به گزارش ایرنا به حرکت درآمدن چرخ 27 واحد تولیدی تعطیل و راکد، افتتاح بیمارستان 280 تختخوابی رازی بیرجند، بیمه شدن 56 هزار نفر فاقد بیمه بصورت رایگان، رفع مشکل آب شرب و بهداشتی 101 روستا، تحویل 29 هزار مسکن مهر به متقاضیان، پرداخت 53 میلیارد ریال تسهیلات گردشگری، صدور 185 فقره پروانه بهره برداری معدن و ایجاد بیش از 3 هزار فرصت شغلی گوشه ای از کارنامه درخشان دولتمردان در سومین استان پهناور ایران است.
دولت یازدهم در چهار سال گذشته توانست با تلاش و تحقق بخشیدن به بخش زیادی از وعده هایش در نخستین سفر به این استان گام های موثری را برای رفع محرومیت ها و پیشرفت اقتصادی آن بردارد.
کاروان تدبیر و امید سوم دی ماه سال 93 در یازدهمین سفرهای استانی به خراسان جنوبی که مصادف با یازدهمین سالگرد تاسیس استان بود در دیدار با مردم، حمایت دولتمردان را برای رفع محرومیت ها و تلاش برای توسعه و پیشرفت استان اعلام کرد.
در این سفر رئیس جمهوری، 271 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای 21 طرح مصوب خراسان جنوبی اختصاص یافت که در مقایسه آن با بودجه عمرانی 170 میلیارد تومانی استان در سال 93 رقم چشمگیری بود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی گفت: از مجموع اعتبار 21 طرح مصوب نخستین سفر رئیس جمهوری به استان، 91 درصد تاکنون اختصاص یافته، تعدادی از طرح ها به اتمام رسید و بخشی نیز در حال اجراست و مصوبه ای بر زمین نمانده است.
محمد فرهادی، متوسط پیشرفت فیزیکی طرح ها را 74 درصد و اعتبار پرداختی را 247 میلیارد تومان ذکر کرد.
وی ادامه داد: احداث بیمارستان 35 تختخوابی بشرویه، ساختمان دادسرای عمومی و انقلاب بشرویه، مجتمع 17 هکتاری گمرک، احداث و تکمیل استادیوم 15 هزار نفری بیرجند، تکمیل بیمارستان آموزشی بیرجند، احداث ، تکمیل و تجهیز ساختمان پزشکی قانونی بیرجند، احداث سالن آمفی تئاتر دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و توسعه سلف سرویس، محوطه سازی و تاسیسات زیربنایی و احداث سازمان مرکزی این دانشگاه، تکمیل آموزشکده کشاورزی سرایان، ساختمان سد سیاهو از جمله این مصوبات است.
وی تاسیسات فاضلاب شهر سربیشه، ساختمان ندامتگاه فردوس، مجتمع خدماتی رفاهی آبگرم فردوس، کمپ گردشگری نهبندان، طرح باند دوم بیرجند - زاهدان، بهسازی راه اصلی فیض آباد - بجستان، راه آهن زاهدان - بیرجند و اتصال آن به شبکه ریلی، تکمیل پروژه آبرسانی روستایی برای تامین آب شرب پنج هزار خانوار روستایی، انتقال آب با لوله در طول 600 کیلومتر از اراضی استان و ایجاد زیرساخت های اجرای هشت مجتمع تولیدات گلخانه ای، آبرسانی به شهر بیرجند و تکمیل بیمارستان رازی بیرجند را از دیگر این مصوبات ذکر کرد.
دومین سفر حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری، دوم فروردین ماه سال 1396 به خراسان جنوبی انجام شد که در این سفر یک روزه، خط تولید کارخانه سیمان باقران شهرستان مرزی درمیان افتتاح و بهره برداری از 16 طرح و پروژه عمرانی و تولیدی با اعتبار بیش از هشت هزار میلیارد ریال در حوزه های مختلف زیربنایی آغاز شد و نیز عملیات اجرایی چندین پروژه مهم دیگر آغاز شد.
طرح های افتتاحی شامل کارخانه سیمان باقران، مخازن نفتی حاشیه شهر بیرجند، ورزشگاه 15 هزار نفری مرکز استان، پروژه گازرسانی به شهرهای اسفدن از توابع شهرستان قاینات و حاجی آباد مرکز شهرستان زیرکوه و گازرسانی به تعدادی از روستاهای مسیر و 137 کیلومتر راه اصلی و چندین پروژه دیگر در استان بود.
