معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی از برگزاری جشنواره موسیقی مقامی شرق کشور(یادبود استاد جلیل رفیعی) در بیرجند خبر داد.
حمید مرادی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا منطقه خراسان جنوبی اظهار کرد: جشنواره منطقهای موسیقی مقامی شرق کشور در پایان سال جاری در بیرجند برگزار میشود.
وی با بیان اینکه این جشنواره با همکاری جهاددانشگاهی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، حوزه هنری خراسان جنوبی و دانشگاهها و مراکز آموزشی عالی استان برگزار خواهد شد، افزود: جشنواره منطقهای موسیقی مقامی شرق کشور در دو بخش تکنوازی و گروه نوازی در پایان سال جاری در بیرجند برگزار خواهد شد.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه خراسان، مهد موسیقی مقامی بوده و از استعدادهای سرشار و بالقوهای در این حوزه برخوردار است، افزود: این موسیقی با زندگی مردم پیوند خورده و یکی از برنامههای این معاونت این است که در حفظ این موسیقی تلاش کنیم تا بتوانیم نسل به نسل آن را به آیندگان بسپاریم.
مرادی با بیان اینکه موسیقی مقامی، برگرفته از فرهنگ اصیل و سنتی هر منطقه است، تصریح کرد: حفظ و تقویت فرهنگ و هنر بومی، توجه به اصالتها و ریشههای فرهنگی و هویت و تلاش برای تاثیرگذاری جشنواره موسیقی مقامی و ایجاد اتحاد و همدلی بین هنرمندان، از اهداف این جشنواره است.
وی ادامه داد: صیانت از موسیقی بومی و قدرشناسی از پیشکسوتان، شناسایی و معرفی چهرههای جوان و تقویت اتحاد و همدلی هنرمندان و مردم، ایجاد نشاط و شادابی اجتماعی و احیای موسیقی اصیل شرق کشور، از اهداف دیگر این جشنواره است.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: این جشنواره در دو بخش رقابتی(تکنوازی و گروه نوازی) و غیر رقابتی برگزار میشود که در بخش رقابتی، استانهای شرق کشور شامل؛ خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان حضور خواهند داشت و در بخش غیررقابتی نیز پیشکسوتان خراسان جنوبی به هنرنمایی خواهند پرداخت.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: گروههای سنی از ۱۵ تا ۲۹ سال و از ۳۰ تا ۴۵ سال در دو بخش تکنوازی، گروهی به رقابت خواهند پرداخت.
مرادی ادامه داد: شرکتکنندگان میتوانند آثار خود را به همراه متن اشعار قرائت شده در قالب لوح فشرده ۵ تا ۲۰ دقیقه به صورت ضبط استودیویی بدون ویرایش، همراه با تکمیل فرم ثبت نام در سایت جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی ارسال کنند تا در دبیرخانه جشنواره که در فرهنگسرای ابن حسام جهاددانشگاهی مستقر است، مورد بررسی و داوری قرار گیرد.
وی یادآور شد: این جشنواره علاوه بر دو بخش اصلی، دارای بخش ویژه ای به نام مقالات پژوهشی و علمی در زمینه موسیقی مقامی شرق کشور نیز است که علاقمندان میتوانند آثار خود را در این بخش نیز بر روی سایت جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بارگذاری کنند.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این جشنواره، تا پایان دیماه سال جاری است.
انتهای پیام