خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: معلم تنها ریاضی، علوم، تاریخ و ادبیات درس نمی‌دهد. معلم با هر کلمه‌اش، با هر واژه‌اش و با هر رفتارش درسی را در عمق جان کودکان و نوجوانان این سرزمین می‌ریزد که تا سال‌های سال در وجود آنان باقی می‌ماند.

این روزها که آموزش از لابه لای کانال‌های شبکه‌های مجازی و شبکه شاد به دانش‌آموزان منتقل می‌شود، بازهم معلمانی وجود دارند که رفتار و عملکردشان درس زندگی و تلاش است.

سمیه عربی یکی از آن معلمان نیک و پرتلاش در خراسان‌جنوبی است که با خود عهد کرده تحت هیچ شرایطی حتی یک نفر از دانش‌آموزانش محروم از تحصیل و آموزش باقی نماند.

لذت معلمی با هیچ چیز قابل مقایسه نیست

وی در گفت‌وگو با مهر با اشاره به اینکه از ۱۵ سال پیش تاکنون در کسوت معلمی قرار دارد، اظهار کرد: آموختن علم به نسل نو لذتی دارد که نمی‌توان آن را با هیچ چیز دیگر در این جهان هستی مقایسه کرد.

این معلم برجسته که در سه قلعه شهرستان سرایان زندگی می‌کند، بیان‌کرد: یکی از دغدغه‌های من این است که هیچکدام از دانش‌آموزانم محروم از تحصیل باقی نماند و برای رسیدن به این هدف از هیچ تلاشی فروگذاری نکردم.

عربی ادامه‌داد: بعد از شیوع کرونا آموزش از طریق فضای مجازی ادامه یافت و بسیاری از دانش‌آموزان از این طریق تحصیل و آموزش را ادامه دادند.

وی با بیان اینکه برخی از دانش آموزان نیز به واسطه دسترسی نداشتن به اینترنت و فضای مجازی نمی‌توانستند از این آموزش‌ها بهره‌مند، شوند، گفت: اما من با خودم عهد بسته بودم که حتی یک نفر از دانش‌آموزانم از تحصیل علم و فراگیری دانش محروم نماند.

تدریس حضوری به خواهرانی که گوشی هوشمند نداشتند

این معلم دلسوز که در یک مدرسه عشایری در سه قلعه سرایان تدریس می‌کند، اظهار کرد: دو نفر از دانش آموزانم که دو خواهر دوقلو بودند، به واسطه نداشتن گوشی همراه اندروید نمی‌توانستند از آموزش‌های در فضای مجازی و شبکه شاد بهره‌مند شوند که برای آنان برنامه‌ای طراحی کردم.

عربی بیان‌کرد: من برای تدریس به خانه این دانش‌آموزانم رفتم و با حفظ فاصله اجتماعی و تهیه ماسک و دستکش برای خودم و آنها طی چندین جلسه به صورت حضوری به آنان درس دادم تا مطالب باقی مانده از کتاب درسی را نیز به آنان آموزش داده باشم.

وی گفت: مسئله فقط آن دو خواهر دوقلو نبود، بلکه یکی دیگر از دانش‌آموزانم نیز از سه قلعه کوچ کرده و به مکانی در ۲۵- ۳۰ کیلومتری شهر رفته بود که در آنجا نیز امکان دسترسی به اینترنت وجود نداشت.

این معلم فعال اهل خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه دغدغه آموزش این دانش‌آموزم نیز یک لحظه مرا رها نمی‌کرد، اظهار کرد: در نهایت با مشورت همسرم تصمیم گرفتیم که برای تدریس دانش‌آموزم به آن منطقه برویم.

عربی با اشاره به اینکه همسرم نیز در آن منطقه دانش‌آموز کنکوری داشت، بیان‌کرد: چندین بار با همسرم به آن منطقه رفتیم تا بتوانیم خواسته قلبی خود را مبنی بر بهره‌مندی همه دانش‌آموزانمان از آموزش را محقق سازیم.

