مهدی عبداللهیان روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: این اتوماسیون بومی با هدف مدیریت بهینه تولید و مصرف در شبکه برق، امکان اندازه گیری از راه دور مصارف الکتریکی، مانیتورینگ وضعیت شبکه، کنترل و مدیریت تولید، توزیع و مصرف انرژی الکتریکی نیروگاه با زیر ساخت های مربوط به یک شبکه هوشمند ایجاد شد.
وی ادامه داد: سیستم مذکور با ایجاد بستر طراحی شده قابلیت قرائت و پایش کنتورها، اطلاعات عملکرد رلههای حفاظتی مربوط به کلیدهای برق فشار قوی نیروگاه، وضعیت کلیدهای قدرت، پردازش و تحلیل اطلاعات مصارف الکتریکی شبکه برق پالایشگاه را داشته و گزارشهای لازم را به صورت آنلاین مانیتورینگ میکند. اتوماسیون مذکور دارای سیستم یکپارچه سخت افزار و نرم افزار بومی شده منطبق با استاندارد و تاییدیه جهانی است.
وی با اشاره به اینکه اتوماسیون شبکههای برق یکی از روشهای اصلی در کاهش میزان وقفه در تولید و توزیع شبکه برق است اظهار داشت: شبکههای هوشمند یک فرصت بی نظیر را به صنعت برق برای ورود به سطح جدیدی از قابلیت اطمینان، دسترسی و بازدهی بالاتر سیستم و افزایش نظارت بر شبکه برق را فراهم به اقتصاد سازمان نیز کمک میکند.
وی گفت: هم اینک با رویکرد توجه به الزامات پدافند غیرعامل، از تجهیزات و بستر ایجاد شده به منظور ارتباط آنلاین از وضعیت شبکه برق با ستاد مدیریت بحران پالایشگاه مهیا شده که این قابلیت را برای مواجهه بهتر در شرایط اضطراری فراهم ساخته است. همچنین بستر لازم جهت لینک به سیستم مانیتورینگ دیسپچینگ شبکه گاز پالایشگاه نیز از طریق آن ساختار، فراهم شده است.
پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد در فاصله ۱۶۵ کیلومتری شمال شرق مشهد و ۳۵ کیلومتری شهر مرزی سرخس در وسعت ۴۳ هزار هکتاری واقع شده است. این پالایشگاه بهمن ماه سال ۱۳۶۲ افتتاح شد.