به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی جلال الدین صادقی با بیان اینکه دنبال انقلابی سبز در حوزه گیاهان دارویی هستیم، گفت: تلاش می کنیم گیاهان دارویی به فضای سبز شهری، مدارس، منازل، آپارتمان ها و غیره راه یابد.
وی با تاکید بر اینکه با بحران آب و شوری و کیفیت پایین آب و خاک رو به رو هستیم، گفت: یکی از اقدامات مهم در این زمینه، بهره گیری از گیاهان دارویی در فضای سبز شهری است.
وی ارتقای سلامت جسمی، روحی، ایجاد اشتغال، افزایش سطح آگاهی اجتماعی در خصوص کاربردها، آشکار کردن ثروت های نهان در دسترس را از نتایج استفاده گیاهان دارویی در فضای سبزعنوان کرد.
به گزارش ایرنا صادقی اظهار کرد: وجود گیاهان دارویی در فضای سبز نشانه ای از توانایی اقلیمی و احوال فرهنگی منطقه است ضمن اینکه با کاشت آن بخشی از هزینه های ریالی قابل بازیافت است.
وی با بیان اینکه برخی گیاهان دارویی دارای تحمل نسبتا خوبی به شوری، خشکی، قلیایی بودن خاک، تشعشع شدید خورشید، کم آبی و غیره هستند، یادآور شد: گیاهان دارویی در مدت کوتاهی در سطح خاک قرار می گیرند و به علت سبزی و کوتاهی شان زیبایی خاصی پدید می آورند.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: گیاهان دارویی نسبت به مواد غذایی پر توقع نیستند، آب زیادی لازم ندارند، دارای سهولت تکثیر و نگهداری هستند و باعث افزایش تنوع در فضای سبز می شوند.
صادقی عنوان کرد: با وجود سابقه استفاده از گیاهان دارویی و وجود انواع آن در کشور و استان، متاسفانه درصد کمی از فرهیختگان و قشر تحصیل‌ کرده با گیاهان دارویی آشنا هستند.
وی ادامه داد: انجام پژوهش های کاربردی و آموزش های عمومی برای جلب مشارکت مردمی و سازمان ها از اقداماتی است که جهاد دانشگاهی با جدیت تمام به آن پرداخته است.
وی یادآور شد: جهاد دانشگاهی آمادگی دارد در قالب تفاهم نامه همکاری مشترک نسبت به طراحی، نظارت و اجرای کاشت گیاهان دارویی در فضای سبز شهری، محیط های اداری و مدارس اقدام کند.
در خراسان جنوبی علاوه بر عرصه های بیابانی و کویری، مناطق کوهستانی و کوهپایه ای متعددی در برخی مناطق وجود دارد که محل رویش انواع گیاهان با ارزش صنعتی و دارویی است.
رویش گیاهان صنعتی و دارویی در استان علاوه بر کمک به جلوگیری از فرسایش خاک نقش موثری برای ایجاد اشتغال روستاییان منطقه دارد، اگر این منابع حفظ نشود بی شک در خطر انقراض قرار خواهند گرفت.
گیاهان دارویی علاوه بر نقش درمانی که دارند، به عنوان ذخایر ژنتیک کشور و استان محسوب می شوند، این در حالی است از این ذخایر باید به درستی استفاده شود تا از خطر انقراض در امان باشند.
یکی از محققان و پژوهشگران گیاهان دارویی در خراسان جنوبی پیشتر به ایرنا، گفته بود: تاکنون 800 گونه گیاه خودرو در استان شناسایی شد که از این تعداد 30 تا 35 درصد استفاده دارویی و صنعتی دارند.
دکتر محسن پویان، افزود: خراسان جنوبی به علت مجاورت با بیابان لوت و کویر مرکزی ایران از سمت غرب و جنوب غربی از یک طرف و وجود ارتفاعات و رشته کوه های نسبتا مرتفع از سمت شمال و شرق، زیستگاه های متنوع ولی کم وسعتی را در برگرفته که علت تنوع خوب این منطقه مدیون این پدیده است.
به گفته وی زیستگاه های کوهستانی، بیابانی و نیمه بیابانی و دامنه های کم ارتفاع استان هر کدام گویای رویش خاصی از گیاهان مرتعی و خودرو در این منطقه است که حدود 70 گونه از گیاهان مزیت دار و یا تک گونه های گیاهی به علت کاهش نزولات جوی و رطوبت خاک و هوا در معرض انقراض قرار گرفته اند.
از گونه های گیاهی شاخص استان می توان به درختچه های بادامشک و بنه، تاغ، قیچ، شقایق، پنج انگشت، درمنه، قیچ، پده، آویشن، بادرنجبویه، بابونه، کلپوره، زیره سیاه، آنغوزه، نسترن وحشی، ارمک، اسپند، گز، کما، زول، کلاه میرحسن، پرند، خارشتر، نخود وحشی، گون،گل ماهور،گل میمون، زنبق و سالویا، نام برد.
یال اسبی، پوا، چوبک، خارگونی، کاهوی وحشی، چرخه، کنگر، شکر تیغال، گل گندم، تلخه، زیره سبز، مستار، کلپوره، گل زوفا، کاکوتی، بومادران، لاله قرمز ،آنغوزه، پرند، انجیرکوهی، گون، بید، کلاه میرحسن، افدرا، کاسنی، اسکنبیل، زرشک وحشی، آنغوزه، خارشتر، افدرا، قیچ، آتریپلکس، قلیا و نی، چرخه، و ... از دیگر گونه های شاخص گیاهی خراسان جنوبی هستند.
سایت ایرنا خراسان جنوبی www.irna.ir/skhorasan
کانال اطلاع رسانی : http://telegram.me/birjand
7557* 2047* خبرنگار- رقیه محمدی* انتشار دهنده- عباسقلی اشکورجیری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.