وی گفت: رفتن به آن منطقه عشایری باید به گونه‌ای تنظیم می‌شد که تداخلی با ساعت آموزش آنلاین من و همسرم و همچنین تدریس حضوری من به آن خواهران دوقلو نداشته باشد و در حقیقت اگر همکاری همسرم نبود این امر محقق نمی‌شد.

این معلم دلسوز اهل سه قلعه اظهار کرد: تا زمانی که تمام کتاب را به دانش‌آموزم تدریس نکنم باز هم به آن منطقه خواهم رفت.

عربی با اشاره به اینکه دانش‌آموزان عشایری افرادی فوق‌العاده باهوش، زیرک و توانمند هستند، بیان‌کرد: نمی‌خواستم حتی یک نفر از ۱۸ دانش‌آموزم در مقطع ابتدایی به واسطه نداشتی گوشی هوشمند و دسترسی نداشتن به اینترنت از آموزش محروم بماند.

یک خاطره از دوران معلمی

وی با اشاره به اینکه تمام سال‌های معلمی یک خاطره است، گفت: به عنوان مثال در روز دهم اردیبهشت سال ۹۵ وقتی وارد مدرسه شدم، کلاس را بسیار خلوت و تنها با حضور یک دانش‌آموز دیدم که برای من بسیار جای تعجب داشت.

این معلم فعال بیان‌کرد: دانش‌آموزم با ناراحتی گفت خانم بچه‌ها با هم دعوا کرده و الان بیرون از کلاس هستند.

عربی گفت: با ناراحتی و خشم از دعوای دانش آموزان پایه ششم به جمعشان رفتم که یک دفعه با صدای دست و تولدت مبارک آنها رو به رو شدم و فهمیدم آنها می‌خواسته‌اند به مناسبت تولدم مرا شگفت زده کنند.

واقعیت موضوع افزایش حقوق معلمان

وی درباره دغدغه این روزهایش نیز اظهار کرد: هیچکدام از سختی‌های معلمی مرا اذیت نمی‌کند ولی وقتی می‌بینم اندک افزایش حقوق معلمان به قول معروف با آب و تاب در رسانه‌ها منتشر می‌شود ناراحت می‌شوم.

این معلم دغدغه‌مند بیان‌کرد: به عنوان مثال چندی پیش در رسانه‌ها از افزایش یک و نیم میلیون تا دو میلیونی حقوق معلمان سخن گفته شد در حالی که حقوق من با ۱۵ سال سابقه کار و مدرک کارشناسی ارشد ۷۵۰ هزار تومان و حقوق همسرم با ۲۸ سال سابقه کار و مدرک کارشناسی ارشد ۸۰۰ تومان افزایش یافت.

عربی یادآور شد: شاید برخی تصور کنند بعد از تعطیلی مدارس و آموزش در فضای مجازی کار برای معلمان آسان شده و آنان وقت فراغت بیشتری دارند در حالی که به هیچ وجه اینگونه نیست.

وی گفت: از قبل از این من ساعت ۸ تا ۱:۳۰ درگیر مباحث آموزشی بودم در حال حاضر من و همسرم ۲۴ ساعت وقتمان به آموزش دانش آموزان اختصاص دارد که البته این کار را با میل و علاقه قلبی انجام می‌دهیم.

امام علی (ع) فرموده‌اند هر کس یک حرف به من بیاموزد مرا بنده خویش کرده است، پس بی‌شک باید بیش از هر جامعه دیگری مراقب کرامت معلمان بود.

خدا نکند روزی برسد که معلمان این سرزمین که با عشق به نسل نو درس مهربانی و زندگی و علم می‌دهند، دلخسته از بی حرمتی‌ها و کنایه‌ها شوند چرا که حرمت معلم احترام به اندیشیدن و بالندگی است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1425097
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.