رضا نوروز زاده عصر یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون سدهای 'استای' در تایباد واقع در شرق خراسان رضوی، بند تغذیه گلستان متعلق به آستان قدس ضوی در شمال غرب مشهد و سد خاکی چشمه سبز گلمکان شهرستان چناران در شمال مشهد سرریز شده اند.
وی ادامه داد: پیش از این سدهای 'یام و کمایستان' در سبزوار واقع در غرب خراسان رضوی، سد 'سده' در خواف واقع در جنوب شرق استان و سد 'دولت آباد' چناران سرریز شده بودند. همچنین سدهای 'چالی دره' در شمال غرب مشهد، 'چهچه و قره تیکان' کلات در شمال شرق و سد 'فریمان' در مرکز خراسان رضوی در آستانه سرریز شدن هستند.
مدیر بهره برداری و نگهداری تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: بطور موکد از عموم مردم خواسته می شود با توجه به سرریز شدن سدها از توقف و اتراق در پایین دست سدها، مسیر و حریم رودخانه ها بطور جد پرهیز کنند.
وی حجم کنونی آب جمع شده پشت سدهای خراسان رضوی را 557 میلیون مترمکعب اعلام و بیان کرد: 247 میلیون مترمکعب از این حجم آب طی فروردین ماه جاری تاکنون وارد دریاچه پشت سدهای استان شده است.
مدیر بهره برداری و نگهداری تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی مجموع حجم ذخیره سازی سدهای بزرگ و در حال بهره برداری این استان را یک میلیارد و 512 میلیون مترمکعب اعلام و بیان کرد: یک میلیارد و 250 میلیون مترمکعب از این حجم مربوط به سد دوستی می باشد که بین ایران و جمهوری ترکمنستان مشترک است.
خراسان رضوی دارای 29 سد در حال بهره برداری در شهرستانهای تربت حیدریه، قوچان، مشهد، خواف، درگز، سبزوار، تایباد، تربت جام، چناران، کلات و فریمان است.
حجم بارندگی در خراسان رضوی از ابتدای سال زراعی جاری(مهر ماه 1397) تاکنون نسبت به مدت مشابه پارسال به میزان 210 درصد بیشتر شده بطوری که از ابتدای مهر ماه پارسال تا پایان بیست و دومین روز فروردین ماه جاری 230 میلیمتر باران در خراسان رضوی ثبت شده که نسبت به دوره آماری بلندمدت نشانگر افزایش 52 درصدی است. همچنین از ابتدای فروردین ماه جاری تاکنون هم در حالی 61 میلیمتر باران در خراسان رضوی باریده که این میزان در دوره آماری بلندمدت 25 میلیمتر و در مدت مشابه پارسال فقط سه میلیمتر بود.
میانگین سالانه بارش در خراسان رضوی 210 میلیمتر و در کشور 250 میلیمتر است.
خراسان رضوی با وسعت 118 هزار و 851 کیلومترمربع معادل 11 میلیون و 740 هزار و 659 هکتار، هفت درصد مساحت کل ایران را دارد. شش میلیون و 400 هزار نفر جمعیت این استان در 28 شهرستان، 70 بخش و دو هزار و 540 روستا سکونت دارند. خراسان رضوی منطقه ای خشک و نیمه خشک است زیرا 75 درصد وسعت آن در اقلیم بیابانی یعنی خشک، نیمه خشک و فراخشک قرار دارد.
همچنین یک میلیون و 651 هزار و 511 هکتار از زمینهای خراسان رضوی در مناطق بیابانی متاثر از کانونهای فرسایش بادی قرار دارد که شامل حدود 30 درصد وسعت استان است.
3027/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.