معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: هم اکنون هفت هزار و ۴۵۰ هکتار باغ در این استان زیر کشت آلو است که از این میزان پنج هزار و ۶۰۰ هکتار بارور میباشد.
نجفقلی صالحی افزود: تولید آلو در خراسان رضوی به حدود ۶۰ هزار تن در سال میرسد و میانگین برداشت آن در هر هکتار نیز حدود ۱۰ تن است.
وی اظهار داشت: نیشابور، مشهد، چناران، طرقبه شاندیز و تربت حیدریه مهمترین شهرستانهای تولید کننده محصول آلو در این استان هستند.
وی گفت: حدود ۴۰ درصد آلوی تولیدی خراسان رضوی به مصرف تازه خوری میرسد و بقیه تولیدات به آلو خشک و لواشک تبدیل میگردد.
صالحی افزود: هرسال حدود ۶۰ هزار تن آلو در خراسان رضوی تولید میشود که شامل انواع شمس، طرقبه، بخارا، درگزی، قطره طلا، سانتاروزا، شابلون و استنلی است ضمن اینکه همچنان میتوان به افزایش تنوع در تولید این محصول پرداخت.
وی با بیان اینکه صادرات آلو در ۲ بخش خشک و تازه انجام میشود، ادامه داد: در بخش آلو خشک پارسال هفت هزار و ۳۲۷ تن به ارزش ۱۵.۴ میلیون دلار از کشور صادر شد که ۲۵۰۰ تن از این میزان به ارزش ۶.۲ میلیون دلار سهم خراسان رضوی بود.
وی اظهار داشت: در این بخش بیش از ۴۰ درصد آلو خشک صادراتی کشور متعلق به خراسان رضوی است.
وی گفت: همچنین صادرات آلوی تازه از کشور در سال گذشته ۲۶ هزار تن به ارزش ۱۷ میلیون دلار بود که ۵۰۰ تن و معادل ۲۵۰ هزار دلار سهم خراسان رضوی بوده است.
۳۶۳ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی خراسان رضوی فعالیت دارند که سالانه هشت میلیون تن انواع محصولات باغی، زراعی و دامی تولید میکنند.
سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین در خراسان رضوی زیر کشت ۸۳ نوع محصول میرود.
بخش کشاورزی ۲۸ درصد اشتغال و ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی استان خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.