۴۲۶ سازمان مردم نهاد استان خراسان جنوبی در حوزه‌های مختلف فعال هستند که ۳۵ سمن حوزه جوانان در زمینه مقابله با کرونا فعالیت دارند و عملکرد آنها در توجیه مردم برای رعایت موارد بهداشتی و ماندن در خانه و قطع زنجیره انتقال کرونا انکارناپذیر است.

سازمان مردم نهاد تشکلی است که به شکل مستقیم بخشی از ساختار دولت محسوب نمی‌شود اما نقش مهمی به‌عنوان واسطه بین آحاد جامعه و قوای حاکم دارد و مهمترین مقوله این تشکل‌ها هویت اجتماعی آنها اسـت که ساختار یک گروه اجتماعی را دارا بوده و ماهیت جمعی دارند به همین دلیل بخش مهمی از جامعه مدنی محسوب شده و امروز در دوران شیوع ویروس کرونا نقش آنها در مدیریت و مهار این بیماری کاملا اثرگذار بوده به طوری که در رفع بحران از مسیر مدیریت مشارکتی، اجتماعی کردن آموزش‌ها و اطلاع‌رسانی راهبردی به مردم اثرگذاری آنها مشاهده می‌شود.

سازمان‌های مردم نهاد در خراسان جنوبی از طریق همکاری با نهادهای تخصصی و مراکز بهداشتی و درمانی در حال مبارزه با کرونا هستند و با آگاه‌سازی جامعه و امیدبخشی به مردم از طریق فضای مجازی و انجام اقداماتی مثل ضدعفونی معابر و تهیه اقلام بهداشتی نقش خود در شکست کرونا را به خوبی ایفا می‌کنند.

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی در خصوص نقش سمن‌ها به خبرنگار ایرنا گفت: یکی از افتخارات ما در استان حضور فعال سازمان‌های مردم نهاد جوان است و در سال جاری بعد از شیوع ویروس کرونا نخستین بخش‌های غیردولتی که به موضوع مقابله با کرونا پرداختند و کارکردشان هم اثرات مطلوبی در مقابله با کرونا داشته همین سمن‌ها بوده است.

حسن عزیزی افزود: در حال حاضر ۳۵ سمن حوزه جوانان در مدیریت و جلوگیری از شیوع کرونا فعالیت دارند که اقدامات خوبی را در این حوزه انجام می‌دهند و اقدامات داوطلبانه و خودجوش مثل عفونت زدایی معابر و راه‌اندازی پویش‌های اجتماعی در فضای مجازی از اقدامات آنها بوده است.

وی اظهار داشت: پویش‌هایی مثل «در خانه بمانیم»، «در خانه ورزش کنیم»، «پویش کتابخوانی» و « تهیه و توزیع اقلام بهداشتی» از دیگر اقدامات سمن‌ها و جوانان در مقابله با ویروس کرونا است.

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی بیان کرد: سمن «جلوه شکوه آرامش» به طور روزانه ۲ هزار و ۵۰۰ ماسک بهداشتی و ۵۰۰ عدد لباس محافظ کارکنان درمانی را با اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو تولید می‌کنند.

وی گفت: تعدادی از سازمان‌های مردم نهاد در مناطق شمال شهر و مناطق کمتر برخوردار استان اقدام به توزیع اقلام بهداشتی رایگان با کمک نهادهای حمایتی می‌کنند و این اقدام مهم و تعیین کننده‌ای است.

وی افزود: در ایام هفته جوان که ۱۷ تا ۲۳ فروردین بود همه اعتبارات خود را به سمت فرهنگ‌سازی و اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با ویروس کرونا اختصاص دادیم که راه‌اندازی مراکز کسب و کار اجتماعی جوانان در تولید اقلام بهداشتی و تامین مواد ضدعفونی کننده در این حوزه ارزیابی شد.

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی اظهار داشت: پویش‌هایی در قالب برگزاری مسابقات بین اعضای خانواده در خانه خودشان مثل مسابقات شطرنج به شکل مجازی در سایت مربوطه پخش شد و در زمینه تولید محتوای فضای مجازی انواع کلیپ و فیلم تبلیغاتی و موشن‌گرافی برای دعوت از مردم برای ماندن در خانه و رعایت موارد بهداشتی تهیه و منتشر شده است.

وی گفت: پویش «سیزده در خانه، کرونا به در» ۱۳ فروردین انجام شد که مردم را به ماندن در خانه تشویق کرد و نتایج خوب و اثرگذاری داشت.

