محمدصادق معتمدیان روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود: معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه با دعوتی که صورت گرفت، روز جمعه ششم دی ماه به همراه تعدادی از مسوولان کشوری در استان حضور پیدا میکنند.
وی با اشاره به سفر «محمدباقر نوبخت» به خراسان جنوبی در اسفند سال گذشته اظهار داشت: این سفر منجر به تصویب سند توسعه میان مدت استان خراسان جنوبی شد و یکی از اهداف سفر فردا بررسی میزان پیشرفت برنامههای توسعه استان است.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی گفت: راه آهن از پروژههای مهم و مورد مطالبه مردم و مسوولان استان بود که خوشبختانه شاهد مراحل اجرایی این ابرپروژه در شرق کشور هستیم که با مساعدت دکتر نوبخت و دولت انجام گرفت.
وی افزود: احداث ۱۰ هزار مسکن روستایی در سفر سال گذشته رییس سازمان برنامه و بودجه به استان مصوب و بنا شد توسط بنیاد مسکن و کمیته امداد ساخته شود که افتتاح فاز اول این طرح شامل ۲ هزار واحد مسکونی روز جمعه انجام میشود.
معتمدیان بیان کرد: بازدید از پروژه راه آهن، راه و بررسی مصوبات سفر قبلی از برنامههایی است که برای این سفر پیش بینی شده است.
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه اسفند سال گذشته در سفر ۲ روزه به خراسان جنوبی ضمن بازدید از برخی مناطق و پروژههای این استان، براساس تفاهمنامهای که با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و کمیته امداد امام خمینی (ره) امضا کرده بود، کلنگ اولین واحد از ۱۰ هزار واحد مسکن محرومان خراسان جنوبی را در روستای «هنج و نج» از توابع شهرستان بیرجند به زمین زد.
کمتر از ۱۰ ماه از آن سفر تمامی واحدهای این روستا و ۲ هزار واحد از کل طرح در استان آماده بهرهبرداری است.
پنج هزار واحد از این تعداد سهم بنیاد مسکن و پنج هزار واحد سهم کمیته امداد است که اکنون در مراحل مختلف ساخت و پیشرفت قرار دارد.
براساس آمار بنیاد مسکن خراسان جنوبی ۸۸ هزار و ۸۳۵ واحد مسکونی روستایی در این استان وجود دارد که از این تعداد تاکنون بیش از ۴۰ هزار و ۷۹۷ واحد مسکونی در ۷۷۶ روستا مقاوم سازی شده و از استحکام لازم برخوردارند.
همچنین حدود ۱۲ هزار و ۲۵۰ واحد مسکونی روستایی به طور تقریبی نیمه بادوام و در برابر حوادث تاحدودی مقاوم هستند اما ۳۵ هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی روستایی در استان خراسان جنوبی به صورت کم دوام یا کاملاً بی دوام و فرسوده هستند که باید بازسازی شوند.
سهمیه بازسازی واحدهای مسکونی روستایی در خراسان جنوبی پیش از اجرای این طرح سالانه بین یک هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار واحد بود و با پیگیری مدیریت استان و توجه ویژه دولت به ۱۰ هزار واحد در سال جاری افزایش یافت که باعث ایجاد تحرک در مناطق روستایی و رونق صنایع مرتبط با ساختمان نیز شده است.
استان مرزی خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند ۱۱ شهرستان دارد.