محمد صادق معتمدیان روز شنبه در نشست بررسی سند توسعه میان مدت شهرستان درمیان با اشاره به تفاهم نامه‌های محرومیت‌زدایی که همزمان با روز ملی روستا در استان امضا شد اظهار داشت: در این نشست که با حضور معاون اول رییس جمهوری برگزار شد برای شهرستان‌های زیرکوه، نهبندان و بخش درح سربیشه تفاهم‌نامه‌های محرومیت‌زدایی امضا شد که این مناطق شهرستان‌های مرزی با ضریب محرومیت بیشتر از سایر نقاط هستند.

وی یادآور شد: در قالب این تفاهم‌نامه‌ها ستاد فرمان اجرایی امام(ره) برای محرومیت‌زدایی در نهبندان، کمیته امداد برای محرومیت‌زدایی بخش مرزی درح و قرارگاه سازندگی بسیج در زیرکوه دستگاه‌های معین هستند.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه دستگاه معین محرومیت‌زدایی در شهرستان درمیان نیز بنیاد مستضعفان است اضافه کرد: به خاطر برخی تغییر و تحولات در بنیاد مستضعفان این نهاد حاکمیتی به مدت زمان بیشتری نیاز داشت تا برای محرومیت‌زدایی شهرستان درمیان ورود پیدا کند که تاکنون نشست‌های متعدد با رییس بنیاد برگزار و اکنون آمادگی برای امضای تفاهم‌نامه اعلام شده است تا اقدامات‌ لازم با عاملیت بنیاد علوی آغاز شود.

وی یادآور شد: قبل از حضور مسوولان بنیاد مستضعفان برای امضای تفاهم‌نامه باید پیش‌نویسی آماده شود.

معتمدیان، تهیه نقشه راه و برنامه‌ریزی برای میزان نیازهای موجود در شهرستان درمیان را مورد تاکید قرار داد و افزود: ابتدا باید اولویت‌ها مشخص شود تا در تفاهم‌نامه با بنیاد مستضعفان بتوان لحاظ کرد.

وی با تاکید بر اینکه بنیاد مستضعفان بر اساس سیاست‌های جدید خود بحث اشتغالزایی را دنبال می کند تصریح کرد: آنچه مورد تاکید مقام معظم رهبری در ابلاغیه جدید به این نهاد بوده نیز تعریف الگوی توسعه بر اساس اشتغالزایی در مناطق محروم است.

استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: بر این اساس بنیاد مستضعفان در ماموریت جدید  به دنبال زیرساخت‌های عمومی از جمله ایجاد جاده و امثال آن نیست لذا ایجاد اشتغال و زیرساخت های مربوط به آن در قالب طرح های مشارکتی دنبال می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه دولت همواره نقش اصلی را در بخش توسعه به عهده دارد بیان کرد: حضور دستگاه‌های حاکمیتی در کنار دولت به معنای هم‌افزایی بوده و مسوولیت اصلی کمک به مناطق محروم از اولویت های اصلی دولت است.

معتمدیان گفت: زمینه‌های سرمایه‌گذاری در حوزه توسعه شهرستان درمیان در قالب طرح های اشتغال با کمک بانک سینا فراهم شده است.

وی افزود: باید بتوانیم با برنامه‌ریزی و تقسیم کار از فرصت حضور ماموریت سازمانی بنیاد مستضعفان که برای اولین بار به این شکل در استان حضور دارند استفاده کنیم گرچه پیش از این نیز بنیاد مستضعفان خدماتی در استان داشته است.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: دفتر رسمی بنیاد مستضعفان در خراسان جنوبی دایر می شود که از این حیث سیزدهمین استان در کشور هستیم و امیدواریم با این مهم برنامه‌های تعریف شده با سرعت بیشتر دنبال شود.

وی با اشاره به اینکه پیش‌نویس تفاهم‌نامه با بنیاد علوی در شهرستان درمیان آماده می‌شود تصریح کرد: ۱۱ شاخص برخورداری کشور، استان و شهرستان احصا شده که مورد بررسی قرار می‌گیرد و پروژه‌هایی بر مبنای آن تعریف می شود تا در زمان مشخص  اهداف محرومیت‌زدایی محقق شود.

معتمدیان گفت: حوزه های آب شرب، راه روستایی، تلفن ثابت، شبکه برق و گاز وضعیت بخش کشاورزی و اشتغالزایی در سطح شهرستان درمیان الگوی مشارکتی است که با حضور مردم سرمایه‌گذاری و آموزش بنیاد علوی انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: بسترهای سرمایه گذاری باید احصا شود که خروجی آن کمک به مردم باشد.

استاندار خراسان جنوبی افزود: یکی از سیاست‌های این بنیادها این است که تا زمانی واحدهای تولیدی به بهره‌وری برسد حضور دارند و وقتی واحدها به توانمندی رسید به خود مردم واگذار می‌کنند تا  سرمایه‌گذاری منجر به اشتغالزایی شود.

وی گفت: بیشترین عقب افتادگی شهرستان درمیان در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات هست که امیدواریم با اجرای مصوبات تا پایان دولت به وضعیت مطلوب برسیم.

