به گزارش ایرنا، حادثه 15 آذر 1391 هنوز در یادها باقی است روزی که مدرسه دخترانه انقلاب اسلامی شین آباد شهرستان پیرانشهر به دلیل استفاده از بخاری نفتی غیر استاندارد، دچار آتش سوزی شد و 28 دانش آموز در این حادثه آسیب دیده و 2 دانش آموز نیز جان خود را از دست دادند.
در 23 آذر ماه سال 1395 نیز حادثه مشابه در مدرسه پسرانه مشکین شهر اردبیل تکرار شد که با فداکاری معلم از آسیب رسیدن به دانش آموزان جلوگیری به عمل آمد.
مکانهای تجمع عمومی همواره باید از بیشترین سطح ایمنی و آمادگی در مقابل بحران برخوردار باشند، رعایت ضوابط ایمنی در مدارس نیز که حداقل یک چهارم از شبانه روز پذیرای تعداد بسیاری از دانش آموزان هستند ضرورتی انکار ناپذیر است.
حادثه خبر نمی کند و هر لحظه ممکن است در کمین باشد لذا باید با تجهیز مدارس به لوازم و الزامات ایمنی از وقوع حوادث ناگوار و خزان شدن زندگی فرزندانمان پیشگیری کنیم.
حدود 20 درصد از جمعیت سه و نیم میلیون نفری مشهد نیز دانش آموز هستند و تامین ایمنی این قشر همواره از دغدغه های متولیان امر بوده و هست اما بیش از 90 درصد مدارس این کلانشهر فاقد تاییدیه ایمنی از آتش نشانی هستند.

* 90 درصد مدارس مشهد فاقد تاییدیه ایمنی
معاون آموزش و پیشگیری سازمان آتش نشانی مشهد به خبرنگار ایرنا گفت: بیش از 90 درصد مدارس این کلانشهر تاییدیه ایمنی آتش نشانی ندارند.
آتشپاد دوم غلامحسین حاجی زاده افزود: مدارسی که چندین سال قبل ساخته شده اند در زمان ساخت ایمن بوده اند ولی ایمنی آنها باید هر سال ارتقا داده می شد که این اقدام انجام نشده است.
وی اظهار داشت: تمام مدارس باید به خاموش کننده، جعبه آب آتش نشانی و سیستم اعلام و اطفای حریق مجهز باشند.
وی گفت: مدارس نوساز به این سیستم ها مجهز هستند اما با گذشت زمان این سیستم ها به روز نمی شوند.
معاون آموزش و پیشگیری سازمان آتش نشانی مشهد افزود: طبق ضوابط مقررات ملی ساختمان تعداد خروجی های فضاهای مختلف برحسب زیربنا مشخص می شود ولی در مدارس غیرانتفاعی که اغلب منازل مسکونی هستند، تعداد خروجی ها مناسب با جمعیت دانش آموزی نیست.
حاجی زاده اظهار داشت: مدارس مشهد باید دست کم 2 راه خروجی داشته باشند تا در زمان بحران امکان انتقال سریع دانش آموزان به محل امن فراهم باشد.
وی گفت: اجرای سیستم اطفای حریق، وجود خاموش کننده های مناسب، ایمنی حفاظ نرده ها، رعایت اصول ایمنی در سیم کشی برق و نصب دودکش از جمله شاخص های لازم برای اخذ تائیدیه ایمنی است.
وی افزود: هم اکنون اغلب مدارس مشهد فاقد شرایط ایده آل ایمنی هستند و نیاز به ایمن سازی دارند و حتی بسیاری از آنها کپسول اطفای حریق و تجهیزات اولیه نیز ندارند.

* مشکل بودجه ای
معاون آموزش و پیشگیری سازمان آتش نشانی مشهد اظهار داشت: مکاتبات لازم با اداره کل آموزش و پرورش استان در زمینه ایمن سازی مدارس انجام شده است اما مسئولان این اداره کل مشکل بودجه ای را دلیل عدم ایمن سازی مدارس عنوان می کنند.
حاجی زاده گفت: سلامت دانش آموزان از اهمیت بسیار برخوردار است اگر اعتباری برای تجهیزات سخت افزاری مدارس نظیر کامپیوتر و امثال آن فراهم می شود برای مقوله ایمن سازی نیز می توان تامین اعتبار کرد.
وی افزود: مدارس همه ساله رنگ می شوند، تجهیزات لازم در بخش های مختلف تامین می شود اما سیستم های خاموش کننده و اعلام حریق همواره مورد غفلت است درحالی که از قشر فرهنگی توقع می رود در ایمن سازی، الگو و پیشتاز باشند.
وی اظهار داشت: مهدهای کودک نیز تا پارسال همکاری خوبی در زمینه اخذ تاییدیه ایمنی داشتند اما از سال گذشته این مهم مورد غفلت واقع شده است.

* ضرورت تامین امنیت دانش آموزان
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: تامین امنیت دانش آموزان تحت هر شرایطی اولویت این اداره کل است.
قاسمعلی خدابنده افزود: نداشتن استاندارد ایمنی از سوی آتش نشانی به معنای ناایمن بودن 100 درصد مدرسه نیست بلکه اغلب مدارس با نصب سیستم اعلام و اطفای حریق می توانند گواهینامه استاندارد در این زمینه دریافت کنند.
وی اظهار داشت: تمام مدارس نوساز در این استان با رعایت آئین نامه 2800 از آخرین استاندارد های ایمنی برخوردارند.
وی گفت: یک سوم مدارس این استان فاقد مقاومت ساختمانی لازم بوده و نیازمند مقاوم سازی و بازسازی است.
خدابنده افزود: در سال تحصیلی جدید هیچ یک از مدارس استان از وضعیت اضطراری و تخریبی برخوردار نیستند و مقاوم سازی و نوسازی مدارس طبق برنامه ریزی در حال انجام است.
وی ادامه داد: یک میلیون و 220 هزار دانش آموز در خراسان رضوی در 50 هزار کلاس درس در قالب 10 هزار مدرسه سال جدید تحصیلی را آغاز کرده اند.

* فرایند ایمنی ادامه یابد
معاون آموزش و پیشگیری سازمان آتش نشانی مشهد گفت: در احداث ساختمان ها فرایند ایمنی باید ادامه یابد ولی پس از ساخت به دلیل خلاء قانونی مقوله ایمن سازی رها می شود.
حاجی زاده افزود: تجهیزات و امکاناتی که ارتباط مستقیم با جان و مال مردم دارند نباید به حال خود رها شوند، در زمان ساخت بناها تمام الزامات ایمنی رعایت می شود اما چند سال پس از بهره برداری از این تجهیزات خبری نیست.
وی با اشاره به همکاری مدارس در زمینه آموزش های ایمنی، اظهار داشت: آموزش و پرورش باید طوری برنامه ریزی کند که تمام مدارس از آموزش های ایمنی بهره مند شوند.
وی گفت: مقوله ایمنی از اهمیت شایانی برخوردار است و هر نوع کوتاهی در این زمینه ممکن است خسارات جبران ناپذیر به همراه داشته باشد.
7505/ 6053
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.