همچنین عملیات اجرایی پروژه خط انتقال گاز از سربیشه به نهبندان و عملیات گاز رسانی به شهر دیهوک شهرستان طبس پس از سال ها انتظار در این سفر آغاز شد.
استاندار خراسان جنوبی هم گفت: سفر رئیس جمهوری در ابتدای سال 96 به استان نشان از نگاه ویژه دولتمردان به خراسان جنوبی است.
سید علی اکبر پرویزی یادآور شد: وقتی نگاه دولتمردان به استان ویژه باشد اقدامات مهمی مثل ریل و ... آسان تر عملیاتی شده در غیر این صورت کار همه مدیران دستگاه های اجرایی سخت می شود.
وی اضافه کرد: در ملاقاتی که 9 ماه قبل با دکتر روحانی داشتم، مسیر کار استان به خوبی تبیین شد و هم اکنون نگاه خاص دولتمردان به حوزه خراسان جنوبی وجود دارد.
وی گفت: اولین بار پایان سال گذشته 20 میلیارد ریال اعتباری که به خزانه واریز شد دوباره به حوزه عمرانی پرداخت شد و اکنون در مرز استان هزینه می شود.
پرویزی افزود: جاده بیرجند به نهبندان در سال جاری به شکل کامل بهسازی و آسفالت می شود، جاده سربیشه به مرز در حال بهسازی و تعریض است و مسیر کرمان به طبس بخش های عمده آن بهسای شده که تکمیل قطعه آخر آن در دست اقدام است.
وی اضافه کرد: راه دیهوک به راور کرمان در سال جاری مورد بازدید قرار گرفت و امیدواریم یک طرح ضرورتی توسط وزارت راه و شهرسازی در این مسیر اجرا شود و با 200 میلیارد ریال اعتبار می توان 70 کیلومتر آن به بهره برداری برسد.
وی اظهار کرد: کارخانه زغال کک طبس آماده بهره برداری است و مقدمات آن فراهم شده، فولاد قاین نیاز به توجه بیشتری دارد و مشکل آن مربوط به بخش خصوصی و پیمانکار است.
نماینده عالی دولت در استان گفت: پروژه انتقال آب به خراسان جنوبی کشاورزی نیست و این اقدام با هدف شرب و صنعت استان انجام می شود.
وی تصریح کرد: پیمانکاران در این خصوص پیشنهاد خود را به وزارت نیرو داده اند و بررسی صلاحیت عمومی افراد در حال انجام است و پس از انجام این مرحله به بخش خصوصی واگذار می شود.
**مصوب شدن 470 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی برای استان
وی گفت: امسال 470 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی برای این استان مصوب شده که بخشی اجرایی شده و بقیه تا پایان امسال اجرایی می شود.
پرویزی با اشاره به اینکه در زمینه سرمایه گذاری خارجی اقدامات خوبی در استان انجام شده است افزود: این سرمایه گذاری ها در زمینه فولاد قاینات، زغال سنگ طبس، بخش آب، نیروگاها و کارخانه چدن بوده است.
وی بیان کرد: در بخش سرمایه گذاری داخلی با کمکهای بانک مرکزی و بانکهای عامل در هشت ماه گذشته اقدامات خوبی در استان انجام شده که در دو ماه ابتدای سال به دلیل انتخابات روند پرداخت تسهیلات متوقف شد و از دو ماه گذشته تسهیلات به واحدهای تولیدی پرداخت می شود.
**ریل به خراسان جنوبی می رسد
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به پروژه راه آهن استان گفت: پیمانکار فاز نخست راه آهن از کالشور به گناباد انتخاب شده است و برای ادامه این مسیر از گناباد به قاینات باید از اعتبارات استان کمک شود.
وی بیان کرد: رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور نیز قول داده است که اعتبار سال 94 و 95 راه آهن استان که مصوب شده و اختصاص نیافته به صورت کامل اختصاص یابد.
پرویزی با اشاره به اینکه آستان قدس رضوی، قرارگاه خاتم الانبیاء و دولت برای احداث راه آهن استان قول همکاری داده اند گفت: طرح راه آهن استان به 400 میلیون دلار سرمایه گذاری نیاز دارد.
**آب؛ چالش اصلی استان
وی با تاکید بر اینکه در حوزه آب با چالش اساسی در استان مواجه هستیم افزود: در تلاش هستیم که با اقدامات کوتاه مدت و از مسیرهای مختلف آب استان را تا 35 سال آینده تامین کنیم.
استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: طرح انتقال آب از دریای عمان برای استانهای خراسان جنوبی، کرمان، یزد، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان در بلند مدت توسط دولت دنبال می شود.
**50 درصد مجموع عملیات اکتشاف ژئوفیزیک هوایی کشور در خراسان جنوبی
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: در دولت یازدهم عملیات اکتشاف ژئوفیزیک هوایی در وسعت تقریبی 57 هزار کیلومتر مربع (260 هزار کیلومتر خطی) انجام شد در حالیکه مجموع مطالعات ژئوفیزیک هوایی استان تا قبل از دولت یازدهم تنها سه هزار کیلومترمربع بوده است.
داوود شهرکی افزود: در زمینه شناسایی ذخایر سطحی و زیرسطحی فلزی و غیرفلزی معادل 50 درصد از کل اکتشاف ژئوفیزیک هوایی کشور در خراسان جنوبی انجام شد.
وی گفت: از ابتدای آغاز به کار دولت تدبیر و امید تعداد 357 فقره پروانه اکتشاف به منظور شناسایی و اکتشاف ذخایر جدید در زمینه های عناصر و کانی های فلزی، غیرفلزی، سنگ های ساختمانی و غیره صادر شد.
وی ادامه داد: صدور پروانه های اکتشاف در مقایسه با مدت مشابه قبل از آن از نظر پیش بینی سرمایه گذاری 64 درصد افزایش و از نظر تعداد و مساحت به ترتیب 15 و 40 درصد کاهش را نشان می دهد.
شهرکی اظهار کرد: همچنین در این مدت تعداد 222 فقره گواهینامه کشف صادر شد که در نتیجه آن بیش از 503 میلیون تن ذخیره معدنی به ذخایر قطعی معادن استان افزوده شده است.
**صدور 185 فقره پروانه بهره برداری معدن/ 9 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری
وی عنوان کرد: صدور 185 فقره پروانه بهره برداری معادن با ذخیره قطعی بیش از 882 میلیون تن با سرمایه گذاری 9 هزار و 165 میلیارد ریال و ایجاد سه هزار و 11 فرصت شغلی مستقیم از دیگر دستاوردهای دولت یازدهم در بخش معدن استان بود.
وی ادامه داد: این میزان از نظر تعداد 57 درصد و از نظر ذخیره قطعی، سرمایه گذاری و اشتغال به ترتیب 158، 254 و 46 درصد رشد داشته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان از افزایش ظرفیت استخراج اسمی سالانه معادن به 5.4 میلیون تن با رشد معادل 72 درصد نسبت کل ظرفیت استخراج تا قبل از دولت یازدهم خبر داد.
وی گفت: از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید تعداد 176 فقره پروانه بهره برداری با مجموع سرمایه گذاری 10 هزار و 976 میلیارد ریال و ظرفیت اشتغال 2 هزار و 222 نفر در استان صادر شد.
وی اضافه کرد: این میزان در مقایسه با قبل از آن از نظر تعداد 200 درصد و از نظر سرمایه گذاری 240 درصد رشد را نشان می دهد.
**پرداخت هزار و 732 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید در استان
شهرکی به پرداخت تسهیلات رونق تولید به مبلغ یکهزار و 732 میلیارد ریال به 302 طرح و واحد صنعتی و کشاورزی اشاره کرد و افزود: از مجموع تعداد موارد ثبت نامی در سامانه بهین یاب، 80 درصد به تصویب کارگروه رسید، این در حالیست که میانگین درصد کشوری 60 درصد بوده و استان رتبه اول را در کشور دارد.
وی عنوان کرد: سال های 93 تا 95 مبلغ 951 میلیارد ریال تسهیلات سرمایه در گردش از محل منابع داخلی بانک ها پرداخت شد.
**پوشش 100 درصد افراد فاقد بیمه در خراسان جنوبی
مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی هم گفت: با اجرای طرح بیمه سلامت همگانی در دولت تدبیر و امید، 100 درصد افراد فاقد بیمه در استان زیر پوشش بیمه قرار گرفتند که در این راستا برای 56 هزار نفر دفترچه بیمه سلامت همگانی رایگان صادر شد.
حسین خوبان اظهار کرد: اجرای طرح ملی بیمه سلامت همگانی یکی از مهمترین اقدامات دولت یازدهم است.
