به گزارش ایرنا محمد مهدی مروج الشریعه پنجشنبه شب در نشست خبری استانداران ادوار خراسان جنوبی افزود: بحث آب از موضوعات مهم، حساس و حیاتی است.
وی گفت: برای هر متر مکعب آب مصرفی یک میلیون تومان هزینه می شود لذا با مدیریت استفاده از منابع آبی آب مورد نیاز استان در بخش های مختلف تامین شود.
وی تامین شرب را یکی از وظایف حاکمیتی وزارت نیرو دانست و بیان کرد: نخستین مسیر برای تامین آب در استان از حوزه سواحل مکران( آب های اقیانوسی) است که با احداث یک تصفیه خانه و انتقال آب می توان آب مورد نیاز بخش های صنعت، معدن و شرب را تامین کرد.
وی اظهار کرد: می توان چاه نیم های زابل را مسیر دوم تامین آب مورد نیاز آینده استان در نظر گرفت، چراکه طی فرایند زمین شناسی آب قابل توجهی در سه گودال به وجود آمده وجود دارد که سیستان و بلوچستان را پوشش می دهد.
وی اضافه کرد: سالانه بیش از 2 هزار و 100 میلی متر آب در چاه نیم های زابل تبخیر می شود که اگر 250 میلی متر کاسته شود شاید بتوان 100 میلی متر مکعب آب را به خراسان جنوبی و 150 میلی متر مکعب را در دشت های زابل استفاده کرد.
استاندار خراسان جنوبی افزود: در مقایسه با آنچه پروژه های بلندمدت مطرح است تامین آب مورد نیاز استان به لحاظ زمانی و فنی با حدود 100 میلیون دلار قابل استحصال است.
مروج الشریعه گفت: روش های تامین آب برای مناطق شرق کشور از اهمیت بسیار برخوردار است لذا با صرفه جویی در بخش کشاورزی می توان آب مورد نیاز بخش های خدمات، صنعت و معدن را مورد استفاده و استحصال قرار داد اما این امر زمان بر و نیازمند همکاری های اجتماعی است.
وی عنوان کرد: بر اساس طرحی که در زمینه پروژه های نیمه تمام به رئیس مجلس شورای اسلامی ارایه دادیم پروژه های نیمه تمام به 2 دسته تقسیم می شود.
وی ادامه داد: با منابع اندک و قطره چکانی به نظر می رسد پروژه های نیمه تمام عمرانی از جمله سالن های ورزشی و استخرهای شنا که تقاضای سرمایه گذاری برای اتمام پروژه ها را دارد قابل اجرا نباشند.
استاندار خراسان جنوبی اظهار امیدواری کرد، شورای برنامه ریزی و توسعه استان اجازه یابد تا منابع خود را از صفر تا 100 در اختیار بانک ها قرار دهد تا سرمایه گذار از بانک ها تسهیلات صفر درصد دریافت و سود تسهیلات توسط استانداری پرداخت شود.
مروج الشریعه یادآور شد: در برخی پروژه ها سرمایه گذار پیمانکار نبوده بلکه مجری است و ما فقط اصل سود را می پردازیم.

** طرح آمایش سرزمین، معلق مانده است
وی به طرح آمایش سرزمینی استان اشاره کرد و افزود: این طرح به دلیل برخی اختلاف نظرها بین مدیران دستگاه های اجرایی و دانشگاهیان استان بین زمین و آسمان معلق مانده است.
وی ادامه داد: دانشگاه بیرجند در زمینه تهیه طرح آمایش سرزمینی استان فعالیت های زیادی انجام داد که جا دارد از زحمات دانشگاهیان قدردانی کنیم.
وی افزود: طرح آمایش استان مصوب شده است و مدیران اگر نکته نظر یا پیشنهادی دارند با ارایه دادن طرح، قابل انجام خواهد بود.
استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: لایحه بودجه امسال برای نخستین بار در معرض افکار عمومی قرار گرفت و به نقد و بررسی گذاشته شد و اولین سالی است که دولت برای شفاف سازی بودجه در مسیر عملی و عینی گام برداشته است.
مروج الشریعه گفت: سقف بودجه در تمامی استان ها کاهش یافته است، در استان های کمتر توسعه یافته ای مانند خراسان جنوبی کاهش پنج درصدی بودجه استان را دچار تنش کرده و مسیر توسعه را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
سایت ایرنا خراسان جنوبی: www.irna.ir/skhorasan
کانال تلگرام: irnabirjand@
7557* 6054* خبرنگار - رقیه محمدی* انتشار - مریم پنجابی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.