به گزارش ایرنا، فدراسیون جهانی کنترلرهای ترافیک هوایی روز 28 مهر برابر با 20 اکتبر را روز جهانی 'مراقبت پرواز' نام گذاشته است تا در این روز یاد وسپاسی از فعالان در عرصه پراسترس کنترل ترافیک هوایی شود.
خلبانان و کنترلرهای مراقبت پرواز بالهای ایمنی پرواز هستند، که با هوشیاری و دقت ایمنی سفرهای هوایی را برای مسافران رقم می زنند، این درحالیست که تنها کمی تعلل در این حوزه حادثه ای بسیار تلخ و حتی داغدار شدن یک ملت را رقم خواهد زد.
بی تردید روز جهانی مراقبت از پرواز را باید ارج نهاد ، روز حافظان فضای پروازی که با تیزبینی و هوشیاری در فراز آسمان سفرهای امن را رقم می زنند ، برای کنترلر پرواز اشتباه هیچ معنایی ندارد و اولین اشتباه می تواند به معنای آخرین نفس های عده ای زن ، مرد و کودک روی آسمان آبی باشد.
حدود 60 فرودگاه در کشور فعال است که در این میان فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد به عنوان پرترددترین فرودگاه کشور پس از فرودگاه مهرآباد تهران با 60 نیروی فعال در بخش کنترل و مراقبت پرواز، می کوشد امن ترین پروازها را برای مسافران رقم زند.

* امنیت هوایی با تلاش و تخصص نیروی انسانی و تجهیزات راداری مدرن
مدیرکل شرکت فرودگاه های خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص کنترل و مراقب پرواز اظهار کرد: بیست و هشتم مهرماه روز جهانی مراقبت پرواز ،روز بزرگ مردان بی ادعایی است که با تعهد و تخصص خود یکی از ارکان اصلی خدمت رسانی در صنعت هوانوردی کشور هستند و با چشمان همیشه بیدار خود امنیت آسمان ایران زمین را به ارمغان می آورند.
محمد باقر قاسم زاده بیان کرد: فرودگاه بین المللی مشهد از سال 85 مجهز به سایت رادار تقرب پرواز شد.
وی افزود: بالا بردن سطح ایمنی پروازها ، افزایش ظرفیت پروازی پوشش کامل فضای فرودگاه برای کلیه پروازها ، ارائه سرویس مراقبت پرواز با استفاده از رادار ، ارائه مسیرهای مستقیم به پروازها ، کاهش زمان پرواز و کاهش خطاهای انسانی در کنترل ترافیک هوایی از مزایای این سایت راداری است.
وی بیان کرد: همچنین از پارسال با فعال شدن مسیر دوم در فرودگاه مشهد مسیر ورود و خروج هواپیما از مشهد جدا شد، با موازی شدن مسیرهای پروازی امکان برخورد 2 هواپیما به صفر می رسد.
مدیرکل شرکت فرودگاه های خراسان رضوی خاطرنشان کرد: با اقدامات صورت گرفته در خصوص مراقبت پرواز و افزایش ایمنی پرواز خوشبختانه طی سالهای گذشته در فرودگه مشهد هیچ گونه سانحه هوایی نداشتیم.
قاسم زاده با اشاره به فعالیت 60 نفر در بخش مراقبت پرواز فرودگاه بین المللی مشهد، ادامه داد: فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد پس از فرودگاه مهرآباد تهران دومین فرودگاه پرترافیک کشور است که بطور میانگین روزانه 180 پرواز و در زمان اوج مسافرتها روزانه تا 250 پرواز ورودی و خروجی در آن انجام می شود.
قاسم زاده با اشاره به جابجایی حدود 11 میلیون مسافر در سال 96 در فرودگاه مشهد، افزود: این رشد روزافزون در میزان اعزام و پذیرش مسافران و افزایش پروازها مرهون شتاب توسعه زیرساخت ها و تخصیص امکانات و خدمات رسانی مطلوب به مسافران است.
مدیرکل فرودگاه های خراسان رضوی تاکید کرد: بیش از پیش برای افزایش روزافزون کیفیت خدمات و رضایتمندی مسافران تلاش خواهیم کرد.