وی ادامه داد: اجرای طرح تحول نظام سلامت در استان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند یکی دیگر از اقدامات مهم دولت تدبیر و امید است که با اجرای این طرح خدمات ارزنده ای برای مردم انجام شد.
وی گفت: یکی از این خدمات، کاهش پرداخت از جیب مردم بود به گونه ای که بیمه شدگان شهری فقط 6 درصد و بیمه شدگان روستایی فقط چهار درصد از هزینه های بستری خود را پرداخت می کنند و مابقی بر عهده سازمان بیمه سلامت است.
مدیرکل بیمه سلامت استان یادآور شد: هم اکنون 514 هزار نفر در استان که 70 درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند زیر پوشش بیمه سلامت هستند که در چهار سال گذشته حدود هزار و 230 میلیارد ریال برای هزینه های سطح یک طرح ارتقای بیمه درمان روستاییان و عشایر و چهار هزار و 390 میلیارد ریال برای هزینه های درمان تمام سطوح توسط این اداره کل پرداخته شده است.
**رفع مشکل آب شرب و بهداشتی 101 روستای خراسان جنوبی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی (آبفار) خراسان جنوبی گفت: در دولت یازدهم مشکل آب شرب و بهداشتی 101 روستای استان با صرف اعتبار 930 میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی، مجتمع های آبرسانی و صندوق توسعه ملی رفع شد.
علی اکبر بسکابادی افزود: از این تعداد 23 روستا از محل اعتبارات استانی و 78 روستا از محل مجتمع های آبرسانی و صندوق توسعه ملی آبرسانی شدند.
وی ادامه داد: در دولت یازدهم به شرکت آب و فاضلاب روستایی استان 2 ردیف اعتبار عمرانی خاص اختصاص یافت که شامل دریافت وام از صندوق توسعه ملی به میزان 500 میلیون دلار در سال 94 و 300 میلیون دلار در سال 96 است.
وی همچنین احیای ردیف ملی مجتمع های آبرسانی که از سال 85 در قانون بودجه لغو شده بود را از دیگر فعالیت های این شرکت در دولت تدبیر و امید ذکر کرد و گفت: در این راستا 83 روستا از این محل آبرسانی شدند.
وی اظهار کرد: در چهار سال دولت یازدهم 526 کیلومتر خط انتقال، 178 کیلومتر شبکه توزیع و مخازن ذخیره 18 هزار و 750 مترمکعب اجرا شده است.
**پرداخت 53 میلیارد ریال تسهیلات گردشگری در خراسان جنوبی
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: در دولت تدبیر و امید، 53 میلیارد و 604 میلیون ریال تسهیلات در حوزه گردشگری از محل اعتبارات ملی و استانی پرداخت شده است.
حسن رمضانی افزود: از این میزان 23 میلیارد و 640 میلیون ریال از محل اعتبارات ملی و 29 میلیارد و 964 میلیون ریال از محل اعتبارات استانی پرداخت شده است.
وی اظهار کرد: در دولت یازدهم، 78 اثر فرهنگی، تاریخی، طبیعی و گردشگری استان در فهرست آثار ملی و 2 اثر در فهرست آثار جهانی ثبت شد.
وی ادامه داد: بیابان لوت و مجموعه قنات بلده فردوس استان سال 95 در فهرست آثار جهانی ثبت شد که نشان دهنده موفقیت دولت یازدهم در صحنه بین المللی است.
** رشد 726 درصدی حمایت از فعالیت قرآنی در دولت یادزهم
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی هم با بیان اینکه حمایت از فعالیت قرآنی یکی از دستاوردهای دولت یازدهم است گفت: در این مدت حمایت های یاد شده از 346 میلیون ریال به 2 میلیارد و 859 میلیون ریال افزایش یافت که رشد 726 درصدی را نسبت به دولت قبل نشان می دهد.
احمد محبی ادامه داد: در دولت یازدهم عنوان های کتاب منتشره توسط ناشران در استان با رشد 192 درصدی از 36 عنوان در سال 92 به 105 عنوان کتاب در سال 95 رسید.
وی افزود: در این مدت شمارگان کتاب از 57 هزار به 123 هزار جلد رسید که این رقم رشد 116 درصدی را در دولت تدبیر و امید نشان می دهد.
وی با بیان اینکه در این دولت تعداد ناشران فعال استان با 80 درصد رشد از 10 به 18 نفر افزایش یافت گفت: در مدت یاد شده تعداد چاپخانه و لیتوگرافی از 39 به 50 باب رسید.
