به گزارش روز سه شنبه خبرنگار ایرنا در این نشست حدود ۲۰۰ پرستار با حضور در سالن اجتماعات شهید چمران بیمارستان قائم (عج) مشهد در قالب بیانیه ای به بیان مطالبات خود از جمله اصلاح نظام پرداختها در قالب طرح "قاصدک"، ساماندهی اضافه کاری ها، تاخیر در پرداخت ۱۴ ماه کارانه و نابرابری در پرداخت به پرستاران در مقایسه با پزشکان و حتی دیگر کارمندان دولت پرداختند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این نشست گفت: کدام موسسه و نهاد دولتی را سراغ دارید که کارانه کارمندان آنها ۱۴ ماه معوق باشد اما خللی در خدماتش به وجود نیامده باشد و آنچه شما درباره حق و حقوق پرستاران و ه تاکنون بیان کرده اید کاملا بر حق است و در راستای احقاق این حقوق، سازمان نظام پرستاری به عنوان نظام صنفی شما پیگیر این مطالبات است. 

محمد رضا دارابی افزود: موضوع پرداخت کارانه، حق لباس و دیگر حقوقی که قانون تعیین کرده حق الناس است و بر گردن مسئولان دانشگاه است از این رو نظام پرستاری به عنوان نهاد صنفی شما با مسئولان مالی دانشگاه جلسه ای برگزار کنند که آیا در رابطه با عملکرد سامانه قاصدک، خلاف قانونی رخ داده است یا خیر؟

وی همچنین به تصویب قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اشاره و اضافه کرد: اجرای این مصوبه مجلس نیازمند تخصیص اعتبارات توسط دولت است که در صورت تحقق این وعده، قانون مزبور اجرا می شود و اجرای قانون ارتقای بهره وری در دستگاه های وزارت بهداشت و درمان نیز همین گونه است و باید مطابق قانون سهم آن پرداخت شود.

 طلبکاری ۶۷۰۰ میلیارد ریالی  ازبیمه ها

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در پی تاخیر در پرداخت مطالبات دانشگاه علوم پزشکی توسط بیمه و سایر بخشها هم اکنون این دانشگاه شش هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال از این موسسات طلبکار است.

دارابی درباره تعیین تکلیف نیروهای پرستاری موسوم به تبصره سه  و چهار نیز  گفت: سالانه  هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال برای حقوق این نیروها از منابع جاری دانشگاه پرداخت می شود از این رو  پیمانی شدن آنان و پرداخت حقوق با تخصیص بودجه کشوری به نفع دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مطالبه این دانشگاه است.

وی اضافه کرد: بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت مراجعه مردم به بیمارستانهای دولتی به ۸۰ درصد رسیده است و در نتیجه میزان مراجعه مردم به این بیمارستانها بدون افزایش نیرو و بودجه بوده است.

همچنین مسئولان مالی دانشگاه در این جلسه به تشریح دلایل تفاوت حقوق های پرستاران تبصره سه و چهار، پیمانی و رسمی پرداختند و البته متذکر شدند برخی ضرایب و پرداختها  مطابق قوانین کشوری و بالا دستی و غیر قابل تغییر است.

 نظام پرداخت قاصدک غیرشفاف است

در ادامه این نشست، مدیر پرستاری بیمارستان دکتر شیخ مشهد نیز طرح قاصدک را غیر شفاف دانست و گفت: وقتی هر ماه پرداختی ها با ماه دیگر متفاوت می شود نشان دهنده این است که این طرح غیرشفاف و بی بنیان است اما سوال این است که چرا دانشگاه وقتی می داند این طرح غیر شفاف است بر اجرای آن تاکید می کند؟

این پرستار زن که عبداللهی نام داشت افزود: چرا نیروهای ستادی دانشگاه باید مطالبات خود را به موقع بگیرند اما نیروی پرستاری همان حقوق را با یک ماه و نیم ماه تاخیر دریافت کنند.

این پرستار با سابقه ادامه داد: عدالت  نه به معنای برابری مطلق بلکه به معنی قرار گرفتن هر چیز در جای خود است و ما هم انتظار نداریم مانند پزشکان دریافتی داشته باشیم اما پرداخت ها به پرستاران با فعالیت سخت آنها تناسب ندارد و این نشان دهنده ناعادلانه بودن طرح قاصدک است که بر اساس آن حقوق پرداخت می شود.

معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه علوم پزشکی نیز گفت: من هم به عنوان یک فرد حقیقی منتقد قاصدک هستم  اما به عنوان یک مسئول مکلف به اجرای آن هستم.

