هنگامی که مسابقات کشوری پرورش اندام و بدنسازی برگزار می شود گاهی نام افرادی از خراسان رضوی هم به چشم می خورد بطوری که دو نفر از ورزشکاران پرورش اندام این استان در مسابقات کشوری شهریور امسال در تبریز برای انتخاب تیم ملی صاحب مقام شدند.
بر این اساس احمد شارع در بخش پرورش دسته مثبت 75 کیلوگرم و محمد کبودی در بخش فیزیک جوانان به مدال برنز دست یافتند.
همچنین در مسابقات پرس سینه 'راو' که با حضور 400 ورزشکار از دوم تا چهارم آبان ماه در رده سنی نوجوانان، جوانان، بزرگسالان و پیشکسوتان در اراک برگزار شد ورزشکاران خراسانی 9 مدال رنگارنگ به دست آوردند. برای تداوم موفقیتها و همچنین راهیابی به تیم ملی و کسب عناوین جهانی راه سختتری را باید پیمود و این راه نیازمند هزینه های بیشتری است.

* تامین هزینه نیازمند حامی مالی است
دارنده چند عنوان قهرمانی جهان، ایران و پیشکسوت و مربی پرورش اندام خراسان رضوی به خبرنگار ایرنا گفت: استعدادهای پرورش اندام و علاقه مندان به این رشته زیاد هستند اما هزینه های بسیار این ورزش باعث می شود عده بسیاری آن را به صورت حرفه ای دنبال نکنند.
محسن عباسپور افزود: کسانی که بخواهند این ورزش را به صورت حرفه ای دنبال کنند با توجه به هزینه مکملها و مواد غذایی دست کم 40 میلیون ریال در هر ماه باید خرج نمایند.
وی ادامه داد: زمانی خراسان رضوی یکی از قطبهای اصلی پرورش اندام کشور بود و افراد بسیار از خراسان عضو تیم ملی بودند اما حضور افراد غیرورزشی در این هیات و دور شدن افراد باتجربه و پیشکسوت و کمک نخواستن از آنها باعث شد این رشته ورزشی در استان افت کند.
این مربی باسابقه گفت: برای بازگشت به مسیر موفقیت رشته پرورش اندام خراسان باید برای کشف و پرورش استعدادها هزینه کرد. هزینه کردن در ورزش هم نیازمند حضور فعال حامیان مالی است وقتی این دو در کنار هم قرار گیرد کشف و پرورش استعدادها بهتر انجام می شود.

* هزینه ها زیاد است
مسئول کمیته پرورش اندام هیات بدنسازی خراسان رضوی هم گفت: 400 نفر بطور روزانه تنها از یک باشگاه استفاده می کنند که تعداد زیادی از آنها دوست دارند در مسابقات شرکت کنند ولی با هزینه های بسیار روبرو می شوند که از توان آنها خارج است.
حسن تبریزی هزینه دنبال کردن این ورزش در سطح قهرمانی و نزدیک به مسابقات را افزون بر 100 میلیون ریال ذکر و بیان کرد: چند سالی است که خراسان رضوی از نظر قهرمانپروری ضعیف شده است.
وی افزود: استعداها را باید کشف و برای آنها هزینه کنیم. بهترین سن شروع این ورزش برای مردان 15 سالگی و برای زنان 14 سالگی است و انتهای خاصی برای این ورزش نیست چنانکه مسابقات در سطح پیشکسوتان هم در این ورزش برگزار می شود.
این مربی ادامه داد: باشگاهداران هم باید مورد حمایت و توجه باشند. برای اجاره و تجهیز یک باشگاه بطور متوسط بیش از پنج میلیارد ریال هزینه می شود. توقع ورزشکاران هم این است که وسایل آنها مدرن و به روز باشد که همه اینها هزینه ها را افزایش می دهد.
مسئول کمیته پرورش اندام هیات بدنسازی خراسان رضوی گفت: اداره کل ورزش و جوانان هم باید نسبت به ارائه تسهیلات برای تجهیز و توسعه باشگاهها بیشتر همکاری و نسبت به پرداخت وامهای بلندمدت و تنفس دار اقدام کند.

