علی اصغر مونسان روز سه‌شنبه در دومین روز سفر به خراسان جنوبی از باغ گلشن طبس بازدید کرد و در جمع خبرنگاران گفت: طبس با مردم خونگرم و جاذبه‌های مختلف، شهری بی‌نظیر برای گردشگری است و جا دارد که گردشگری در این شهر پیشرفت کند.

وی افزود: شهرستان طبس در این سفر جاذبه‌های ویژه‌ای داشت که محل خوبی برای گردشگری است و از مردم دعوت می‌شود از جاذبه‌های آن دیدن کنند.

وی با اشاره به اینکه مالکیت باغ گلشن در اختیار اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی و شهرداری طبس است گفت: با این وجود وزارت میراث فرهنگی، اقدامات خوبی در حفظ و نگهداری آن انجام داده است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: اعتبار خوبی را اختصاص می‌دهیم که این باغ حفظ شود و معاونت گردشگری برنامه‌ای را برای تمام خراسان جنوبی با محوریت طبس طراحی می‌کند.

او با اشاره به مشکلات موجود در باغ گلشن گفت: این باغ موقوفه است و انتظار می‌رود سازمان اوقاف حضور بهتری برای نگهداری آن داشته باشد، دانشکده کشاورزی کار آفت زدایی درختان و گل‌های باغ را انجام می‌دهد و بقیه دستگاه‌ها هم باید پای کار باشند.

مونسان اظهار داشت: برخی درختان باغ سن زیادی دارند که باید جایگزین شود و تمام تلاش‌ها باید به کار گرفته شود که این باغ را حفظ کرد.

وی گفت: میراث فرهنگی آماده تحویل باغ گلشن از اداره کل اوقاف و امور خیریه استان است، با این وجود شهرداری ۸۰ سال در نگهداری باغ کوشیده و آفت زدایی آن حتما انجام می‌شود.

چشمه مرتضی علی و سد کریت، نمونه‌های نادر گردشگری 

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: چشمه «مرتضی علی» در طبس نیز از نمونه‌های نادر گردشگری در کشور است و افسوس که نتوانستیم در این سفر از این چشمه بازدید کنیم.

وی افزود: ظرفیت‌های کشور در حوزه گردشگری بسیار زیاد است و ما به طور دائمی در سفر هستیم که همین سفر نیز بعد از سفر به بوشهر و بندرعباس رقم خورد و بعد از خراسان جنوبی هم به اردبیل می‌رویم اما توانستیم نقاط کوچکی را ببینیم و اگر قرار باشد طبس را خوب ببینیم ۱۰ روز زمان نیاز داریم.

وی اظهار داشت: تصورم از طبس این بود که در منطقه خشک واقع شده اما با وجود درختان متعدد نخل، واقعا باغ شهر بی‌نظیری است.

مونسان سد قدیمی کریت طبس را یک جاذبه عجیب و غریب توصیف و اضافه کرد: وجود برخی نگرانی‌ها در حوزه حضور گردشگران نیز باید مورد توجه باشد که دستورالعملی را به مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان داده‌ایم تا برای رفع دغدغه‌ها تلاش شود و شاهد حضور گردشگران بیشتری در خراسان جنوبی باشیم.

موازین فرهنگی در گردشگری باید رعایت شود

وی گفت: گردشگران باید به این شهر و استان بیایند اما موازین و آنچه که برای مردم ارزش فرهنگی دارد، باید رعایت شود.

همچنین در این بازدید با درخواست دائمی شدن نمایشگاه عکس و صنایع دستی در باغ گلشن موافقت شد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پیشنهاد داد برای معرفی بیشتر خراسان جنوبی جمعی از خبرنگاران تخصصی حوزه گردشگری و مدیران آژانس‌های گردشگری از سراسر کشور به این استان سفر کنند.

باغی در دل کویر و شهرستان طبس وجود دارد که به باغ گلشن معروف است.

باغ گلشن یکی از باغ‌های نادر ایرانی است که آب جاری دائمی در آن جریان دارد. سردر باغ در زلزله ویرانگر سال ۱۳۵۷ طبس به ‌کلی از بین رفت؛ هم‌ اکنون در همان محل، ساختمانی با همان طرح و نقشه بنا شده و هر سال به ویژه نوروز یکی از مکان های پربازدید در خراسان جنوبی است.

مونسان که دیشب (دوشنبه) در پایان روز اول سفرش به خراسان جنوبی وارد طبس شد با همراهی استاندار خراسان جنوبی از روستای تاریخی و هدف گردشگری اصفهک دیدن و آستان مقدس امامزاده حسین بن موسی الکاظم (ع) را زیارت کرد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صبح (دوشنبه) به همراه برخی معاونان خود وارد بیرجند شد و از باغ و عمارت اکبریه، خانه شریف و ارگ کلاه فرنگی در بیرجند بازدید کرد.

وی سپس به شهرستان‌های سرایان و فردوس سفر کرد و ۱۱ اقامتگاه بوم‌گردی با حضور مونسان در خراسان جنوبی به بهره‌برداری رسید.

خراسان جنوبی بیش از ۹۰۰ اثر ثبت ملی و چهار اثر ثبت جهانی دارد که شامل باغ و عمارت اکبریه بیرجند، بیابان لوت، قنات بلده فردوس و حوله بافی روستای خراشاد است.

خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند ۱۱ شهرستان دارد و طبس در ۲۷۰ کیلومتری مرکز استان است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.