هاشم آزموده روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این تله ها با همکاری دوستداران محیط زیست طی سه مرحله جمع آوری و منهدم شد.
وی با بیان اینکه تله پرندگان نه تنها برای زنده گیری هوبره، بلکه برای سایرگونه های جانوری خطرساز است، اظهار کرد: دشت گلورده در شهرستان درمیان در نوار مرز منطقه مستعدی قرار دارد که از تنوع و ذخیره زیستی قابل توجهی از قبیل هوبره، زاغ بور، آهو، قوچ و میش و کل و بز برخوردار است.
وی ضمن هشدار به شکارچیان متخلف نسبت به شکار این پرنده حمایت شده و نادر، گفت: هرگونه شکار و صید و بویژه شکار حیوانات در حال انقراض و حمایت شده پیگرد قانونی دارد و قانونگذار برای صید هر قطعه هوبره 200 میلیون ریال جریمه در نظر گرفته است.
هوبره از تیره درناسانان و یکی ازگونه های حمایت شده سازمان حفاظت محیط زیست است که از لحاظ ظاهری تا حدودی به بوقلمون ماده شباهت دارد.
پرنده رو به انقراض هوبره در زیستگاه ‌های بیابانی و مناطق خشک دشتی زاد و ولد می کند و این پرنده ارزشمند دارای گردن و دم خرمایی رنگ دراز و از حشرات، بی مهرگان ، دانه و بذر گیاهان تغذیه می کند.
هوبره تمایل کمی به پرواز کردن دارد و اغلب راه می رود و از این رو شکارچیان غیرمجاز با ساخت دیواره و پرچین هایی کم ارتفاع از بوته ها و شاخ و برگ درختان در مسیر حرکت این پرنده و ایجاد سدمعبر در مسیر این پرنده اقدام به زنده گیری آنها می کنند.
دشت گلورده شهرستان درمیان در نقطه صفر مرزی واقع شده است.
شهرستان درمیان دارای 57 هزار نفر جمعیت است و با وسعت پنج هزار 797 کیلومتر مربع از شمال به شهرستان قاینات از جنوب به شهرستان سربیشه و از غرب به شهرستان بیرجند و شرق آن به طول 70 کیلومتر با افغانستان مرز مشترک دارد.
شهر اسدیه مرکز شهرستان مرزی درمیان در 105 کیلومتری شرق بیرجند قرار دارد.
سایت ایرنا خراسان جنوبی: www.irna.ir/skhorasan
کانال تلگرام: irnabirjand@
7556*6054*خبرنگار: حکیمه مصطفایی* انتشار: مریم پنجابی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.