دکتر محمد حسین بحرینی افزود: اخیرا وزیر بهداشت و درمان نیز گفته اند باید معایب این طرح بر طرف و یا در نهایت اجرای آن منتفی شود.

یک پرستار دیگر نیز که معرفی نشد خطاب به مسئولان حاضر در جلسه گفت: حقوق من هر چه از سال ۱۳۹۴  افزایش یافته به همان نسبت با اجرای طرح قاصدک از پرداختی ها در قالب کارانه و نظام پرداخت قاصدک کاسته شده لذا در عمل مطابق اسناد حقوقی من، خالص پرداختی ام از سال ۹۴ تا ۹۸ تغییری نکرده است.

طرح پی. بی. ام اجرا نمی شود

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم درباره اجرای آزمایشی کاهش ساعات شیف شب پرستاران در قالب طرح پی. بی. ام گفت: این طرح در هیچ بیمارستانی اجرایی نمی شود و قرار نیست طرح قاصدک دیگری را اجرا کنیم  که مشکلات متعددی برای نیروهای درمانی داشته باشد.

دکتر شاپور بدیعی افزود: در مکاتبات با تهران اعلام کرده‌ایم مبالغ اضافه کار پرستاری از قاصدک جدا شود و این موضوع قرار است در جلسه ای کشوری بررسی شود.

پزشک سالاری ریشه مشکلات

یکی دیگر از پرستاران هم ریشه مشکلات کنونی کادر درمانی مجموعه وزارت بهداشت و درمان را پزشک سالاری خواند و گفت: علت این است  که قانون را پزشکان می نویسند و خودشان نیز اجرا می کنند و البته ضرایب حقوق را نیز همین قشر اعمال می کنند.

این پرستار مرد که لشکری نام داشت افزود: نهاد صنفی نظام پرستاری اختیاری نداردو تا نتوانیم یک مدیر از میان پرستاران در دانشگاه و نهادهای تصمیم گیر منصوب کنیم نمی توانیم از حقوقمان دفاع کنیم .

محمد حسن عزتی  مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در خصوص شیفت اجباری گفت: بر اساس اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار شد پرستارانی  که اضافه کار نمی خواهند اعلام کنند تا از لیست اضافه کاری ها حذف شوند و تا دو ماه دیگر نیروی جایگزن برای اضافه کارها تامین شود.

برگزاری جلسات مشترک برای رفع سوء تفاهم ها

مدیرکل اجتماعی استانداری خراسان رضوی نیز در پایان این نشست گفت: تفاوت پرستاران با سایر کارمندان دولت این است که بدون نظارت و با وجود انبوه کمبودها به خدمت رسانی به مردم ادامه می دهند.

سید حمید موسوی افزود: کشور با مشکلات اقتصادی و تحریمی مواجه است و همه به آن آگاهی کامل داریم اما حرف بر روی تصمیم ها و یا برنامه ریزی های غلط و یا سوء تفاهم ها و عدم شفافیتهاست.

وی ادامه داد: برخی سوء تفاهم ها در ذهن پرستاران باید برطرف شود لذا برگزیدگانی از جمع پرستاران تعیین شوند و با حضور نماینده استانداری و مسئولان دانشگاه در قالب جلسات مشترک، تکلیف سوء تفاهم ها و یا عدم شفافیتها در خصوص حقوق پرستاران را بر طرف کنند.

در پایان این نشست قرار شد شش نفر شامل سه عضو نظام پرستاری خراسان رضوی و سه نفر از نمایندگان پرستاران حاضر در جلسه مسائل صنفی این قشر را طی در جلساتی تا یک ماه دیگر پیگیری کنند و نتایج جلسات پس از تصویب اطلاع رسانی و اجرایی شود.

این جلسه به کوشش نهاد نظام پرستاری خراسان رضوی برگزار شده بود  با این حال برخی پرستاران عدم حضور اعضای این نهاد صنفی در جلسات مشترک نمایندگان با دانشگاه علوم پزشکی مشهد را خواستار بودند.

پیش از این جمعی از پرستاران مشهدی شنبه گذشته برای پیگیری مطالبات صنفی خود از جمله ۱۴ ماه کارانه معوق به استانداری خراسان رضوی مراجعه کردند و امروز نیز قرار بود تجمع مشابهی برای پیگیری این مطالبات مقابل استانداری صورت بگیرد که نشست و جلسه پرسش و پاسخ امروز جایگزین آن شد.

۳۲۲۱/۱۹۲۲   

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.