اعظم عباس نیا روز یکشنبه به مناسبت روز جهانی ناشنوایان طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این ورزشکاران ناشنوا در بخش زنان در رشته های والیبال، تنیس روی میز، بدمینتون، شطرنج، تیراندازی با تفنگ بادی، بولینگ، دو و میدانی، کاراته ، شنا و تکواندو فعالیت دارند.
وی ادامه داد: گفت: ورزشکاران مرد ناشنوای خراسانی در همه رده های سنی و علاوه بر رشته های ذکر شده در فوتبال، فوتسال و کشتی فرنگی و آزاد نیز در تیمها و اردوهای انتخابی تیم ملی حضور فعال دارند.
دبیر هیات ورزشهای ناشنوایان خراسان رضوی گفت: سابقه فعالیت ورزش ناشنوایان بر اساس اعلام پیشکسوتان این رشته در استان به دهه 1330 شمسی باز می گردد و از دیر باز خراسان مدال آورانی دراین بخش داشته است.
وی افزود: پارسال 9 نماینده از خراسان رضوی به المپیک ناشنوایان در ترکیه اعزام شدند که حاصل آن کسب دو نشان برنز در رشته جودو و کسب مقام چهارمی والیبال بود.
عباس نیا ادامه داد: در طرحی مشترک با اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی به عنوان تنها اداره ای که با ما همکاری خوبی دارد اقدام به استعدادیابی در مدارس شد تا بتوان از کودکان کم شنوا به صورت تلفیقی در تیمهای ناشنوایان استان بهره برد.
وی گفت: کودکان کم شنوا که در مدارس عادی تحصیل می کنند امکان رشد مناسب و خوبی در کنار دانش آموزان عادی ندارند اما با قرار گرفتن تلفیقی در کنار کودکان ناشنوا پیشرفت ورزشی خوبی دارند.
دبیر هیات ورزشهای ناشنوایان خراسان رضوی افزود: نخستین دوره المپیاد ورزشی ناشنوایان کشور سال 1394 در مشهد برگزار شد و خراسان رضوی پس از تهران عنوان نایب قهرمانی آن رقابتها را بدست آورد. همچنین پارسال خراسان رضوی دوباره مقام دوم همین رقابتها را کسب نمود.
وی به در اختیار داشتن تنها یک اتاق برای فعالیتهای این هیات ورزشی در مشهد نیز اشاره و بیان کرد: دغدغه اصلی ما فراهم کردن و در اختیار داشتن یک زمین و یا یک سوله ورزشی اختصاصی برای ورزشکاران ناشنوا است. برای تامین مکان و زمین تمرین ورزشکاران گاهی بارها با مسئولان و مدیران باشگاهها مکاتبه می کنیم و در نهایت با تخفیف 50 درصد روبرو می شویم که باز هم این میزان هزینه برای هیات و ورزشکاران ناشنوا سنگین است.
عباس نیا همچنین کمبود بودجه را دیگر مشکل هیات ذکر و بیان کرد: پارسال اعزام ورزشکاران ناشنوای خراسانی به مسابقات مختلف داخلی و اردوهای تیمهای ملی به صورت کامل محقق شد اما امسال طی شش ماه تنها اعزام به اردوهای تیم ملی را انجام داده ایم و پولی برای اعزام ورزشکار به مسابقات نداشته ایم.
وی هزینه اعزام ورزشکاران ناشنوای خراسان رضوی را طی سال گذشته یک میلیارد و 700 میلیون ریال اعلام و بیان کرد: عمده ورزشکاران استان جزو مددجویان بهزیستی هستند و قادر به تامین برخی هزینه های جانبی اعزام نبوده لذا از این نظر باید مورد توجه مسئولان و خیران قرار گیرند.
دبیر هیات ورزشهای ناشنوایان خراسان رضوی افزود: ناشنوایان به دلیل مشکلاتی که از نظر کلامی دارند قادر به ایجاد ارتباط مناسب در جامعه نیستند لذا حضور این عزیزان در ورزشگاهها با سرویس و یا همراهی والدین به ویژه برای ورزشکاران دختر بسیار ضروری است که این موضوع هزینه ای اضافی را به هیات و خانواده ها تحمیل کرده است.
وی ادامه داد: از ابتدای امسال 800 ورزشکار فعال در استان علاوه بر انجام معاینه شنوایی سنجی و دریافت بیمه ورزشی به صورت رسمی با این هیات همکاری داشته اند.
براساس برآوردها 40 هزار نفر در خراسان رضوی دارای معلولیت شنوایی هستند که از این تعداد 15 هزار ناشنوا زیر پوشش بهزیستی قرار دارند.
3221/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.