علیرضا خامه‌زر عصر روز شنبه در نشست کارگروه توسعه صادرات و شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان که با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان برگزار شد افزود: هیچ عرفی قبول نمی‌کند یک کشور تنها صادر کننده باشد.

وی ادامه داد: افغانستان کشور هدف صادراتی خراسان جنوبی است و اکنون ۹۰ درصد صادرات به این کشور انجام می‌شود.

وی بیان کرد: خراسان جنوبی در اکثر بخش‌ها دارای پتانسیل‌ و ظرفیت‌های بسیاری است همچنین در بحث تولید محصولات استراتژیک از جمله زعفران، عناب و زرشک رتبه‌های بین‌المللی و ملی را به خود اختصاص داده است.

رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند ادامه داد: همچنین صنایع شاخصی از قبیل کویرتایر، کاشی و سرامیک، ایزوگام، بسته بندی مواد غذایی و سایر در ۱۲ ناحیه و ۱۱ شهرک صنعتی استان فعال است.

وی با اشاره به وجود ۳۷ ماده معدنی در استان اظهار داشت: همچنین این استان دارای ظرفیت‌های منحصربه فردی در زمینه کانی‌های فلزی و غیرفلزی و سنگ‌های نیمه قیمتی است.

خامه‌زر عنوان کرد: در بخش میراث فرهنگی و گردشگری نیز اکنون سه اثر ثبت جهانی و حدود یکهزار اثر ثبت شده ملی است و گرم‌ترین و تاریک‌ترین نقطه کره زمین نیز در استان ما قرار دارد.

وی یادآور شد: مرز رسمی ماهیرود سربیشه به عنوان سومین معبر با افغانستان دارای ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک  است و در این مرز نوپا به سایر استان‌ها نیز خدمات‌رسانی می‌شود.

خامه‌زر با بیان اینکه مرز ماهیرود بخش اعظمی از صادرات ایران به افغانستان را بر عهده دارد افزود: با همبستگی توانستیم بخش اعظمی از صادرات افغانستان را در این مرز متمرکز کنیم.

وی با تاکید بر اینکه نگاه استان به مرز نگاه رو به جلو بوده است گفت: در حال حاضر نگاه به مرز افغانستان امنیتی است که انتظار داریم این نوع نگاه تغییر کند.

رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند ادامه داد: باید کشور افغانستان را به عنوان شریک تجاری بپذیریم و از ظرفیت‌های این کشور بویژه در بخش کشاورزی و محصولات ارگانیک آن بهره‌مند شویم.

وی با اشاره به وضعیت نامناسب جاده مرز ماهیرود – فراه افغانستان تصریح کرد:  فاصله مرز ماهیرود تا مرکز استان فراه ۱۲۰ کیلومتر بوده که ۶۵ کیلومتر با هزینه‌کرد توسط خراسان جنوبی تکمیل و به بهره‌برداری رسیده است.

خامه‌زر بیان کرد: مابقی مسیر باقیمانده در تعهد کشور افغانستان است اما مورد بی توجهی قرار گرفته و سرعت خوبی ندارد در حالیکه اگر تکمیل شود ظرفیت صادرات نیز افزایش خواهد یافت.

رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند افزود: برای تسهیل تجارت و انتقال پول و سایر امور بایستی سیستم صرافی کشور تغییر کند زیرا هنوز به شکل قدیم است و در یک معادله تجاری شاید سود صرافی‌ها از سود تجار بیشتر باشد.

وی ادامه داد: سیستم صرافی که سالها پیش شکل گرفته سبب شده تجار بازیچه دست صراف‌ها شوند لذا نتوانسته‌ایم ارتباط خوبی بین تجار و صرافی‌ها برقرار کنیم و این موضوع نیاز به توجه ویژه دارد.

خامه‌زر تاکید کرد: برای رفع این مشکل بایستی چند صرافی معتبر معرفی شود تا اطلاعات مورد نظر در سیستم مربوط ثبت و از طرفی بانک اطلاعاتی از تجار افغانی در دسترس ما قرار بگیرد.

وی خواستار راه‌اندازی کنسولگری  افغانستان در بیرجند شد و گفت: در این صورت می‌توانیم وضعیت فعلی خود را تثبیت کرده و شاهد نزولی شدن جایگاه خود در بحث صادرات به افغانستان نباشیم.

رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به جعل برندهای ایرانی در افغانستان افزود: در خصوص جلوگیری از این مشکل اقدامات خوبی صورت گرفت و جلوی جعل و تقلب ۲ برند خراسان جنوبی در این کشور گرفته شد.

وی با بیان اینکه نهادهای دولتی ریسک تجارت با کشور افغانستان را نمی‌پذیرند تصریح کرد: حداقل انتظار داریم با تسهیل قوانین در توسعه مراودات تجاری به ما کمک کرده و قوانین سخت جلوی راه تجار نگذارند.

خامه‌زر با تاکید بر اینکه به دنبال ثبیت جایگاه فعلی خود در افغانستان هستیم عنوان کرد: درخواست داریم ویزا و روادید حداقل برای تجار و فعالان اقتصادی حذف شود.

وی بیان کرد: دولت افغانستان از کامیون‌های ایرانی عوارض متقابل می‌گیرند در حالیکه ما این هزینه را دریافت نمی‌کنیم لذا در این زمینه نیز باید چاره‌اندیشی شود.

رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند گفت: همه ساله مناقصات و مزایده‌های بزرگی در کشور افغانستان برگزار می‌شود که انتظار داریم به ما اطلاع رسانی شود.

وی افزود: در حال حاضر کارخانجات آرد بسیار بزرگی در سه استان همجوار افغانستان وجود دارد که با ۲۰ تا ۳۰ درصد ظرفیت مشغول بکار هستند و می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد.

خامه‌زر عنوان کرد: توسعه کشت فراسرزمینی در افغانستان از خواسته‌های خراسان جنوبی بوده اما تاکنون به نتیجه نرسیده است در حالیکه استان در کشور اوکراین کشت فراسرزمینی دارد.

۷۵۵۷* ۶۰۵۴

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.