به گزارش ایرنا مهدی جعفری روز شنبه در نشست رفع مشکلات آزادراه بیرجند - قاین در دفتر معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی افزود: برای تبدیل بزرگراه به آزادراه بیرجند - قاین 300 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که از این میزان 200 میلیارد تومان توسط سرمایه‌ گذار و مابقی توسط وزرات راه و شهرسازی تامین خواهد شد.
وی بیان کرد: دوران سرمایه گذاری و دریافت عوارض آزادراه با توجه به محرومیت این منطقه از 15 سال به 20 سال افزایش یافته است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان هفته جاری میزان ترافیک این محور را به شرکت سرمایه‌ گذار اعلام می کند تا محاسبات لازم برای نرخ عوارض انجام شود.
وی عنوان کرد: نیمه دوم سال گذشته با 2 پیمانکار پروژه مذکور جلساتی برگزار و پیش نویس تفاهم نامه ‌ای نیز آذرماه پارسال به وزارت راه و شهرسازی ارسال شد که در قالب آن باید پیمانکاران تاییدیه مالی را از بانک دریافت می کردند تا بعد از تایید هیات دولت مجوز آزادراه صادر شود.
جعفری گفت: این پیمانکاران به دلیل عدم توان مالی نتوانستند تاییدیه مالی را از بانک دریافت کنند که مجدد طی جلسه‌ ای مقرر شد با شرکت «اویول» با کمک استان تفاهم ‌نامه‌ نوشته شود.
وی با بیان اینکه بخش اعظم تلفات جاده ای استان در محور بیرجند - قاین است گفت: این جاده حدود 50 درصد تصادفات را به خود اختصاص داده است.
طرح دوباند سازی جاده 100 کیلومتری بیرجند - قاین از سال 89 آغاز شد و تاکنون حدود 43 کیلومتر از آن زیر بار ترافیک رفته است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی مهر ماه پارسال گفت: خراسان جنوبی ششمین استان کشور از لحاظ طول راه هاست اما میزان اعتبارات آن در مقایسه با سایر استان ها بسیار پایین است.
جعفری طول راه های استان را 17 هزار و 82 کیلومتر عنوان کرد و افزود: از این میزان، 472 کیلومتر راه اصلی چهارخطه، یکهزار و 62 کیلومتر راه اصلی، 2 هزار و 982 کیلومتر فرعی و یکهزار و 193 کیلومتر راه فرعی دسترسی است.
وی گفت: همچنین خراسان جنوبی دارای 11 هزار و 370 کیلومتر راه روستایی است که پنج هزار و 618 کیلومتر آن آسفالت شده است.
وی اظهار داشت: در استان 2 کریدور اصلی شمال به جنوب (چابهار - زاهدان - مشهد - بندرعباس - چابهار و کرمان - دیهوک - راور و کریدور شرق به غرب (بیرجند - دیهوک - راور - طبس - اصفهان ) به طول یکهزار و 500 کیلومتر وجود دارد.
وی گفت: در کریدور شرقی استان دو محور طبس - یزد و طبس - اصفهان باند دوم در دست اجراست و راه طبس - بیرجند باند دوم در قالب بهسازی و تبدیل محور به راه اصلی در دست انجام است.
این توضیحات در شرایط است که برخی جاده های استان به ویژه بیرجند - قاین و دیهوک - راور حادثه خیزترین محورها به شمار می روند و به 'جاده مرگ' یا 'محور دلهره' شهرت یافته اند.
خراسان جنوبی کمترین میزان برخورداری از آزادراه و بزرگراه را دارد و تقریبا اکثر جاده های استان دو طرفه است، از طرفی نبود شبکه ریلی و محدودیت تعداد پروازهای هواپیمایی سبب شده هر روز شاهد افزایش تردد در جاده های این استان پهناور و کویری باشیم.
خراسان جنوبی با کشور افغانستان و 6 استان کشور هم مرز است.
7557*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.