به گزارش ایرنا مجتبی فاطمی روز سه شنبه به مناسبت 17 مرداد روز خبرنگار در خبرگزاری جمهوری اسلامی استان خراسان جنوبی حضور یافت و گفت: 569 هزار و 339 نفر بالای 15 سال در این استان واجد شرایط دریافت کارت هوشمند ملی هستند که از این تعداد 479 هزار و 339 تاکنون کارت هوشمند ملی را دریافت کرده اند.
وی تصریح کرد: 90 هزار نفر از کل جمعیت استان خراسان جنوبی هنوز کارت هوشمند ملی را دریافت نکرده اند که باید سریعتر اقدام کنند.
مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی اطلاع رسانی را رمز پیشرفت جهشی در صدور کارت هوشمند ملی در این استان دانست و گفت: امید است پس از مراجعه 90 هزار نفر باقیمانده تا ماه های آینده بتوانیم جشن پایان صدور کارت ملی هوشمند را از خراسان جنوبی آغاز کنیم.
وی با تاکید بر اینکه کاربردی شدن کارت هوشمند ملی از بروز بسیاری خسارت ها در تبادلات اجتماعی و اقتصادی جلوگیری می کند افزود: این مهم حتی در خرید و فروش ارز نیز می توانست موثر واقع شود.
فاطمی با بیان اینکه در گذشته سه طیف منع خدمات، افراد مشکوک التابعه و فاقدین ورقه حجم زیادی از مراجعان اداره کل ثبت احوال را تشکیل می داد گفت: اکنون حجم قابل توجهی از مشکلات این پرونده ها رفع شده است.
وی بیان کرد: روند صدور شناسنامه پیش از این در دفاتر پیشخوان 27 روز بود ولی اکنون با دستور صریح این زمان به 72 ساعت رسیده است.
مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی گفت: در این خصوص بازرسان ویژه مشغول رصد هستند و انتظار می رود ضعف های موجود در کنار نقاط قوت و موفقیت ها از سوی رسانه ها منعکس شود.
وی ادامه داد: استان خراسان جنوبی در عملکرد سال 91 تا 96 رتبه سی و یکم کشور را در حوزه صدور کارت هوشمند ملی داشت که با تلاش های صورت گرفته و اطلاع رسانی صحیح در 6 ماه اخیر این رتبه به پنجم کشوری صعود کرده است.
وی گفت: در ارزیابی عملکرد ادارات ثبت احوال کشور نیز خراسان جنوبی در 160 آیتم تعریف شده رتبه یکم را کسب کرد.
مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی در ادامه سخنانش خبرنگاری را حرفه ای ارزشمند توصیف کرد و گفت: ارتباط با رسانه ها و فعالیت های خبری استان منجر به موفقیت ثبت احوال در یک سال گذشته شده است.
وی افزود: برخلاف برخی تصورات که آمارهای حوزه ثبت احوال را محرمانه می دانند اما ارایه برخی آمارها در ایجاد زیرساخت و انجام برنامه ها مهم است.
فاطمی ارایه آمار در چارچوب قوانین و ضوابط را یک تعهد اخلاقی برای خود دانست و افزود: خبرنگار از طریق آمارها می تواند کسب خبر و سپس آنها را با کمک کارشناسان و اساتید دانشگاه تحلیل کند.
وی کارمندان ثبت احوال را مرزبانان هویتی بی ادعا معرفی کرد و گفت:اگرچه حقوق شهروندی و میز خدمت ابتدای امسال به استان ابلاغ شد اما ثبت احوال از یک سال قبل میز خدمت خود را در دورترین روستاهای استان برپا و خدمات ارایه کرده است.
مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی صدور شناسنامه و کارت ملی هوشمند برای معلولان، سالمندان و غیره را از دیگر خدمات سیار ثبت احوال ذکر کرد و گفت: با اعتقاد به اینکه حتی یک پرونده در اداره ثبت احوال حق الناس است، 15 هزار شهروند خراسان جنوبی که معلول یا جانباز بودند برای کارت ملی وارد ثبت احوال نشدند بلکه خدمات ما به صورت سیار به آنها رسیده است.
وی ادامه داد: با راه اندازی ایستگاه سیار خدمات ثبت احوال در آبان ماه سال گذشته رتبه دوم کشور را کسب کردیم.
فاطمی با تاکید بر اینکه وجدان کاری باید در کارمندان بیدار باشد گفت: برای خدمات فوق هیچ گونه هزینه ای جز حق خزانه دریافت نشده است.
وی همچنین از ثبت پنج هزار و 846 واقعه ولادت در چهار ماه نخست امسال در استان خراسان جنوبی خبر داد و گفت: آمار ولادت نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی بیان کرد: واقعه فوت یکهزار و 259 نفر در چهار ماه ابتدای امسال به ثبت رسیده که بیشتر این افراد بالای 75 سال عمر داشته اند.
وی از ثبت 2 هزار و 567 واقعه ازدواج در استان خبر داد و گفت: 425 فقره طلاق نیز در این مدت به ثبت رسیده است.
9893*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.