عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره آن شهید گفت: شهید نواب صفوی همیشه در مبارزات انقلابی و جهادی پیشگام بود.
حسن رحیم پور ازغدی اظهار داشت: پس از مشروطه و عصر پهلوی شهید نواب صفوی برای بالا بردن پرچم حکومت اسلامی زحمات بسیار متحمل شد و از روحیه والایی برخوردار بود، چنانکه با تمام ظرفیت وجودی خود از قبل از 20 سالگی ایستادگی در برابر حاکمان ظلم و جور را آغاز کرد.
وی بیان کرد: شهید نواب صفوی دارای روحیه جهادی و عدم‌ دلبستگی به دنیا بود، در برابر هیچ قدرتی هراس نداشت، او مردی هوشمند و شجاع بود و چنان روحیه معنوی و جهادی داشت که هر کس او را یک بار می ‌دید مرید اخلاقش می‌ شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شهید نواب صفوی معتقد بود که فرهنگ درستی در جامعه وجود ندارد و به اسم علم، شهوت‌ آموزی رواج یافته است، وی همچنین بی حجابی و مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر را آثار تمدن غرب می ‌دانست.
رحیم پور ازغدی اظهار داشت: شهید نواب صفوی نقش بی بدیل در تشگیل حکومت اسلامی ایفا کرد و از منظر اعتقادات امام خمینی (ره)، این شهید در تهذیب نفس موفق عمل کرد و به دنبال کسب قدرت نبود.

* شهید نواب صفوی شخصیت استثنایی داشت
نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری نیز در این مراسم گفت: شهید نواب صفوی در عصر خود یک شخصیت استثنایی و باهوش بود، اخلاص، توکل، اعتماد و اعتقاد به خدا ویژگی ‌های بزرگ شهید نواب به شمار می ‎رود.
آیت الله دکتر محمدهادی عبدخدایی اظهار داشت: شهید نواب صفوی از جوانی به تنهایی در برابر استکبار جهانی و کفر ایستادگی کرد و شعار نه روس، نه انگلیس و نه آمریکا را سر ‌داد.
وی بیان کرد: شهید نواب صفوی پیوسته با طاغوت زمانش جنگید و همه را در بهت و حیرت فرو برد، این در حالی است که در آن زمان هیچ ‌کس به حکومت اسلامی فکر نمی‌ کرد ولی شهید نواب صفوی باور داشت که حکومت اسلامی می‌ تواند بوجود آید و در نهایت نیز امام راحل حکومت اسلامی را در ایران تشکیل دادند.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: این شهید بزرگوار با تدبیر و مدیریت خود، خواب را از چشم دشمنان اسلام گرفته بود و با افتخار بی ‌حد‌ و وصف به شهادت رسید.
وی افزود: مبارزات شهید نواب صفوی و همرزمان شهیدش که منجر به شهادت آنان در راه بیداری اسلامی شد، مسئولیت و وظیفه همگان را در تداوم راه آنان سنگین می کند.

* شهید نواب تا پایان عمر با ظالمان مبارزه کرد
همسر شهید نواب صفوی نیز در این مراسم گفت: شهید نواب صفوی مقابل هر حکومت و قدرتی که بی دینی را ترویج می داد، مقابله می کرد.
نیره سادات نواب احتشام رضوی اظهار داشت: من 14 سال داشتم که با آن شهید ازدواج کردم، با اینکه آن شهید هنگام ازدواج 21 سال داشت اما همواره خودم را در مقابل مردی بزرگ و معنوی می‌ دیدم که یک دیدگاه وسیع جهانی دارد.
همسر شهید نواب صفوی گفت: زندگی مشترک ما خیلی ساده شروع شد من شیفته شهید نواب بودم دقیقا مثل یک سربازی که مطیع فرمانده ‌اش است و چیزی جز سلامتی فرمانده ‌اش را نمی خواهد.
رضوی ادامه داد: شهید نواب صفوی از هیچ کس هراسی نداشت و فقط از خدا می ترسید، با دستگاه حکومتی و هر وزیری که اهل سازش با ظالمان بود، مقابله می کرد.
وی اظهار داشت: شهید نواب صفوی از سوی نظام ستمشاهی بسیار مورد آزار و اذیت قرار گرفت و زندانی شد، بعد از کشیدن دو سال رنج زندان، دوباره فعالیت های سیاسی خود را آغاز نمود و در مساجد تهران به سخنرانی پرداخت.
وی افزود: همین مبارزات و سخنرانی ها باعث شد که شهید نواب دوباره زندانی و محکوم به اعدام شود، در آخرین دیدارم با ایشان در زندان، شهید نواب با اقتدار کامل در برابر سربازان صدایش را خشن و بلند کرد و گفت 'من با این مرتیکه پسر پهلوی، با این مرتیکه محمد رضا شاه اگر بخواهم سازش کنم همین الان جای من اینجا نیست من کشته می‌ شوم اما سازش با دشمنان اسلام را قبول نمی‌ کنم و مرگ با عزت بهتر از زندگی با ذلت است'.
سید مجتبی میرلوحی متولد سال 1303 معروف به نواب صفوی روحانی شیعه و بنیانگذار و رهبر تشکیلات فدائیان اسلام بود.
وی دروس حوزوی مانند فقه و اصول، تفسیر قرآن و اصول سیاسی و اعتقادی را در تهران و سپس در نجف فرا گرفت.
شهید نواب صفوی از پیشتازان مبارزه مسلحانه علیه رژیم پهلوی بود. برخی از نویسندگان تاریخ معاصر، تلاش‎های نواب صفوی و یارانش را در پیروزی جنبش ملی شدن صنعت نفت ایران موثر دانسته ‌اند.
وی به همراه برخی از یارانش 27 دی ماه 1334 توسط رژیم ستمشاهی به شهادت رسید.
7489 / 6053
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.