عزیزی افزود: دولت دومین گام اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی را با عنوان «فاصله‌گذاری هوشمند» آغاز کرده و این دورانی است که بعضی از مشاغل کم‌خطر بازگشایی شده‌اند و با توجه به جابه جایی جمعیت، مردم باید همچنان ملاحظات لازم را لحاظ کنند و کاهش تردد در جامعه و ماندن در خانه مورد توجه همگان باشد.

وی یادآور شد: اگر دستورالعمل‌های بهداشتی به درستی رعایت شود امیدواریم به‌زودی شاهد مهار ویروس کرونا و قطع زنجیره انتقال آن باشیم و مردم خراسان جنوبی هم فرهیخته هستند و در این برنامه اجتماعی برای حفظ سلامت خود و جامعه تلاش می‌کنند و سمن‌ها که از دل مردم هستند نقش خوبی در آگاه‌سازی مردم داشته‌اند.

اثرگذاری سمن‌های جوانان کم‌نظیر است

دبیر سمن بانوان مهرگستر جوان خراسان جنوبی گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور سمن‌های حوزه جوانان استان به شکل خودجوش با راه اندازی پویش‌هایی در فضای مجازی و تهیه کلیپ‌ها و برنامه‌های سرگرم کننده در حوزه آگاهی‌بخشی به مردم در خصوص ویروس کرونا و حساس کردن آحاد جامعه به لزوم توجه به توصیه‌های پزشکی و رعایت کامل موارد بهداشتی فعال شده‌اند و اثرگذاری کم‌نظیری در این بخش دارند.

مرضیه شهریاری افزود: پویش شکست کرونا در فضای مجازی را راه اندازی کردیم که تعداد زیادی از جوانان استان عضو آن هستند و در این پویش اقداماتی از قبیل آگاه‌سازی مردم درخصوص کرونا و همچنین توزیع اقلام بهداشتی و انجام ضد عفونی معابر در مناطق مختلف استان انجام می‌شود.

وی اظهار داشت: همه روزه اعضای عضو پویش اقدام به ضدعفونی معابر و نقاط خطردار به لحاظ بیماری کرونا کرده و این روند تا شکست کرونا توسط اعضای پویش شکست کرونا ادامه دارد.

این فعال اجتماعی گفت: سازمان‌های مردم نهاد چون برآمده از بطن جامعه هستند اثرگذاری آنها در هدایت افکار عمومی در زمان بروز بحران بسیار زیاد است و دولت هم در شرایط کنونی به اثرگذاری سازمان‌های مردم نهاد بیشتر باور پیدا کرده است.

وی افزود: امروز هم‌افزایی خوبی بین سمن‌های استان در مقابله با کرونا شکل گرفته که این روند زمینه شکوفایی بیشتر تشکل‌های مردمی را فراهم کرده و توجه دولتمردان به این بخش را بیشتر کرده است.

شهریاری اظهار داشت: یکی از سمن‌ها از ابتدای شیوع ویروس کرونا ضدعفونی منطقه سجادشهر بیرجند را به عهده داشته و هر روز سه نوبت این منطقه را با مواد بهداشتی مورد تایید وزارت بهداشت ضدعفونی می‌کنند.

وی گفت: همچنین سازمان مردم نهاد دیگر در شهر «درح» سربیشه هم در زمینه ضدعفونی معابر و تولید دستکش یکبار مصرف فعالیت دارد و در فضای مجازی هم سمن‌های حوزه جوانان استان بسیار فعال هستند و اقدام به تولید محتوای آموزشی برای مقابله با کرونا می‌کنند.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دیروز (دوشنبه) اعلام کرد: تاکنون ۷۳ هزار و ۳۰۳ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۱۱ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، موارد فوت ناشی از این ویروس به ۴ هزار و ۵۸۵ نفر رسیده است.

کیانوش جهانپور گفت: روند نزولی ابتلا به ویروس همچنان ادامه دارد و امیدواریم با رعایت موارد بهداشت عمومی و فردی این روند ادامه داشته باشد و مردم در تمام اقشار و صنوف از تردد غیرضروری خودداری کنند.

طرح فاصله‌گذاری اجتماعی به منظور قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا در جامعه از بامداد جمعه هشتم فروردین ماه جاری در سراسر کشور اجرا و تا ۲۰ فروردین تمدید شد که شاهد همراهی خوب مردم در کاهش ترددها به ویژه در روز طبیعت بودیم.

با مصوبه ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا طرح فاصله‌گذاری هوشمند از روز شنبه (۲۳ فروردین) در سراسر کشور اجرا شد و در این مرحله صنوف کم‌خطر با کسب مجوز لازم و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مجاز به فعالیت هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.