*شغلی منحصر به فرد
رئیس اداره مراقبت پرواز فرودگاه بین المللی هاشمی نژاد مشهد نیز در خصوص شغل مراقبت پرواز به خبرنگار ایرنا گفت: کنترلر پرواز شغل منحصر به فردی است و داشتن اقتدار شخصیتی، تجسم فضایی، جزئی نگری، انگیزه و مهارت کافی، حافظه بالا، انتقادپذیری ، توانایی حل مشکل در لحظه و تصمیم گیری درست و به موقع از خصوصیات کنترولرهای پرواز است.
محمود صداقت تاکید کرد: یک کنتولر پرواز باید بتواند در شرایط بحرانی بهترین تصمیمات را با الزام به رعایت قوانین ساختاری بگیرد، هوشیاری کنترلر پرواز از وقوع یک فاجعه جلوگیری می کند.
رئیس اداره مراقبت پرواز فرودگاه بین المللی هاشمی نژاد مشهد افزود: دستورالعمل، آموزش و تکنولوژی لایه های چندگانه دفاعی در کار مراقبت پرواز است که برای پیشگیری از وقوع حادثه باید مد نظر باشد.
صداقت خاطرنشا کرد: کنترلرهای پرواز به صورت دائمی در حال آموزش هستند، دستورالعمل های پرواز دستورالعمل های بین المللی و یکسانی هستند که باید به صورت مداوم بررسی و آموزش داده شود.

*کنترل صفر تا صد پرواز
رئیس اداره مراقبت پرواز فرودگاه هاشمی نژاد مشهد در در خصوص ماهیت کار مراقب پرواز نیز اظهار کرد: هر پروازی از قبل از استارت و روشن شدن موتور تا پس ازرسیدن به مقصد و خاموش شدن موتور هواپیما در اختیار مراقبت پرواز قرار می گیرد .
صداقت بیان کرد: مرقبت پرواز شامل واحد کنترل زمینی، برج مراقبت، تقرب پرواز و مرکز کنترل فضای کشور است که هر یک در مراحلی پرواز را کنترل می کنند.
وی ادامه داد: در واحد کنترل زمینی استارت پرواز و مواردی نظیر ارتفاع، سرعت و مسیر برای خلبان خوانده می شود و پس از بازخوانی صحیح این موارد توسط خلبان پرواز تایید و در اختیار کنترلر برج مراقبت قرار می گیرد.
صداقت گفت: هر هواپیمایی نمی‎تواند در هر مسیری پرواز کند بلکه برای هواپیماها، درجه، سمت، ارتفاع، سرعت و سایر حریم ها توسط گروه مراقبت پرواز تعیین می شود و خلبان باید عین دستورات و موارد تعیین شده را اجرا کند.
صداقت ادامه داد: برای هر پروازی یک باند اختصاص می یابد که تمام موارد در باند باید توسط برج مراقبت با چشم چک شود و مجوز تیک آف برای خلبان صادر شود که پس از بازخوانی مجوز تیک آف توسط خلبان پرواز انجام و از باند جدا می شود و در فضای تقرب پرواز قرار می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: پروازها در فرودگاه مشهد تا فاصله 60 مایل توسط این فرودگاه کنترل می شود، وقتی پرواز از برج مراقبت توسط واحد فضای تقرب پرواز تحویل گرفته می شود و در مسیر پروازی قرار می گیرد این پرواز به واحد کنترل فضای کشور تحویل می شود.
رئیس اداره مراقبت پرواز فرودگاه هاشمی نژاد مشهد تاکید کرد: کنترلر پرواز با هوشیاری و تیزبینی صفر تا 100 ایمنی سفرهوایی و پروازها را با همکاری خلبان تامین می کند لذا هیچ تعللی در این حرفه جایز نیست.
7505/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.