جعفر آهنگران روز پنجشنبه در نشست تخصصی منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی در کنفرانس ملی فرصت های سرمایه گذاری در حوزه صنعت این استان در بیرجند افزود: در مدت 9 ماهه اول سال 1395 در زمینه کارکردهای اقتصاد مقاومتی، هزار و 200میلیارد تومان سرمایه گذاری داخلی در مناطق ویژه و بیش از 4 میلیارد دلار سرمایه گذاری ارزی ایرانیان در مناطق آزاد بود که بیشتر مربوط به بخش انرژی است.
وی ادامه داد: مذاکراتی که سال گذشته انجام شد این نوید را می دهد که باید بتوانیم با تفاهم و مذاکره انجام شده آثار مثبتی از برجام در مناطق آزاد و ویژه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه گاهی اتهامی به مناطق آزاد و ویژه وارد می شود، می گویند این مناطق سکوی واردات شده است، افزود: در جواب این ادعا ها باید گفت تنها در 9 ماهه سال گذشته 15 میلیارد دلار صادرات از مناطق ویژه انجام شد و در قبال آن واردات حدود پنج میلیارد دلار بود که این اتهام ناروا با منشا سیاسی به دولت وارد می شود.
به گزارش ایرنا آهنگران اظهار کرد: در مدت 9 ماهه سال گذشته 145 هزار فرصت شغلی در مناطق ویژه فراهم شد و برخی مناطق ویژه در کارکردهای خود زیاد موفق بودند که نیروی مورد نیازشان را از شهرهای اقماری تهیه می کنند.
وی ادامه داد: حدود 536 واحد فعال تولیدی داریم که برخی به دلیل مسایل تحریم و تنش های بین المللی متوقف یا ظرفیت آنها کاسته شده بود که در سال 95 با امیدهایی که از برجام در دولت زنده شد رونق گرفت.
وی یادآور شد: در دهه 70 تعداد 16 منطقه ویژه اقتصادی در کشور بنیان گذاشته شد که تا پایان دهه 70 اکثرا عملیاتی شدند و بخشی از اقتصاد کشور را بر عهده دارند.
وی ادامه داد: در اواخر دهه 80 تعداد 48 منطقه ویژه اقتصادی به جمع مناطق افزوده شد اما این مناطق کارشناسی شده نبود و شاید بدون توجه و با فشارهای سیاسی ایجاد شده بودند که از این تعداد اکنون 13 منطقه فعال است که یکی از این مناطق منطقه ویژه اقتصادی بیرجند است که از دستاوردهای دولت یازدهم محسوب می شود.
معاون امور هماهنگی مناطق ویژه اقتصادی افزود: در 2 سال گذشته منطقه ویژه اقتصادی بیرجند به لحاظ زیرساختی آماده شد و اکنون 27 واحد تولیدی در آن شکل گرفته که برخی به بهره برداری رسیده است.
آهنگران گفت: به جرات می گویم که منطقه ویژه اقتصادی بیرجند در سال های نه چندان دور به عنوان یک منطقه اقتصادی الگو در شرق کشور مطرح می شد.
وی بیان کرد: بنیان گذار مناطق ویژه اقتصادی در سال های بعد از انقلاب اسلامی، مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی بود.
وی گفت: مناطق آزاد با مناطق ویژه اقتصادی به عنوان مناطقی که خارج از قلمرو گمرکی داخل کشور هستند در دنیا معرفی شدند و اصلی ترین ماموریت آنها تمرین ساز و کارهای خاص در یک منطقه و تعمیم آن به سایر نقاط کشور است و مسئولیت آنها پیوند با اقتصاد جهانی با کمترین مقررات است.
وی یادآور شد: بعد از دوران دفاع مقدس اقتصاد ما با این پدیده ها آشنا شد و مرحوم آیت الله رفسنجانی این را به عنوان تئوری توسعه پذیرفته و عملیاتی کرد.
معاون امور هماهنگی مناطق ویژه اقتصادی اظهار کرد: عمده تفاوت بین منطقه آزاد و مناطق ویژه این است که مناطق ویژه درصد کمتری از مزایای مناطق آزاد را دارد که شاید مهمترین آن معافیت مالیاتی باشد که در مناطق آزاد 20 سال معافیت مالیاتی اما در مناطق ویژه بین هفت تا 13 سال معافیت مالیاتی دارد.
آهنگران افزود: تفاوت منطقه ویژه اقتصادی بیرجند با مناطق آزاد در بحث مالیاتی کم است، لغو روادید در مناطق آزاد دیگر تفاوتی است که بین مناطق آزاد و ویژه وجود دارد.
وی گفت: تفاوت اصلی بین مناطق آزاد و ویژه این است که در منطقه ویژه مدیریت توسط بخش خصوصی بوده اما در مناطق آزاد مدیریت بر عهده بخش دولتی است.
وی عنوان کرد: در دولت تدبیر و امید که عمده وظیفه خود را در بحث اقتصاد، توسعه بخش غیردولتی می داند، یکی از موفق ترین مناطق ویژه اقتصادی در بخش خصوصی در بیرجند شکل گرفته است.
سایت ایرنا خراسان جنوبی www.irna.ir/skhorasan
کانال اطلاع رسانی : http://telegram.me/birjand
7557*2047* خبرنگار- رقیه محمدی* انتشار دهنده- عباسقلی اشکورجیری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.