شهناز رمارم روز دوشنبه در نطق پیش از دستور شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به پیوستن مشهد به شبکه شهرهای یادگیرنده یونسکو افزود: مدارس، دانشگاه و شهرداریها مولفههای اصلی شهر یادگیرنده هستند.
وی اضافه کرد: در شهرهای یادگیرنده مدارس برای اندازه گیری عملکردشان توانمند میشوند و دانشگاهها میتوانند شهر را آزمایشگاه تحقیق برای یادگیری ببینند.
عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد گفت: ایجاد یادگیری مادام العمر نیازمند رشد شبکه شهروندان یادگیرنده است و یادگیری اتفاق نمیافتد مگر تغییر رفتار ایجاد کند و مشارکت فعال مردم جلب شود از این رو شهرداری باید با ایجاد فرهنگ یادگیری شهروندی، امکان دسترسی به آموزش را برای همه فراهم کند.
رمارم افزود: شهرداری باید نیازهای یادگیری محلی را از طریق مشارکت شناسایی و برنامه های لازم برای تحقق شهر یادگیرنده را تدوین کنند.
نشان بینالمللی شهر یادگیرنده از سوی کمیته ملی یونسکو روز شنبه نوزدهم مرداد توسط وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در تهران به شهرداری مشهد اهدا شد و این شهر به شبکه شهرهای یادگیرنده GNLC پیوست.
شهرهای یادگیرنده شهرهایی هستند که به طور مؤثر منابع خود را در بخش هایی از قبیل ترویج یادگیری فراگیر از آموزش پایه تا آموزش عالی، باز زنده سازی یادگیری در خانواده ها و جوامع، تسهیل یادگیری برای کار و در محل کار، گسترش استفاده از فناوری مدرن یادگیری، افزایش مزیت و کیفیت یادگیری و پرورش یک فرهنگ یادگیری در طول زندگی به کار می برند.
در مجموع ۲۲۴ شهر از ۵۲ کشور دنیا عضو شبکه شهرهای یادگیرنده هستند.