خراسان جنوبی با 151 هزار کیلومتر مربع مساحت سومین استان پهناور و دومین استان بیابانی کشور است و بر اساس سرشماری سال 95، 769هزار نفر جمعیت دارد.
خبرنگاران: مریم پنجابی - رقیه محمدی * انتشار: رسول محمد حسنی
6054/7557/3028
دولت یازدهم در چهار سال گذشته توانست با تلاش و تحقق بخشیدن به بخش زیادی از وعده هایش در نخستین سفر به این استان گام های موثری را برای رفع محرومیت ها و پیشرفت اقتصادی آن بردارد.
کاروان تدبیر و امید سوم دی ماه سال 93 در یازدهمین سفرهای استانی به خراسان جنوبی که مصادف با یازدهمین سالگرد تاسیس استان بود در دیدار با مردم، حمایت دولتمردان را برای رفع محرومیت ها و تلاش برای توسعه و پیشرفت استان اعلام کرد.
در این سفر رئیس جمهوری، 271 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای 21 طرح مصوب خراسان جنوبی اختصاص یافت که در مقایسه آن با بودجه عمرانی 170 میلیارد تومانی استان در سال 93 رقم چشمگیری بود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی گفت: از مجموع اعتبار 21 طرح مصوب نخستین سفر رئیس جمهوری به استان، 91 درصد تاکنون اختصاص یافته، تعدادی از طرح ها به اتمام رسید و بخشی نیز در حال اجراست و مصوبه ای بر زمین نمانده است.
محمد فرهادی، متوسط پیشرفت فیزیکی طرح ها را 74 درصد و اعتبار پرداختی را 247 میلیارد تومان ذکر کرد.
وی ادامه داد: احداث بیمارستان 35 تختخوابی بشرویه، ساختمان دادسرای عمومی و انقلاب بشرویه، مجتمع 17 هکتاری گمرک، احداث و تکمیل استادیوم 15 هزار نفری بیرجند، تکمیل بیمارستان آموزشی بیرجند، احداث ، تکمیل و تجهیز ساختمان پزشکی قانونی بیرجند، احداث سالن آمفی تئاتر دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و توسعه سلف سرویس، محوطه سازی و تاسیسات زیربنایی و احداث سازمان مرکزی این دانشگاه، تکمیل آموزشکده کشاورزی سرایان، ساختمان سد سیاهو از جمله این مصوبات است.
وی تاسیسات فاضلاب شهر سربیشه، ساختمان ندامتگاه فردوس، مجتمع خدماتی رفاهی آبگرم فردوس، کمپ گردشگری نهبندان، طرح باند دوم بیرجند - زاهدان، بهسازی راه اصلی فیض آباد - بجستان، راه آهن زاهدان - بیرجند و اتصال آن به شبکه ریلی، تکمیل پروژه آبرسانی روستایی برای تامین آب شرب پنج هزار خانوار روستایی، انتقال آب با لوله در طول 600 کیلومتر از اراضی استان و ایجاد زیرساخت های اجرای هشت مجتمع تولیدات گلخانه ای، آبرسانی به شهر بیرجند و تکمیل بیمارستان رازی بیرجند را از دیگر این مصوبات ذکر کرد.
دومین سفر حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری، دوم فروردین ماه سال 1396 به خراسان جنوبی انجام شد که در این سفر یک روزه، خط تولید کارخانه سیمان باقران شهرستان مرزی درمیان افتتاح و بهره برداری از 16 طرح و پروژه عمرانی و تولیدی با اعتبار بیش از هشت هزار میلیارد ریال در حوزه های مختلف زیربنایی آغاز شد و نیز عملیات اجرایی چندین پروژه مهم دیگر آغاز شد.
طرح های افتتاحی شامل کارخانه سیمان باقران، مخازن نفتی حاشیه شهر بیرجند، ورزشگاه 15 هزار نفری مرکز استان، پروژه گازرسانی به شهرهای اسفدن از توابع شهرستان قاینات و حاجی آباد مرکز شهرستان زیرکوه و گازرسانی به تعدادی از روستاهای مسیر و 137 کیلومتر راه اصلی و چندین پروژه دیگر در استان بود.
همچنین عملیات اجرایی پروژه خط انتقال گاز از سربیشه به نهبندان و عملیات گاز رسانی به شهر دیهوک شهرستان طبس پس از سال ها انتظار در این سفر آغاز شد.
