به گزارش ایرنا حسین امامی روز یکشنبه در نشست خبری افزود: نباید فردی که در ارتباط با روند تصفیه خانه و سایر جزئیات آن بی خبر است بدون اطلاع درست، موجب دغدغه شهروندان شود.
وی اظهار داشت: حد مجاز نیترات در آب شرب بیرجند با میزان مجاز استاندارد فاصله زیادی دارد و کمتر از 20 است و مشکل گوارایی آب بیرجند فقط منیزیم است.
وی بیان اینکه اولویت نخست وزارت نیرو رصد کیفی و کیفیت سنجی آب شهروندان است گفت: در این زمینه اقدامات خوبی در دست انجام است و به صورت مستمر کیفیت آب آشامیدنی رصد و سنجیده می شود.
'تصفیه خانه بیرجند شهریورماه 94 با حضور معاون اول رئیس جمهوری و با هدف تامین بخشی از نیاز آب آشامیدنی شهر بیرجند با محوریت حذف فلزات سنگین، سختی و اتصال منابع تامین آب به تصفیه خانه و مخازن توزیع آب شهر با دیدگاه توزیع یکنواخت منابع از لحاظ کمی و کیفی افتتاح شد.'
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی افزود: تصفیه خانه آب بیرجند دارای 2 بخش پلی ترکتور و RO است که دو سوم ظرفیت آن مربوط به بخش پلی ترکتور است و از آنجا که تصفیه مواد شیمیایی آب هزینه های بالایی دارد اما منبع پایدار تامین مالی نداشته است.
وی بیان کرد: با توجه به هماهنگی هایی که با سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و دستگاه های نظارتی داشتیم توانستیم از محل های متفاوت برای تصفیه خانه هزینه کنیم تا سراپا بماند.
امامی گفت: سال گذشته مجوز ROT تصفیه خانه (توسعه و بهره برداری بلندمدت) را اخذ کردیم که از این طریق ظرفیت افزایش خواهد یافت و بهره برداری از تصفیه خانه را به صورت خرید تضمینی از محل اعتبارات ملی به مدت 15 ساله واگذار خواهیم کرد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر آب آشامیدنی منطقه شمال شهر بیرجند از چاه های سربیشه و مختاران تامین می شود اما خط انتقال اجرا شده و اگر ظرفیت بارگذاری به حدی رسید که چاه های کشاورزی جوابگو نباشد از زون جنوبی تصفیه خانه تامین آب انجام شود.
وی گفت: زون جنوبی شهر بیرجند نیز از تصفیه خانه آب آشامیدنی و سه حلقه چاه داخل محدوده های شهری تامین می شود که ارزیابی کیفی انجام شده و امید است مناقصه انجام و پیمانکار جدید بکارگیری شود تا براساس کمیت و کیفیت خروجی تصفیه خانه بهای آب پرداخت شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی افزود: در حال حاضر پیمانکاران واجد شرایط برای واگذاری تصفیه خانه بیرجند انتخاب شده اند و فرایند واگذاری حداقل تا 2 ماه آینده طول خواهد کشید.
وی گفت: اگر وضعیت اقتصادی کشور به نحوی باشد که پیمانکاران بدون دغدغه ورود کنند پروژه سریع تر واگذار می شود اما به دلیل اینکه چشم اندازی در خصوص وضعیت اقتصادی وجود ندارد پیمانکاران کمتر وارد مذاکره می شوند.
امامی بیان کرد: پروژه تامین آب شرب بیرجند در اختیار شرکت آب منطقه ای است که دارای سه فاز سربیشه، خطوط جمع آوری تصفیه خانه و انتقال از آب مختاران به بیرجند است.
وی گفت: در مجموع هشت میلیون متر مکعب آب به شهر بیرجند منتقل خواهد شد و در این زمینه هفت حلقه چاه آماده بهره برداری داریم.
وی افزود: پروژه انتقال آب شرب به بیرجند به طول 16 کیلومتر است که تاکنون لوله گذاری هشت کیلومتر انجام شده و اگر مشکلی از نظر تجهیزات برقی پیش نیاید تا تابستان آینده ظرفیت 200 لیتر بر ثانیه به حجم آب بیرجند افزوده می شود.
استان مرزی خراسان جنوبی 2 دهه خشکسالی متوالی را پشت سر گذاشته و از استان های کم بارش کشور است.
7557*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.