یک روانشناس خانواده گفت: سوال تکراری نوجوان این است که "من کیستم؟".
الهه عزیزی در گفت‌وگو با ایسنا- منطقه خراسان، اظهار کرد: یکی از تکالیف مهم دوره نوجوانی، پاسخ به سوال "من کیستم؟" است که باید برای یک نوجوان ایجاد شود و پایان نوجوانی انتظار می‌رود که بداند که کیست و ارزش‌های او چیست؟ چه اهدافی دارد؟ و آیا در مسیر این اهداف و ارزش‌ها حرکت می‌کند یا خیر؟.
وی افزود: سردرگمی یکی از شایع‌ترین علایم و نشانه‌های یک نوجوان به‌ویژه در دوره میانی نوجوانی است. بعضی از نوجوانان ممکن است ساعت‌ها جلوی آینه به سر ببرند و از خودشان بپرسند که چرا بدن من در حال تغیییر است و این نگرانشان کند.
این روانشناس خانواده خاطرنشان کرد: سوالات تکراری چرا زشت می‌شوم و چرا پدرومادر من مثل قبل نیستند را از خودشان می‌‎پرسند. یکی از اتفاقاتی که در نوجوانی می‌افتد این است که بت پدرومادر برای یک نوجوان شکسته می‌شود و با توجه به اهمیت هم‌سالان خود بازم هم در دوره میانی نوجوانی، فاصله بیشتری از والدین خود می‌گیرد. 
عزیزی با اشاره به اینکه «نیاز نوجوان به خلوت بسیار بیشتر از قبل می‌شود»، گفت: گاهی پدرومادرها از ما می‌پرسند که آیا باید این خلوت را برای نوجوان ایجاد کرد یا خیر؟ پاسخ این است که به صورت متعادلی باید این خلوت را داشته‌باشد. پاسخ این سوال من کیستم خیلی اوقات در همین خلوت رخ می‌دهد از آن‌جایی که نوجوان هنوز ساختارهای مغزی‌اش کامل نشده.
وی ادامه داد: نیاز است که والدین و یا یک فرد متخصص به‌عنوان کمکی در کنار نوجوان باشد که تکلیف این سن را در پایان به درستی به خودش و جامعه تحویل دهد و آن هم اینکه من چه کسی هستم، چه اهدافی در زندگی دارم و چطور می‌توانم در راستای این اهداف و ارزش‌ها حرکت کنم.
این روانشناس خانواده تاکید کرد: بسیار ضروری و مهم است که اگر خود نوجوان سردرگرم است و به مسائل بسیار فکر نمی‌کند، ما این کلید را در ذهنش ایجاد کنیم که تو موظف هستی و در پایان این سن باید تعریفی از خودت به خودت و دیگران بدهی.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.