استاندار خراسان جنوبی هم گفت: سفر رئیس جمهوری در ابتدای سال 96 به استان نشان از نگاه ویژه دولتمردان به خراسان جنوبی است.
سید علی اکبر پرویزی یادآور شد: وقتی نگاه دولتمردان به استان ویژه باشد اقدامات مهمی مثل ریل و ... آسان تر عملیاتی شده در غیر این صورت کار همه مدیران دستگاه های اجرایی سخت می شود.
وی اضافه کرد: در ملاقاتی که 9 ماه قبل با دکتر روحانی داشتم، مسیر کار استان به خوبی تبیین شد و هم اکنون نگاه خاص دولتمردان به حوزه خراسان جنوبی وجود دارد.
وی گفت: اولین بار پایان سال گذشته 20 میلیارد ریال اعتباری که به خزانه واریز شد دوباره به حوزه عمرانی پرداخت شد و اکنون در مرز استان هزینه می شود.
پرویزی افزود: جاده بیرجند به نهبندان در سال جاری به شکل کامل بهسازی و آسفالت می شود، جاده سربیشه به مرز در حال بهسازی و تعریض است و مسیر کرمان به طبس بخش های عمده آن بهسای شده که تکمیل قطعه آخر آن در دست اقدام است.
وی اضافه کرد: راه دیهوک به راور کرمان در سال جاری مورد بازدید قرار گرفت و امیدواریم یک طرح ضرورتی توسط وزارت راه و شهرسازی در این مسیر اجرا شود و با 200 میلیارد ریال اعتبار می توان 70 کیلومتر آن به بهره برداری برسد.
وی اظهار کرد: کارخانه زغال کک طبس آماده بهره برداری است و مقدمات آن فراهم شده، فولاد قاین نیاز به توجه بیشتری دارد و مشکل آن مربوط به بخش خصوصی و پیمانکار است.
نماینده عالی دولت در استان گفت: پروژه انتقال آب به خراسان جنوبی کشاورزی نیست و این اقدام با هدف شرب و صنعت استان انجام می شود.
وی تصریح کرد: پیمانکاران در این خصوص پیشنهاد خود را به وزارت نیرو داده اند و بررسی صلاحیت عمومی افراد در حال انجام است و پس از انجام این مرحله به بخش خصوصی واگذار می شود.
**مصوب شدن 470 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی برای استان
وی گفت: امسال 470 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی برای این استان مصوب شده که بخشی اجرایی شده و بقیه تا پایان امسال اجرایی می شود.
پرویزی با اشاره به اینکه در زمینه سرمایه گذاری خارجی اقدامات خوبی در استان انجام شده است افزود: این سرمایه گذاری ها در زمینه فولاد قاینات، زغال سنگ طبس، بخش آب، نیروگاها و کارخانه چدن بوده است.
وی بیان کرد: در بخش سرمایه گذاری داخلی با کمکهای بانک مرکزی و بانکهای عامل در هشت ماه گذشته اقدامات خوبی در استان انجام شده که در دو ماه ابتدای سال به دلیل انتخابات روند پرداخت تسهیلات متوقف شد و از دو ماه گذشته تسهیلات به واحدهای تولیدی پرداخت می شود.
**ریل به خراسان جنوبی می رسد
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به پروژه راه آهن استان گفت: پیمانکار فاز نخست راه آهن از کالشور به گناباد انتخاب شده است و برای ادامه این مسیر از گناباد به قاینات باید از اعتبارات استان کمک شود.
وی بیان کرد: رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور نیز قول داده است که اعتبار سال 94 و 95 راه آهن استان که مصوب شده و اختصاص نیافته به صورت کامل اختصاص یابد.
پرویزی با اشاره به اینکه آستان قدس رضوی، قرارگاه خاتم الانبیاء و دولت برای احداث راه آهن استان قول همکاری داده اند گفت: طرح راه آهن استان به 400 میلیون دلار سرمایه گذاری نیاز دارد.
**آب؛ چالش اصلی استان
وی با تاکید بر اینکه در حوزه آب با چالش اساسی در استان مواجه هستیم افزود: در تلاش هستیم که با اقدامات کوتاه مدت و از مسیرهای مختلف آب استان را تا 35 سال آینده تامین کنیم.
استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: طرح انتقال آب از دریای عمان برای استانهای خراسان جنوبی، کرمان، یزد، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان در بلند مدت توسط دولت دنبال می شود.