* توجه به شهرستانها
سرپرست هیات بدنسازی و پرورش اندام خراسان رضوی هم گفت: 600 باشگاه تخصصی بدنسازی و پرورش اندام در سطح این استان فعالیت دارند که از این تعداد 400 باشگاه در شهر مشهد است.
سروش پورآزاد با بیان اینکه توجه ویژه به شهرستانها و استعدادیابی مورد توجه این هیات است اظهار داشت: در یک مدت 2 ماهه همه شهرستانهای استان مورد بازدید قرار می گیرند.
وی گفت: برای حضور بیشتر ورزشکاران شهرستانی در مسابقات و همچنین برگزاری مسابقات در شهرستانها پرداخت بخشی از هزینه ها و اعزام داور از جمله برنامه های هیات استان است.
سرپرست هیات بدنسازی و پرورش اندام خراسان رضوی با اشاره به برنامه های هیات استان برای تقویت دانش مربیان و داوران نیز افزود: برای 160 نفر از مردان و 350 نفر از زنان در آذر ماه دوره مربیگری درجه سه پرورش اندام برگزار شد و آزمون نهایی این افراد هم بهمن ماه امسال برگزار می شود. همچنین دوره های تئوری مربیگری درجه 2 پرورش اندام و درجه سه مچ اندازی تا پایان سال برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: بهمن ماه امسال هم مسابقات مچ اندازی و همچنین پرورش اندام و فیزیک و بادی کلاسیک قهرمانی خراسان رضوی به منظور انتخاب تیم اعزامی به مسابقات کشوری برگزار می شود.
پورآزاد گفت: برای حمایت از باشگاه داران و همچنین تسهیل مقررات نیز در اجلاس مدیران امور باشگاههای کشور که آذر ماه در مشهد برگزار شد تصمیمات خوبی گرفته شده است که به زودی از سوی وزارت ورزش ابلاغ می شود.
وی افزود: چند شرکت تولیدی و همچنین وارد کننده دستگاههای ورزشی و چند نمایندگی مکملهای ورزشی به عنوان حامی مالی در مسابقات پرورش اندام حضور دارند و به دنبال این هستیم تا حضور آنها را در مسابقات مچ اندازی و پاورلیفیتنگ هم تقویت کنیم.

* حمایت از بخش خصوصی
مدیر دفتر توسعه امور ورزش اداره کل ورزش جوانان خراسان رضوی نیز اظهار داشت: حمایت از بخش خصوصی و سرمایه گذاران در بخش ورزش مورد توجه دولت و این اداره کل است که با جدیت دنبال می شود.
امیر زارعی افزود: پیش از این تا فاصله 500 متری هر باشگاه، باشگاه دیگری نمی توانست تاسیس شود اکنون این محدودیت برداشته شده تا هر چه بیشتر بخش خصوصی بتواند ورود کند. همچنین با شرایط مشخص برای تجهیز وسایل ورزشی و نوسازی آنها دست کم یک میلیارد ریال وام بدون سپرده به باشگاهها پرداخت می شود.
وی با بیان اینکه برخی افراد برای تجهیز و زیبا سازی باشگاه خود هزینه های غیر متعارف انجام می دهند اظهار داشت: هزینه زیاد ممکن است بازگشت نکند و سرمایه گذار مجبور شود باشگاه خود را واگذار کند یا به فروش مکملهای غیر مجاز روی آورد که با آنها برخورد می شود.
مدیر دفتر توسعه امور ورزش اداره کل ورزش جوانان خراسان رضوی گفت: در مجموع اداره کل ورزش و جوانان حامی بخش خصوصی است و تا حد توان نسبت به تسهیل کارهای آنها اقدام می کند.
7507/6053
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.