به گزارش خبرنگار مهر، مهدی عصمتی پور ظهر دوشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار کرد: خراسان جنوبی چهارمین استان عشایر نشین کشور است.

وی بیان داشت: ۱۵ هزار و ۶۷۶ خانوار عشایری در استان داریم که جمعیت ۸۲ هزار نفری را شامل می‌شود.

به گفته وی ۸۰ درصد عشایر استان در نوار مرزی شهرستان‌های زیرکوه، درمیان، سربیشه و نهبندان ساکن هستند.

وی با بیان اینکه عشایر جامعه‌ای بسیار کم توقع هستند و در زمینه تولیدات دامی و صنایع دستی موفق بوده‌اند، بیان داشت: عشایر استان یک میلیون و ۶۶ هزار دام سبک و سنگین دارند.

وی با اشاره به تولید سالانه هفت هزار تن گوشت قرمز توسط عشایر استان تصریح کرد: تولید ۹ هزار تن شیر و ۶۰۰ تن پشم و کرک از دیگر تولیدات عشایر خراسان جنوبی است.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با اشاره فرمایش رهبری و نامگذاری امسال به نام جهش تولید گفت: در این راستا کمیته‌ای را راه اندازی کردیم و در زمینه تولید گوشت قرمز عشایر استان را حمایت خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه در حوزه افزایش تولید گوشت قرمز دنبال تبدیل دامداری‌های سنتی به صنعتی هستیم، بیان کرد: کار اصلاح نژاد دام‌ها را شروع کردیم و موفقیت خوبی هم کسب شده است.

جهش تولید با ایجاد زنجیره تولید و فرآوری

عصمتی پور افزایش تولید شیر و مواد لبنی از دیگر برنامه‌های است، عنوان کرد: ایجاد زنجیره تولیدات و فرآوری هم دنبال می‌شود و در همین راستا اولین کارخانه در فردوس راه اندازی خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی ظرفیت بالایی در تولید گیاهان دارویی با توجه به اقلیم منطقه را دارد، گفت: ۸۰۰ گو نه گیاه دارویی در استان داریم که ظرفیتی برای عشایر است که باید از آن بهره ببریم.

وی به فعالیت ۱۰ تعاونی و یک اتحادیه مرکزی عشایری در استان عنوان کرد: طرح مطالعاتی پژوهشی شناسایی پتانسیل‌های عشایری در دست اجرا است.

وی با بیان اینکه ۲۵ درصد تولیدات صنایع دستی استان مربوط به عشایر است، افزود: در مباحث گردشگری نیز اتفاقات خوبی در محله‌های عشایری رخ داده است.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با بیان اینکه توسعه شبکه‌های انتقال آب در دستور کار است، گفت: دو پروژه بزرگ در این حوزه طی سال ۹۸ آغاز کرده‌ایم.

وی با اشاره به اجرای خط انتقال به طول ۷۵ کیلومتر برای آبرسانی به ۷۵ محله عشایری شهرستان زیرکوه عنوان کرد: این پروژه با اعتبار ۱۵ میلیارد تومان در اردیبهشت ماه به بهره برداری نهایی می‌رسد.

عصمتی پور به اجرای طرح آبرسانی به ۱۴ محله عشایری نهبندان هم اشاره کرد و افزود: اعتبار این پروژه به مبلغ ۱۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در حساب استان است و به زودی فاز اول این پروژه به طول ۲۱ کیلومتر به بهره برداری می‌رسد.

وی اضافه کرد: با اجرای این پروژه‌ها تلاش داریم تا علاوه بر تأمین آب عشایر و دام‌های آنها بتوانیم تأمین آب دامپروری های صنعتی را هم تأمین کنیم.

پرداخت ۳۴ میلیارد تومان تسهیلات به عشایر استان

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با اشاره به شیوع ویروس کرونا در استان تصریح کرد: از ۸۲ هزار نفر جامعه عشایری استان تا کنون هیچ فرد آلوده به ویروس نداشته‌ایم.

وی عنوان کرد: همچنین در جهت پیشگیری تمام نهاده‌های دامی عشایر را ارسال کردیم تا افراد به داخل شهر مراجعه نکنند.

وی از پرداخت ۳۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات به صورت زنجیره‌ای به عشایر استان طی سال گذشته خبر داد و بیان کرد: ۲۸ هزار تن نهاده دامی طی سال گذشته بین عشایر استان توزیع شده است.

عصمتی پور از اجرای طرح ساماندهی عشایر در استان خبر داد و گفت: بنا داریم که محله‌های کم خانوار را در یک محل تجمیع کنیم تا بتوانیم خدمات مطلوب‌تری در اختیار آنها قرار دهیم.

وی به کوچ عشایر استان نیز اشاره‌ای داشت و ادامه داد: به دلیل شیوع کرونا کوچ عشایر را به مدت ۱.۵ ماه به تعویق انداختیم و کوچ از ابتدای اردیبهشت ماه آغاز شده است.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با بیان اینکه کوچ عشایر به جز دو مورد درون استانی است، عنوان کرد: تدابیر لازم با همکاری علوم پزشکی و هلال احمر استان انجام شده تا در مسیر کوچ برای عشایر استان مشکلی رخ ندهد.

به گفته وی بسته‌های غذایی با کمک خیران و تشکل‌ها نیز بین خانوارهای نیازمند عشایری قرار گرفت.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1419561
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.