محمد رضا مقدم پاشا روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال ۱۳۹۵ پس از انتخاب نیشابور به عنوان پایتخت کتاب ایران احداث این کتابخانه در دستور کار قرار گرفت و کلنگ ساخت آن تیر ماه همان سال به زمین زده شد و تاکنون بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شده است.
وی اظهار داشت: این کتابخانه دارای ۴۰ بخش از قبیل سالن مطالعه، مخزن، سرویس بهداشتی، آمفی تئاتر، کافی نت و نمازخانه بوده و بخش کودک و مادر و کودک آن نیز جدید است.
وی گفت: کتابخانه مرکزی فعلی نیشابور جوابگوی حجم متقاضیان نیست و طی۶ ماه اول امسال در ۱۰ کتابخانه عمومی این شهرستان ۱۴۲ هزار کتاب امانت داده شد که نسبت به سال قبل ۳۲درصد افزایش یافته است.
مقدم پاشا افزود: از مجموع این تعداد کتاب امانت داده شده ۲ هزار و ۸۰۰ جلد کتاب کودک، ۹ هزار جلد کتاب کمک درسی و ۱۰۵ هزار جلد سایر کتاب ها می باشد.
وی اظهار داشت: در کتابخانه های نیشابور ۲۱۰ هزار نسخه کتاب با ۱۰۴ هزار و ۸۰۰ عنوان موجود می باشد و امسال پنج هزار و ۱۹۰ جلد کتاب جدید با سه هزار عنوان به این مجموعه افزوده شده است.
وی گفت: نیشابور دارای ۱۰ کتابخانه عمومی نهادی و هفت کتابخانه عمومی مشارکتی با حدود ۱۷ هزار و ۱۹۷ عضو فعال شامل ۱۰ هزار و ۴۶ زن و هفت هزار و ۱۵۱ مرد است.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی نیشابور افزود: شهرهای بار، قدمگاه و درود این شهرستان هنوز کتابخانه ندارند و تنها منبع درآمد کتابخانه ها مبلغ نیم درصدی است که از سوی شهرداری ها برای موارد فرهنگی اختصاص یافته و امسال شهرداری نیشابور ۶۰۰ میلیون ریال و شهرداری شهر خرو ۳۰ میلیون ریال به نهاد کتابخانه های نیشابور پرداخت کرده اند.
نیشابور در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد واقع است.
۹۸۶۹/۶۰۵۳