به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی سعیدی صبح چهارشنبه در نشستخبری که به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد، اظهار کرد: هدفگذاری ما بر این است که تا سال ۱۴۰۴ بتوانیم ظرفیت پرورش ماهی در خراسانجنوبی را به ۱۰ هزار تن برسانیم.
مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی بیانکرد: در حال حاضر ۷۰۰ استخر پرورش ماهی در خراسانجنوبی وجود دارد و در سال ۹۸ نیز یک میلیون قطعه ماهی زینتی نیز در استان پرورش داده شد که در اشتغالزایی تأثیر بسزایی داشته است.
سعیدی با اشاره به برخی از دغدغهها در خصوص انتقال ویروس کرونا از آبزیان به انسان ادامهداد: در حال حاضر در سطح کشور گزارشی مبنی بر انتقال کرونا از طریق آبزیان به انسان نداشتهایم ولی در این زمینه متخصصین امر در دامپزشکی باید نظر نهایی را بدهند.
وی افزود: در زمینه واردکردن ماهی قرمز شب عید از کشور چین نیز هیچگونه تصمیمی در این زمینه وجود ندارد.
مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی گفت: در سال جاری به واسطه شیوع ویروس کرونا توزیع ماهی قرمز تنها از طریق مراکز مجوز دار از شیلات و دامپزشکی صورت خواهد گرفت و از توزیع آن از طریق دیگر صنوف جلوگیری میشود.
سعیدی با اشاره به توزیع ۳۰۰ هزار قطعه بچه ماهی گرمابی در مردادماه سال جاری در بین متقاضیان به واسطه نبود مزرعه واسطهای پرورش ماهی گفت: یکی از برنامههای ما بحث پرورش ماهی تیلاپیا در سال آینده است.
وی با تبیین اینکه خراسانجنوبی از جمله چهار استان دارای مجوز پرورش ماهی تیلاپیا است، ادامهداد: امیدواریم که از فروردین ماه بتوانیم کار پرورش این نوع ماهی در خراسانجنوبی را آغاز کنیم.
مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با اشاره به ضرورت تقویت صنایع فرآوری مرتبط با آبزیپروری افزود: در حال حاضر در خراسانجنوبی سه کارخانه فرآوری در این زمینه وجود دارد که دو کارخانه در بیرجند و یک کارخانه نیز در طبس فعال است.
سعیدی یادآور شد: ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار از طریق اسناد خزانه برای خرید بچه ماهی تیلاپیا به خراسانجنوبی اختصاص داده شده است.
وی گفت: در پاسخ به اینکه چرا علیرغم پرورش ماهی در خراسانجنوبی از برخی استانهای دیگر ماهی وارد خراسانجنوبی میشود، بیانکرد: ماهی دریایی با ماهی پرورشی در استخر متفاوت است و ذائقه برخی از مردم خراسانجنوبی به سمت استفاده از ماهی دریایی است.