حجت الاسلام محمد مختاری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا توصیه کرد که برای مطالعه و تدبر در قرآن از تفسیر نمونه و تفسیر نور استفاده شود.
وی گفت: در این حوادث جایگاه قرآن بهتر دیده میشود و در شرایط فعلی با بهرهگیری از این آموزههای قرآنی غنی میشویم.
مدرس حوزه و دانشگاه بالاترین عبادت در ماه مبارک رمضان را تامل و تفکر در آیات قرآن دانست و اظهار داشت: قران تنها کتاب قرائت نیست بلکه کتاب هدایت است چون خواندن قرآن باید در مسیر هدایت قرار گیرد و از قرآن برنامه و هدایت بخواهیم هرچند قرائت لازم است اما کافی نیست.
وی افزود: قرآن فلسفه روزهداری را رسیدن به تقوا بیان کرده و تقوا به معنای پرهیز از هر گونه مخالفت با تربیت الهی است چون خداوند ما را هدفمند آفریده تا به کمال و رشد انسانی برسیم.
حجت الاسلام مختاری گفت: خداوند برای رسیدن به رشد و کمال انسانی برای انسان برنامه ارائه کرده که این برنامه از طریق قرآن و انبیای الهی محقق میشود و تقوا یعنی در چارچوب برنامه الهی حرکت کردن که مهمترین محور آن عشق به خداوند متعال و خدمت به مردم است تا رضای خدا را که لازمه رسیدن انسان به کمال حقیقی است، کسب کند.
وی افزود: اگر انسان رضای خدا را کسب کند یعنی به کمال وصل شده و همه هم و غم انسان مومن باید کسب رضای خدا باشد از این رو باید کینههای شخصی را دور ریخت زیرا انسان را از هدف نهایی دور میکند و انسان باید کینه کسانی که اجازه رسیدن به هدف نهایی را به او نمیدهد مثل نفس اماره، دنیای فریب دهنده و استکبار در مصادیق بیرونی آن را در دل داشته باشد.
وی گفت: ماه رمضان برای هدایت انسان به سمت اهداف اصلی است و از خوردن و آشامیدن به دستور خداوند متعال خودداری میکنیم تا همه چیز را برای قرب خدا انجام دهیم و وقتی خدا به ما دستور دهد از غذای حلال هم استفاده نکنیم برای رسیدن به خدا ۱۵ ساعت از غذای حلال هم چشم پوشی میکنیم که این همان توحید نظری و عملی است که همه چیز را برای رسیدن به خدا مدنظر قرار میدهیم.
امام جمعه موقت بیرجند افزود: کینههای شخصی و عداوت جزئی، در شان یک انسان مومن که مسافر سفر عشق است، نبوده و اگر همتهای خود را بلند داشته باشیم این مسائل جزئی دیده نمیشود و متاسفانه چون ما به اهداف بلند کمتر توجه داریم مسائل کوچک برای ما مهم جلوه میکنند.
وی اظهار داشت: با توجه به شیوع ویروس کرونا شکل عبادت در سال جاری با سالهای قبل متفاوت است و یکی از ارزشهایی که با این ویروس انجام نشد، اعتکاف بود چون اعتکاف به معنای اقامت در مسجد برای تفکر در قرآن، نهج البلاغه و خودمان است و غفلت مهمترین عاملی است که اجازه بلند همتی را به انسان نمیدهد.
مختاری گفت: زندگی روزمره ما را غافل کرده اما در حال حاضر انسان میتواند از فرصتهای در اختیار برای مطالعه قرآن کریم استفاده کند و اگر یک جزء قرآن را میخواند تلاش کند که از هر صفحه نکاتی را بیاموزد و صرف خواندن قرآن حداقل صواب است.
وی افزود: دین ما دین اعتدال و عقلانیت است و باید بدن سالمی داشته باشیم تا بتوانیم بندگی خدا را انجام دهیم لذا خداوند در آیات روزه که آیات ۱۸۳ تا ۱۸۵ سوره بقره است میفرماید هرکس مریض یا مسافر باشد روزه نگیرد و بعد قضای آن را به جای آورد.
وی گفت: عدهای دوگانه دیانت و سلامت را ایجاد کردهاند که غلط است چون سلامت در خدمت دیانت است و ابتدا باید تضمین شود و مردم باید به توصیه پزشک متخصص متدین گوش دهند و اگر او بگوید که روزه ضرر دارد انسان باید توجه کند.
مدرس حوزه و دانشگاه افزود: خداوند متعال برای فردی که توان و قدرت انجام کاری را ندارد از او انتظاری ندارد و ما باید توجه کنیم که فرصت ماه مبارک رمضان فرصت بزرگی است که اگر نتوانیم از آن به درستی استفاده کنیم این فرصت از دست ما میرود.
وی روزه گرفتن را یکی از برکات ماه رمضان ذکر کرد و گفت: قرائت قرآن و دعاها و انفاق از دیگر برکات این ماه است که انسان از دیگر برکات ماه رمضان هم باید بهره بگیرد.
وی بیان کرد: ماه مبارک رمضان در کنار قرآن خوانی، خواندن دعاهایی مثل مناجات ابوحمزه ثمالی، دعای افتتاح و مناجات شعبانیه برکات زیادی دارد چون در این ماه فضا فراهم شده و دل انسان آمادگی بیشتری دارد.