رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی گفت: حذف 4 صفر از پول ملی دولت نه قادر است مشکلی را بر طرف سازد و نه اینکه مشکل جدیدی به وجود آورد.
محمد حسین روشنک در گفت‌وگو با ایسنا-منطقه خراسان، درباره طرح حذف 4 صفر از پول ملی اظهار کرد: تنها مزیت این طرح این است که وزن جیب مردم سبک می‌شود و از میزان حجم پولی که همراه خود جابه‌جا می‌کنند کاسته می‌شود که این موضوعی قابل قبول است و اشکالی بر آن وارد نیست.   وی افزود: ما با یک واقعیت روبه‌رو هستیم و آن این است که  قبلا هزار تومانی ارزشی داشته و حالا صد تومانی و ده تومانی ما این ارزش را دارد. در واقع باید بپذیریم این اتفاق چه خوب و چه بد، چه لازم و چه غیرلازم به وقوع پیوسته است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی با انتقاد از سیاست اقتصادی دولت‌ها خاطرنشان کرد: چرا دولت فعلی و دولت های گذشته نتوانتسند سیاست های مورد قبولی را اجرا کنند تا ما به اینجا برسیم که  چهار صفر  از پول ملی‌مان کاسته شود؟ این خود جای سوال است و بر چنین عملکردی از سوی دولت فعلی و دولت‌های پیشین انتقاد وارد است، آنها که موجب شدند ریال این چنین کاهش ارزش پیدا کند باید استغفار کنند، چرا اجازه دادیم این میزان از تورمی همه جانبه در کشور بالا برود.
روشنک افزود: از نظر من این اقدام صرفا نمادین است و فاقد هر گونه تاثیر اساسی است، برخلاف برخی گمانه‌زنی‌ها این طرح شاید در ابتدا هزینه سنگینی داشته باشد ولی در آینده کاملا هزینه‌ها را از بین می‌برد، هزینه‌هایی که ما الان به دلیل وجود این صفرها پرداخت می‌کنیم بسیار بیشتر است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی تصریح کرد: اینکه ما بخواهیم ماشین حساب‌ها و نرم‌افزارهایمان را با حساب و کتاب فعلی پر از صفر کنیم چه فایده‌ای دارد، ماندن این صفرها منفعتی ندارد، پس بهتر است که برداشته شود. هزینه برداشته شدن این صفرها یکبار است درحالی که هزینه ماندنش به صورت مستمر جاری است.
وی ادامه داد: در پاسخ به این سوال که بودن این صفرها بهتر است یا حذف آن، می‌گویم نبودن آن قطعا بهتر و شفاف‌تر است، بنابراین بهتر است که این صفرها هر چه زودتر برداشته شود، من از اظهارنظرهایی مبنی بر کاهش صادرات در صورت اجرایی شدن این طرح گفته می‌شود، تعجب می‌کنم. حذف صفرها تاثیر فیزیکی دارد و نه تاثیر مالی و اعتباری که بخواهد به صادرات ما لطمه‌ای وارد سازد، ارزش پول نیز همان می‌ماند که تا به حال بوده است، اکنون نیز ما این صفرها را تنها در ظاهر می‌بینیم و در باطن از بین رفته است، بنابراین تفاوتی ایجاد نمی‌شود که بخواهد تاثیری بر بازار خرد و کلان اقتصادی بگذارد.
روشنک این نظریه که با حذف صفرها با تورم ناشی از رند شدن قیمت‌ها مواجه خواهیم شد را نیز نادرست دانست و گفت: نهایتا این طرح موجب افزایش قیمت کالاها نمی‌شود و شما در قبال کاغذ پولی که می‌دهید کالا دریافت می‌کنید، در بسیاری موارد ممکن است کالا به دلیل اینکه شرایط فروش ندارد قیمت نزولی نیز پیدا کند  و به سمت پایین گرد شود، این تحلیل‌ها در شرایطی است که تجربه وجود نداشته باشد، کالایی که قیمت آن 55 هزار و 550 تومان است چه بسا در صورت کاهش تقاضا به 55 هزار و 500 تومان کاهش یابد، تورم تنها به عرضه و تقاضا بستگی دارد، وقتی قدرت خرید مردم کم شود کالا باید ارزان عرضه شود تا مردم بتوانند آن را  خریداری کنند.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.