معتمدیان همچنین با اشاره به اقداماتی که در حوزه پوشش شبکه های دیجیتال در استان انجام گرفته است اظهار داشت: میزان پوشش شبکه‌های دیجیتال در مدت زمان کوتاه یک رکورد در این حوزه بود اما هنوز هم در برخی نقاط از جمله درمیان عقب ماندگی وجود دارد.

وی گفت‌: با پیگیری های صورت گرفته در سفر دکتر نوبخت و تفاهم نامه‌های منعقد شده با معاون فنی سازمان صدا و سیمای کشور، اقدامات انجام شده در راستای افزایش پوشش دیجیتال در استان قابل تحسین است.

وی افزود: با اقدامات صورت گرفته، ضریب برخورداری از پوشش دیجیتال در شهرستان درمیان ۲۵ درصد افزایش یافته است.

وی ادامه داد: تفاهم نامه‌ای که استانداری با بنیاد برکت به امضا رسانده یک موضوع پوشش شبکه های دیجیتال بوده که در بحث احداث ابنیه مورد نیاز به استان کمک می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی گفت: با این وجود انتظار می‌رود سازمان مدیریت و برنامه ریزی تخصیص استانی در این بخش به خصوص برای شهرستان درمیان و سربیشه را افزایش دهد.

وی اظهار داشت: امیدواریم در تفاهم‌نامه سه جانبه بین استانداری، صدا و سیما و بنیاد علوی نیز مابقی ایستگاه‌های مورد نیاز شهرستان درمیان لحاظ شود تا شاخص برخورداری شهرستان در این زمینه افزایش یابد.

معتمدیان با بیان اینکه برق تنهای حوزه ای است که رضایتمندی مطلق در آن وجود دارد گفت: حتی برخی روستاهای زیر ۱۰ خانوار نیز از نعمت برق بهره‌مند شدند.

وی با اشاره به پیشنهاد استفاده از ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی برای اشتغالزایی در سفر اخیر دکتر نوبخت به خراسان جنوبی افزود: پیش نویس اولیه این طرح تهیه شده و شهرستان درمیان نیز یکی از نقاط هدف است.

استاندار با تاکید براینکه نیروگاه های خورشیدی در بحث تولید و اشتغال اثر خوبی دارد اظهار داشت: دولت نیز با استفاده از ظرفیت‌های قانونی در لایحه بودجه برنامه‌هایی را در نظر دارد که برای مناطق کمتر برخوردار خراسان جنوبی نیز باید سهمیه‌های لازم جذب شود.

وی گفت: درخواست استان نصب ۱۰ هزار پنل خورشیدی با ظرفیت تولید ۵۰ هزار وات برق است.

وی افزود: بر اساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته، از مجموع هزینه های نصب پنل‌های خورشیدی ۵۰ درصد در قالب یارانه و ۵۰ درصد هم از طریق تسهیلات ارزان قیمت به متقاضیان پرداخت می‌شود.

وی تصریح کرد: روستاهایی که از نظر فنی مشکلی ندارند، یعنی از آب و هوای مساعد برخوردارند و امکان اتصال به شبکه برق را دارند، در اولویت برنامه نصب پنل‌های خورشیدی قرار دارند.

وی افزود: در همین زمینه با همکاری قرارگاه سازندگی بسیج امکان تزریق منابع بلاعوض برای مناطق محروم فراهم شده که درمیان نیز در این سرمایه‌گذاری می تواند به عنوان نقطه هدف تعریف شود.

معتمدیان با اشاره به استفاده از خیران در بحث نوسازی مدارس نیز گفت: در این ارتباط اعتباراتی که یک سال اخیر با حمایت سازمان برنامه و بودجه تزریق شده بی‌سابقه بود و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.

وی عنوان کرد: یکی از اولویت‌ها در مناطق محروم مدرسه‌سازی در قالب تفاهم‌نامه‌های سه جانبه بوده که بین استان، سازمان نوسازی مدارس و بنیاد علوی به امضا می رسد.

استاندار خراسان جنوبی ساخت مجتمع‌های شبانه‌روزی در مناطق محروم را یک اقدام مهم برشمرد و گفت: این مهم با کلنگ‌زنی یک مجتمع در سفر دکتر جهانگیری در درح شروع شده که با تعریف پروژه‌های مشابه برای طبس مسینا و زیرکوه نیز دنبال می شود تا مناطق مرزی از این حیث مشکلی نداشته باشند.

وی همچنین با تذکر جدی به مدیرکل ورزش و جوانان استان خواستار جبران عقب افتادگی‌های حوزه ورزش شد و گفت: در بحث مصوبات سفرهای شهرستانی بدترین عملکرد به حوزه ورزش و جوانان بر می‌گردد که اجرای مصوبات نزدیک به صفر است.

معتمدیان عنوان کرد: عمل نکردن به تعهدات را نمی‌توان به نبود  اعتبارات مربوط دانست بلکه باید بیشتر زمان صرف و توجه لازم به مصوبات داشت.

وی تاکید کرد: پروژه‌هایی که به مردم قول داده شده است باید با اولویت و به طور جدی دنبال شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.