مدیر عامل مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای خراسان رضوی گفت: یکی از دغدغه‌های بسیار مهمی که امروز کشور ما را تهدید می‌کند، هدر رفت نیروی انسانی است که به دنبال آن بی‌مهارتی و بیکاری شکل می‌گیرد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، منصوره شریف الحسینی در نشست خبری که در محل مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای استان برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار کرد: هدر رفت نیروی انسانی یکی از دردناک ترین اتفاقاتی است که امکان دارد برای یک جامعه رخ دهد.
مدیرعامل مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای خراسان رضوی بیان کرد: این مجمع چندین سال است که پس از تحقیق، پژوهش و آمایش‌های بسیاری که انجام داده به این نتیجه رسیده است که باید موضوع پیشگیری از هدر رفت نیروی انسانی به صورت تشکیلاتی و سازمان‌یافته پیگیری و رفع شود.
شریف با بیان اینکه «بیکاری و معضلات ناشی از آن تاکنون صدمات جبران ناپذیری برای جامعه رقم زده است»، خاطرنشان کرد: شاید یکی از دلایل آن بی‌مهارتی نیروی جوان کشور باشد که نتیجه قرار گرفتن دانش‌آموزان و دانشجویان ما در رشته‌های تحصیلی‌ای است که هیچ علاقه و استعدادی در آن ندارند. این امر باعث بی انگیزگی و افسرده شدن این نیرو می‌شود.
وی گفت: مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش‌های فنی‌‌و‌حرفه‌ای از جمله معدود نهادهایی است که تمام دست اندرکاران آن از نیروهای دولتی، خیران، اندیشمندان و کارآفرینان حوزه صنعت هستند و با این هدف پای کار آمدند تا بتوانند در هر بخشی و با هر توانی که دارند در جهت رفع این آسیب‌های اجتماعی گامی موثر و مفید بردارند.
همچنین در ادامه حمید مستشاری، رئیس هیأت مدیره مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای استان با اشاره به اینکه «دانش‌آموزان ما طی 16 سال تحصیل در سیستم آموزش رسمی مهارت لازم را کسب نمی‌کنند»، بیان کرد: اما این دانش‌آموزان در دوره‌های چهارماهه سازمان فنی‌و‌حرفه‌ای یک تخصص مورد علاقه خود را می‌آموزند. 
وی ادامه داد: مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش‌های فنی‌‌و‌حرفه‌ای استان برای ارتقای سطح آموزشی هنرستان‌ها طی تفاهم نامه‌ای با سازمان نوسازی و تجهیز مدارس خراسان رضوی اقدام به مناسب‌سازی و تکمیل تجهیزات مورد نیاز هنرستان‌ها کرده چرا که دغدغه ما رسیدن به 60 درصد نیروی مهارتی در کشور است.
رئیس هیأت مدیره مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش های فنی و حرفه ای خراسان رضوی بیان کرد: متاسفانه هدایت تحصیلی آموزش و پرورش ما نیز به شیوه درستی انجام نمی‌شود و دانش‌آموزان را براساس معدل بین رشته‌های تحصیلی توزیع می‌کنند، به این صورت که معدل‌های بالا به رشته‌های ریاضی، تجربی و انسانی و معدل‌های زیر 16 به هنرستان‌ها فرستاده می‌شوند.
مستشاری خاطرنشان کرد: براساس چشم انداز سال 1404 باید 60 درصد فارغ التحصیلان کشور در بخش فنی باشند و مهارت آموخته باشند. این رقم  در حال حاضر تنها 38 درصد است. رسیدن به این هدف نیازمند فرهنگسازی صحیح و حرمت بخشیدن به رشته‌های فنی است
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.