دکتر محمدرضا افخمی لطف آبادی روز یکشنبه در نشست با خبرنگاران افزود: پس از بروز برخی مسایل که به نوسانات نرخ ارز در کشور منجر شد نحوه خرید داروخانه ها نیز که پیش از ان با چک های مدت دار 2 ماهه تا 6 ماهه خرید می کردند، تغییر کرد و شرکت های دارویی محصولات خود را به صورت نقدی به داروخانه ها می فروشند و فقط تعداد اندکی از آنها گاهی مهلت های یک ماهه بدون تکرار را قایل می شوند.
وی اظهار داشت: این درحالی ست که پرداخت مطالبات داروخانه ها از طرف شرکت های بیمه با تاخیر همراه است بطوریکه بیمه تامین اجتماعی تا اردیبهشت سالجاری با داروخانه ها تسویه حساب کرده و بیمه سلامت نیز تا خرداد ماه امسال تسویه حساب نموده و بدهی اسفند سال قبل را نیز پرداخت نکرده است.
وی گفت: در چنین شرایطی داروخانه ها نمی توانند با شرکت های تولید و توزیع دارو به صورت نقدی یا حتی با مهلت یک ماهه تسویه حساب نمایند و در نتیجه نمی توانند خرید کنند که این امر موجب کمبود دارو می شود.
افخمی افزود: بر اساس تدبیر رئیس جمهوری و دستور به استانداران کشور، شرکت های توزیعی دارو باید محصولات خود را با بازپرداخت بهای آن طی فرصت 6 ماهه تحویل دهند اما شرایط اجرایی این دستور هنوز محقق نشده و داروخانه ها همچنان درگیر مشکلات یاد شده هستند.
وی اظهار داشت: داروخانه های این استان ماه گذشته 20 میلیارد تومان چک برگشتی داشتند که این مبلغ در ماه جاری به بیش از 30 میلیارد تومان رسیده است.
وی گفت: براساس دستورالعمل دیگری که 21 مهر ماه از طرف مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به شرکت های توزیعی تولیدی و وارداتی دارو ابلاغ شد، این شرکت ها حق فروش نقدی دارو به داروخانه ها را ندارند و موظف هستند آن را دست کم با مهلت یک ماهه به داروخانه ها بفروشند.
دبیر انجمن داروسازان خراسان رضوی افزود: داروخانه داران برای گردش مالی مناسب دست کم یک مهلت چهار ماهه برای پرداخت پول دارو از این شرکت ها انتظار دارند.
وی اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب نیز برای رفع مشکلات بخش داروی کشور 500 میلیون دلار اختصاص داده اند که پیشنهاد می شود این مبلغ به شرکت های بیمه اختصاص یابد تا آنها بتوانند با رفع تاخیر در پرداخت ها بار دیگر به چرخش سالم تولید، توزیع و مصرف دارو در کشور کمک کنند.
وی در باره قیمت دارو نیز گفت: هیچ داروی ایرانی گران نشده و تمام دارو های داخلی به قیمت قبل از نوسانات ارزی عرضه می شود.
افخمی افزود: تعیین نرخ دارو از وظایف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و هیچیک از صنوف دست اندرکار حق افزایش قیمت دارو را ندارند.
وی اظهار داشت: تاکنون مصوبه جدیدی از سوی وزارتخانه در باره قیمت دارو ابلاغ نشده و تمام دارو ها باید به قیمت قبل از نوسات ارزی عرضه شود در غیر اینصورت تخلف محسوب شده و با متخلفین برخورد قانونی می شود.
وی در باره کمبود دارو در داروخانه ها هم گفت: در تولید و توزیع اغلب دارو های عمومی مشکلی نداریم اما در برخی از دارو ها از قبیل داروی والفارین برای بیماران قلبی کمبود هایی وجود دارد که با سهمیه بندی توانسته ایم محدودیت عرضه این دارو ها را به حداقل برسانیم.
استان خراسان رضوی دارای 900 داروخانه فعال است که 600 داروخانه از این تعداد در مشهد قرار دارد.
6070 / 6053
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.