به اذعان مسئولان کشوری و استانی، خراسان جنوبی از حیث وقوع جرم و ضریب امنیت همیشه در زمره برترین استان های کشور قرار داشته به طوری که چندی پیش رئیس پلیس امنیت عمومی خراسان جنوبی به خبرنگاران گفت: این استان رتبه اول امنیت در کشور را داراست و این شاخص یکی از ملزومات توسعه محسوب شده و آن را امتیازی ویژه باید دانست.
بخش اعظم این امنیت که نشانه بلوغ فکری و فرهنگی و تدین مردم خراسان جنوبی است به مراقبت و تقویت نیاز دارد و نباید تصور کرد در درازمدت دستخوش تغییر و تزلزل نمی شود.
نکته مهمتر اینکه توسعه همه جانبه خراسان جنوبی بویژه در بعد اقتصادی به حفظ امنیت پایدار در کشور کمک می کند در شرایطی که امروز به اعتراف همگان قهر طبیعت و 18 سال خشکسالی متوالی منجر به خسارت مالی و بیکاری خیل عظیمی از کشاورزان و مهاجرت آنها به شهرها شده است.
خراسان جنوبی 11 شهرستان و حدود 800 هزار نفر جمعیت دارد که ساکنان برخی شهرستان های مرزی استان از جمله زیرکوه، درمیان و نهبندان به دلیل نبود شغل و درآمد و تداوم 18 سال خشکسالی راهی شهرها از جمله مرکز استان شده اند و برای حفظ جمعیت باقیمانده در این مناطق مهم و حساس، بازگشایی سه بازارچه مرزی تعطیل، پرداخت تسهیلات مناسب و ایجاد کارگاه صنایع دستی جایگزین می تواند نقش مهمی در حفظ جمعیت داشته باشد.
مهاجرت روستاییان استان به شهرها و خالی شدن روستاها از جمعیت، هزینه های بسیاری به اقتصاد و امنیت کشور تحمیل می کند و حتی صرف هزینه های هنگفت امنیتی نمی تواند تبعات احتمالی را به طور کامل جبران کند.
ملی شدن بسیاری از زمین های روستایی، انگیزه را از افراد برای ماندن در روستا گرفته و اگر منابع طبیعی نسبت به اصلاح قانون مستثنیات اراضی ملی اقدام نکند، به زودی روستاهای مرزی استان با مشکلات اقتصادی و امنیتی مواجه خواهد شد و آن وقت باید به جای هر خانوار روستایی یک سرباز برای حفظ مرز استخدام شود.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اسفند سال گذشته با سفر به خراسان جنوبی در این خصوص گفته بود که اگر اگر زمینی به اشتباه، منابع ملی تشخیص و سند به نام دولت صادر شد باید از مسیر قضایی پیگیری شود تا سند باطل یا اصلاح شود و در این خصوص تلاش می کنیم حقی از مردم ضایع نشود که باید این روند تسریع یابد تا کشاورزان اقدام به تخلیه روستاها نکنند.
روستاییان پس از تخلیه روستا به شهرها رفته و معمولا پس از یافتن شغل در شهر، حاضر به بازگشت به روستا نیستند از سوی دیگر مهاجرت ها موجب ظهور و بروز جرم و خلاف کاری در شهرها به ویژه مناطق حاشیه ای شده و تبعاتی مثل بروز سرقت، قتل و فساد اخلاقی را در پی خواهد داشت.
هرچند به واسطه فرهنگ غنی مردم خراسان جنوبی میزان بزهکاری و جرم در این استان کم است اما خالی شدن روستاها از سکنه به مرور زمان این مکان ها را به باراندازی برای سوداگران مرگ و اشرار تبدیل خواهد کرد و موجب ظهور و بروز ناامنی در استان و بالتبع سراسر کشور می شود.
توسعه خراسان جنوبی در حوزه صنعت و معدن، کشاورزی و زیربنایی باید به عنوان یک اولویت در دستور کار مسئولان کشوری قرار گیرد تا از بروز تبعات آن به دیگر نقاط کشور جلوگیری شود.
متاسفانه امروز خراسان جنوبی شاهد موج گسترده مهاجرت از روستا به شهرهای کوچک استان و همچنین مهاجرت نخبگان علمی و دانشگاهی از مرکز استان به نقاط بزرگتر کشور است و به نظر می رسد سهم اعتبارات خراسان جنوبی از اعتبارات ملی باید افزایش یابد.
بازگشت نخبگان علمی و اقتصادی به استان یکی از دیگر گام های توسعه خراسان جنوبی است؛ این افراد باید با احساس تعلق خاطر بیشتر به استان خود، از امکانات مناطق برخوردار کشور صرفنظر کرده و سرمایه گذاری های خود را در داخل خراسان جنوبی انجام دهند.
حفظ امنیت و اقتدار ایران اسلامی به توسعه همه جانبه و پایدار استان های مرزی مانند خراسان جنوبی بستگی دارد و هر گونه تغییر و تحول در آنها بر سایر مناطق کشور به ویژه استان های همجوار اثر مثبت یا منفی می گذارد.
** خبرنگار ایرنا در بیرجند
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.