سید جواد حسینی روز پنجشنبه در نشست فرهنگیان شهرستان سبزوار افزود: سند تحول بنیادین در شورای معاونان استان ها بومی شده و به مناطق ۷۶۰ گانه آموزش و پرورش رسیده است.
وی اظهار داشت: میز تحقق پذیری سند تحول بنیادین با حضور همه صاحب نظران آموزش و پرورش شامل نمایندگان مدیران، معلمان، انجمن اولیا و مرییان، دانش آموزان و بخش خصوصی دایر می شود.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: ۶۷۰ برنامه از سند تحول بنیادین استخراج شده که در طول برنامه ششم و هفتم توسعه در نظام تعلیم و تربیت اجرایی می شود.
وی افزود: مهم ترین بعد سند تحول بنیادین، تعلیم و تربیت است که دانش آموزان در تمام عرصه ها به رشد و شکوفایی برسند.
حسینی اظهار داشت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، سند فرادستی است که برای رفع عوارض و چالش ها راهبرد ارائه داده و تمرکز به این سند بطور عالمانه و دقیق رافع سه مشکل معلول نگرانه، موقتی اندیشی و عملکرد سلیقه ای است.
وی گفت: عملیاتی شدن و تحقق سند تحول بنیادین نظام تعلیم و تربیت نیاز به تقسیم کار ملی دارد که همکاری دولت، نهادهای اجرایی، آموزش و پرورش، رسانه ها و خانواده ها را می طلبد.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش افزود: برای استاندارد سازی کیفیت نظام آموزش و پرورش علاوه بر نگاه بودجه ای، قوانین خاص نیز تدوین می شود.
وی اظهار داشت: سهم اعتبارات آموزش و پرورش از ۹ درصد بودجه در سال ۹۲ اکنون به بیش از ۱۳ درصد ارتقا یافته اما بیش از ۹۸ درصد این اعتبار برای هزینه های جاری و حقوق کارکنان و سهم ناچیزی برای کیفیت بخشی است.
حسینی گفت: با وجود بودجه ۵۰ هزار میلیارد تومانی آموزش و پرورش این مبلغ پوشش تحصیلی ۶۰ درصدی را تکافو می کند در حالی که پوشش تحصیلی اکنون بیش از ۹۲ درصد است.
وی افزود: تمرکز و بوروکراسی پیچیده و چند لایه یکی از آفت های نظام آموزش و پرورش است که مانع خلاقیت ونوآوری شده است.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: نظام آموزش و پرورش از مدیریت چند لایه رنج می برد و برای پیشبرد اهداف تعلیم و تربیت نیاز به مدیریت تک لایه دارد.
شهرستان سبزوار در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد ۵۳ هزار دانش آموز، چهار هزار و ۵۰۰ آموزگار و ۲۹۵ مدرسه دارد.
۸۱۴۵/۷۴۹۵/۶۰۵۳