دکتر فاطمه نوده روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: فعالیت مدارس مروج سلامت نه تنها دانش آموزان را در زمینه مراقبت از خود توانمند می سازد بلکه سبب گسترش فرهنگ خودمراقبتی شده و حتی دانش آموزان را در ارائه آموزش پیرامون این موضوع به همسالانشان فعال می‌کند.
وی ادامه داد: رسالت مدارس مروج سلامت در راستای ارتقای کیفیت زندگی دانش آموزان است. ارتقای شاخصهای سلامت نیاز به همکاری همه نهادهای مرتبط با آموزش و پرورش دارد.  

معاون دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: بر اساس "برنامه جامع آموزش سلامت" مواردی همچون خدمات بالینی، سلامت روان و محیط، بهبود تغذیه، تحرک فیزیکی و فعالیت بدنی در مدارس ارائه می شوند. در همین چارچوب مشارکت والدین در برنامه های سلامت و تربیت سفیران سلامت نیز صورت می گیرد.

۵۳ هزار دانش آموز در ۲۹۵ مدرسه سطح شهرستان سبزوار تحصیل می کنند. سبزوار در فاصله ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد واقع است.
"مدارس مروج سلامت" برنامه مشترک وزارتخانه های بهداشت و آموزش و پرورش است که اجرای آن به عنوان نظامی برای ارتقاء تندرستی دانش‌ آموزان از سال ۱۳۸۶ در سطح کشور آغاز شده است. محورهای فعالیت این مدارس که به صورت شبکه‌ ای در سطح ملی، منطقه ‌ای، شهرستانی عمل می کنند شامل "برنامه جامع آموزش سلامت، ارائه خدمات بالینی، سلامت محیط، بهبود تغذیه، تحرک فیزیکی، ارتقاء سلامت کارکنان، خدمات سلامت روان و مشاوره‌ای، مشارکت والدین و جامعه در برنامه‌ های سلامت مدرسه" هستند.

فعالیت این مدارس با رویکرد توانمندسازی در زمینه مراقبت از خود و ارتقای فرهنگ خودمراقبتی بین دانش آموزان، موجب افزایش اعتماد به نفس، تقویت مهارتهای ارتباطی برای سلامت روانی، تشویق دانش آموزان به ورود در تصمیم گیریهای مرتبط با سلامت آنها و تداوم رفتارهای بهداشتی می‌شود. همچنین الگوهای تغذیه دانش‌آموزان با رویکرد پایگاه تغذیه سالم در چارچوب فعالیت مدارس سلامت بهبود می‌یابد و از رفتارهای مخاطره آمیز دانش آموزان نیز پیشگیری می‌شود.  مدارس سلامت رتبه بندی خاص خود را از "یک ستاره تا پنج ستاره" دارند.

۸۱۴۵/۷۴۹۵/۱۸۵۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.