**50 درصد مجموع عملیات اکتشاف ژئوفیزیک هوایی کشور در خراسان جنوبی
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: در دولت یازدهم عملیات اکتشاف ژئوفیزیک هوایی در وسعت تقریبی 57 هزار کیلومتر مربع (260 هزار کیلومتر خطی) انجام شد در حالیکه مجموع مطالعات ژئوفیزیک هوایی استان تا قبل از دولت یازدهم تنها سه هزار کیلومترمربع بوده است.
داوود شهرکی افزود: در زمینه شناسایی ذخایر سطحی و زیرسطحی فلزی و غیرفلزی معادل 50 درصد از کل اکتشاف ژئوفیزیک هوایی کشور در خراسان جنوبی انجام شد.
وی گفت: از ابتدای آغاز به کار دولت تدبیر و امید تعداد 357 فقره پروانه اکتشاف به منظور شناسایی و اکتشاف ذخایر جدید در زمینه های عناصر و کانی های فلزی، غیرفلزی، سنگ های ساختمانی و غیره صادر شد.
وی ادامه داد: صدور پروانه های اکتشاف در مقایسه با مدت مشابه قبل از آن از نظر پیش بینی سرمایه گذاری 64 درصد افزایش و از نظر تعداد و مساحت به ترتیب 15 و 40 درصد کاهش را نشان می دهد.
شهرکی اظهار کرد: همچنین در این مدت تعداد 222 فقره گواهینامه کشف صادر شد که در نتیجه آن بیش از 503 میلیون تن ذخیره معدنی به ذخایر قطعی معادن استان افزوده شده است.
**صدور 185 فقره پروانه بهره برداری معدن/ 9 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری
وی عنوان کرد: صدور 185 فقره پروانه بهره برداری معادن با ذخیره قطعی بیش از 882 میلیون تن با سرمایه گذاری 9 هزار و 165 میلیارد ریال و ایجاد سه هزار و 11 فرصت شغلی مستقیم از دیگر دستاوردهای دولت یازدهم در بخش معدن استان بود.
وی ادامه داد: این میزان از نظر تعداد 57 درصد و از نظر ذخیره قطعی، سرمایه گذاری و اشتغال به ترتیب 158، 254 و 46 درصد رشد داشته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان از افزایش ظرفیت استخراج اسمی سالانه معادن به 5.4 میلیون تن با رشد معادل 72 درصد نسبت کل ظرفیت استخراج تا قبل از دولت یازدهم خبر داد.
وی گفت: از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید تعداد 176 فقره پروانه بهره برداری با مجموع سرمایه گذاری 10 هزار و 976 میلیارد ریال و ظرفیت اشتغال 2 هزار و 222 نفر در استان صادر شد.
وی اضافه کرد: این میزان در مقایسه با قبل از آن از نظر تعداد 200 درصد و از نظر سرمایه گذاری 240 درصد رشد را نشان می دهد.
**پرداخت هزار و 732 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید در استان
شهرکی به پرداخت تسهیلات رونق تولید به مبلغ یکهزار و 732 میلیارد ریال به 302 طرح و واحد صنعتی و کشاورزی اشاره کرد و افزود: از مجموع تعداد موارد ثبت نامی در سامانه بهین یاب، 80 درصد به تصویب کارگروه رسید، این در حالیست که میانگین درصد کشوری 60 درصد بوده و استان رتبه اول را در کشور دارد.
وی عنوان کرد: سال های 93 تا 95 مبلغ 951 میلیارد ریال تسهیلات سرمایه در گردش از محل منابع داخلی بانک ها پرداخت شد.
**پوشش 100 درصد افراد فاقد بیمه در خراسان جنوبی
مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی هم گفت: با اجرای طرح بیمه سلامت همگانی در دولت تدبیر و امید، 100 درصد افراد فاقد بیمه در استان زیر پوشش بیمه قرار گرفتند که در این راستا برای 56 هزار نفر دفترچه بیمه سلامت همگانی رایگان صادر شد.
حسین خوبان اظهار کرد: اجرای طرح ملی بیمه سلامت همگانی یکی از مهمترین اقدامات دولت یازدهم است.
وی ادامه داد: اجرای طرح تحول نظام سلامت در استان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند یکی دیگر از اقدامات مهم دولت تدبیر و امید است که با اجرای این طرح خدمات ارزنده ای برای مردم انجام شد.
وی گفت: یکی از این خدمات، کاهش پرداخت از جیب مردم بود به گونه ای که بیمه شدگان شهری فقط 6 درصد و بیمه شدگان روستایی فقط چهار درصد از هزینه های بستری خود را پرداخت می کنند و مابقی بر عهده سازمان بیمه سلامت است.
