رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد گفت: باید در این شهر گفت‌وگو شکل بگیرد و اگر این مدارا و گفت‌وگو ایجاد شود خشونت و مسائل اجتماعی دیگری که مشهد در آن رتبه اول دارد را کاهش داد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، سید محسن حسینی‌پویا صبح امروز در همایشی با عنوان روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی و نشست تبیین منشور حقوق شهرنشینی مشهد که در فرهنگ‌سرای انتظار برگزار شد، اظهار کرد: شهر مشهد نیاز به گفت‌وگو و مدارا دارد. این شهر دارای بیش از چند صد هزار نفر اتباع خارجی بوده و انواع سلایق در آن وجود دارد. افزون بر آن شهر مشهد دارای قومیت‌ها و چند صدهزار مذاهب و ادیان مختلف است. بنابراین در چنین شهری باید مبنا و مانیفست مشترکی وجود داشته باشد.
اگر در مشهد گفت‌وگو ایجاد شود میزان خشونت کاهش می‌یابد
وی افزود: درواقع بایستی در این شهر گفت‌وگو شکل بگیرد و اگر این مدارا و گفت‌وگو ایجاد شود خشونت و مسائل اجتماعی دیگری که مشهد در آن رتبه اول دارد را کاهش داد. باید توجه داشت که مبنای حقوق بشر اسلامی، کرامت انسانی است که در حقوق بشر ملل نیز همین موضوع مطرح است؛ بنابراین فرقی ندارد که فرد از چه نژاد و دینی باشد از آنجا که او دارای کرامت انسانی بوده، دارای حقوق نیز هست. 
حسینی‌پویا ادامه داد: در این راستا نمی‌توانیم مردم مشهد را دو دسته کنیم و برای برخی حقوق در نظر بگیریم و برای برخی دیگر قائل به حقوقی نباشیم. بنابراین در این منشور همه مردم مشهد دارای حق هستند و میان مجاور و زایر هیچ فرقی وجود ندارد.
افراد را گروه‌بندی نکنیم
رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد گفت: درواقع این منشور برای همه افراد حاضر در مشهد درنظر گرفته شده است. ما باید این عادت را کنار بگذاریم که همه افراد را به دو گروه تقسیم کرده و تنها یک گروه را مدنظر قرار دهیم. باید توجه داشت که وظیفه مدیریت شهری فراهم کردن امنیت برای همه مردم است و نباید جایی که به زعم مدیریت شهری مردم ایمان بیشتر دارند امنیت بهتری را فراهم کند و جای دیگر این کار را انجام ندهد.
منشور حقوق شهرنشینی باید سریعاً به مرحله اجرا درآید در غیر این صورت تبدیل به شعار می‌شود
حسینی‌پویا با بیان اینکه حقوق بشر جهان شمول بوده و فراتر از مرزهای ایران است توضیح داد: در تدوین منشور حقوق شهرنشینی مشهد، منشور حقوق بشر ملاک نبوده است؛ چراکه این شهر سالانه ۳۰ میلیون زائر دارد و باید شامل آن‌ها نیز شود. نکته دیگر درباره منشور حقوق شهرنشینی این است که باید سریعا به مرحله عمل درآید؛ چرا که در غیر این صورت تبدیل به شعار می‌شود و مانند منشور شهروندی ریاست جمهوری تبدیل به کالای تزیینی می‌شود. 
بیش از ۱۰ درصد مردم مشهد معلولند
وی تصریح کرد: شورای شهر درصدد طراحی شهر همگان است تا مباحث مربوط به کودکان و حقوق آن‌ها مطرح شود؛ چراکه باید جامعه را برای پذیرش کودکان آماده کنیم. بحث دیگر که باید به آن توجه داشت موضوع معلولان، جانبازان و کم‌توانان است. بیش از ۱۰ درصد مردم مشهد معلولند و باید مسائل مربوط به آن‌ها برای تسهیل حضورشان در شهر فراهم شود.
زنان در همه ساعات شهر در همه مکان‌ها نمی‌توانند رفت‌وآمد کنند
رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر توضیح داد: ۵۰ درصد جامعه ما را زنان تشکیل می‌دهند. پرسش اینجاست آیا در تمام ساعات شبانه روز در همه مکان‌های شهر می‌توانند رفت‌و آمد کنند؟ بنابراین مدیریت شهری باید فکری به حال این شرایط کند.
حسینی‌پویا با اشاره به بحث پیاده‌محوری افزود: نکته دیگر بحث پیاده‌مداری است؛ مبنی براینکه باید در شهر اولویت به اشخاص و افراد داده شود نه به خودروها. بنابراین نیازمند ایجاد توازن بین عابران، ماشین‌ها و دوچرخه‌سواران هستیم.
وی ادامه داد: مباحث مربوط به شفافیت و اطلاع‌رسانی از موضوعات زیرمجموعه منشور حقوق شهرنشینی بوده و امید است که عملی شود تا نمونه‌ای عملی در کشور داشته باشیم. گفتنی است که در دیگر شهرها این آمادگی وجود دارد تا مشابه این منشور را تدوین کنند. 
ضمانت اجرای منشور حقوق شهرنشینی اطلاع مردم است
رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر در رابطه با ضمانت اجرایی منشور حقوق شهرنشینی گفت: ضمانت اجرای این منشور اطلاع مردم است؛ چراکه اگر مردم نسبت به آن اطلاع داسته باشند، مطالبه‌گری هم خواهند داشت. این شرایط منجر به سامان شدن شهر خواهد شد.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.