم در شهرستانها برگزار شد و در آن بر تقویت کمّی و کیفی حفظ قرآن کریم ، تشکیل جلسلت حفظ قرآن و همچنین تعهد و الزام به آموزش و حفظ قران به دیگران تاکید شده است.
او بیان کرد: همچنین به تازگی تفاهمنامهای با آموزش و پروش استان خراسان رضوی به امضاء رسیده است تا حافظان و مربیان قرآن کریم برای آموزش جزء سیام قرآن کریم به دبستانهای سطح شهر برای اموزش به دانش آموزان اعزام شوند.
رییس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی استان خراسان رضوی گفت: برای ترویج و ترغیب مردم به حفظ قرآن کریم ، باید الگوهایی به مردم معرفی شوند و در این مسیر برنامههای در دست اقدام داریم.
همچنین کارشناس امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی استان خراسان رضوی با اشاره به 14 سال برگزاری آزمون ارزیابی حافظان قرآن کریم گفت: بیش از 7 هزار نفر در این آزمونهای سالانه شرکت کردهاند.
محمد رضا مجتهد زاده شیروانی روز یکشنبه در نشست خبری پانزدهمین دوره آزمون های ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم که فقط با حضور خبرنگار ایرنا برگزار شد افزود: این افراد در آزمونهای حفظ 10، 20 و 30 جزء قرآن کریم در مرحله استانی شرکت کردهاند و از این تعداد فقط 420 نفر توانستهاند حد نصاب نمره آزمون حفظ 30 جزء قران کریم را به دست آورده تا مدرک تخصصی را به آنها اعطاء شود.
وی ادامه داد: برای شرکت در این آزمون، علاقهمندان باید از اول تا سیام بهمن ماه سال جاری و از طریق آدرس اینترنتی www.telavat.ir برای شرکت در رشتههای حفظ 10، 20 و 30 جزء قرآن کریم اقدام نمایند.
او بیان کرد: آزمون کتبی در ساعت 15 روز 22 فروردین سال 99 و در هفت حوزه شامل، شهرهای مشهد، سبزوار ،نیشابور ، تربت حیدریه ، تربت جام، قوچان و کاشمر به صورت کتبی برگزار خواهد شد.
مجتهدزاده گفت: آزمون شفاهی آن نیز به صورت متمرکز در تابستان سال 99 در شهر مشهد برگزار میشود و " حُسن حفظ" ، تجوید، وقف و ابتداء و همچنین صوت و لحن مورد ارزیابی داوران قرار خواهد گرفت.
وی به مدارک اعطاء شده در آزمون ارزیابی و اعطای مدرک تخصّصی به حافظان قرآن کریم اشاره کرد و گفت: در هر مرحله که شخص بتواند با موفقیت آزمون را پشت سر بگذراند ، میتواند مدرک علمی و مورد تائید که همتزاز دانشگاهی است را به دست خواهند آورد. همچنین افرادی که مدرک تخصصی درجه اول و دوم را به دست آورند می توانند در بنیاد نخبگان جذب شده و امکانات این بنیاد نیز استفاده کنند.
این کارشناس افزود: افرادی واجد شرایط دریافقت مدرک درجه یک تخصصی و استاد حفظ قرآن هستند ،معادل دکتری رشته الهیات ، گرایش علوم قرآنی محسوب میشوند. این افراد باید حافظ ممتاز قرآن، آشنا به تفسیر وعلوم قرآنی و همچنین دارای 10 سال سابقه تدریس و تربیت حافظان قرآن کریم باشند.
او ادامه داد: همچنین افراد حافظ ممتاز قرآن که همتراز مقطع کارشناسی ارشد رشته الهیات ، گرایش علوم قرآنی محسوب میشوند،باید تسلط بر تلاوت مُرتل کل قرآن از حفظ و همچنین ترجمه آیات و وازگان لغوی قرآن کریم را داشته باشند.
مجتهدزاده گفت: افراد حافظ کل قرآن نیز که تسلط بر خواندن کل قرآن از حفظ به همراه درک معنای آیات را داشته باشند میتوانند، مدرک همتراز کارشناسی دانشگاهی را به دست آورند و افراد حافظ 20 جزء قرآن که تسلط بر خواندن 20 جزء پیوسته قرآن از حفظ همراه با درک معنای آیات معادل مدرک فوق دیپلم و افراد حافظ 10 جزء قرآن با تسلط بر خواندن 10 جزء پیوسته قرآن از حفظ ، همراه با درک معنای آیات همتراز دیپلم مدرک خواهند کرد.
450 موسسه و خانه قرآنی در سطح استان خراسان رضوی در زمینه حفظ قرآن کریم فعال هستند.