مدیرکل بیمه سلامت استان یادآور شد: هم اکنون 514 هزار نفر در استان که 70 درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند زیر پوشش بیمه سلامت هستند که در چهار سال گذشته حدود هزار و 230 میلیارد ریال برای هزینه های سطح یک طرح ارتقای بیمه درمان روستاییان و عشایر و چهار هزار و 390 میلیارد ریال برای هزینه های درمان تمام سطوح توسط این اداره کل پرداخته شده است.
**رفع مشکل آب شرب و بهداشتی 101 روستای خراسان جنوبی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی (آبفار) خراسان جنوبی گفت: در دولت یازدهم مشکل آب شرب و بهداشتی 101 روستای استان با صرف اعتبار 930 میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی، مجتمع های آبرسانی و صندوق توسعه ملی رفع شد.
علی اکبر بسکابادی افزود: از این تعداد 23 روستا از محل اعتبارات استانی و 78 روستا از محل مجتمع های آبرسانی و صندوق توسعه ملی آبرسانی شدند.
وی ادامه داد: در دولت یازدهم به شرکت آب و فاضلاب روستایی استان 2 ردیف اعتبار عمرانی خاص اختصاص یافت که شامل دریافت وام از صندوق توسعه ملی به میزان 500 میلیون دلار در سال 94 و 300 میلیون دلار در سال 96 است.
وی همچنین احیای ردیف ملی مجتمع های آبرسانی که از سال 85 در قانون بودجه لغو شده بود را از دیگر فعالیت های این شرکت در دولت تدبیر و امید ذکر کرد و گفت: در این راستا 83 روستا از این محل آبرسانی شدند.
وی اظهار کرد: در چهار سال دولت یازدهم 526 کیلومتر خط انتقال، 178 کیلومتر شبکه توزیع و مخازن ذخیره 18 هزار و 750 مترمکعب اجرا شده است.
**پرداخت 53 میلیارد ریال تسهیلات گردشگری در خراسان جنوبی
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: در دولت تدبیر و امید، 53 میلیارد و 604 میلیون ریال تسهیلات در حوزه گردشگری از محل اعتبارات ملی و استانی پرداخت شده است.
حسن رمضانی افزود: از این میزان 23 میلیارد و 640 میلیون ریال از محل اعتبارات ملی و 29 میلیارد و 964 میلیون ریال از محل اعتبارات استانی پرداخت شده است.
وی اظهار کرد: در دولت یازدهم، 78 اثر فرهنگی، تاریخی، طبیعی و گردشگری استان در فهرست آثار ملی و 2 اثر در فهرست آثار جهانی ثبت شد.
وی ادامه داد: بیابان لوت و مجموعه قنات بلده فردوس استان سال 95 در فهرست آثار جهانی ثبت شد که نشان دهنده موفقیت دولت یازدهم در صحنه بین المللی است.
** رشد 726 درصدی حمایت از فعالیت قرآنی در دولت یادزهم
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی هم با بیان اینکه حمایت از فعالیت قرآنی یکی از دستاوردهای دولت یازدهم است گفت: در این مدت حمایت های یاد شده از 346 میلیون ریال به 2 میلیارد و 859 میلیون ریال افزایش یافت که رشد 726 درصدی را نسبت به دولت قبل نشان می دهد.
احمد محبی ادامه داد: در دولت یازدهم عنوان های کتاب منتشره توسط ناشران در استان با رشد 192 درصدی از 36 عنوان در سال 92 به 105 عنوان کتاب در سال 95 رسید.
وی افزود: در این مدت شمارگان کتاب از 57 هزار به 123 هزار جلد رسید که این رقم رشد 116 درصدی را در دولت تدبیر و امید نشان می دهد.
وی با بیان اینکه در این دولت تعداد ناشران فعال استان با 80 درصد رشد از 10 به 18 نفر افزایش یافت گفت: در مدت یاد شده تعداد چاپخانه و لیتوگرافی از 39 به 50 باب رسید.
خراسان جنوبی با 151 هزار کیلومتر مربع مساحت سومین استان پهناور و دومین استان بیابانی کشور است و بر اساس سرشماری سال 95، 769هزار نفر جمعیت دارد.
خبرنگاران: مریم پنجابی - رقیه محمدی * انتشار: رسول محمد حسنی
6054/7557/3028
کپی شد