حسین موهبتی روز شنبه در نشست شورای ساماندهی مبادلات مرزی و کارگروه توسعه صادرات استان خراسان جنوبی در مرز ماهیرود که با حضور معاون رئیس جمهوری در امور مجلس برگزار شد افزود: از سال ۹۴ تا بهمن ۹۷ حدود ۴۳ میلیون لیتر سوخت مرزنشینان به فروش رسیده که هفت میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان عواید حاصل از آن به حساب سه بخش و ۴۵ روستای مرزنشین استان واریز شده است.

وی با بیان اینکه از بهمن ماه پارسال تاکنون موضوع سوخت مرزنشینان شتاب گرفته است گفت: در این مدت ۲۷ میلیون لیتر از سوخت مرزنشینان به فروش رسید و درآمد آن به حساب مرزنشینان واریز شد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری خراسان جنوبی اظهار داشت: براساس مصوبه هیات دولت در سال ۹۰، بخشی از سود حاصل از صادرات فرآورده‌های نفتی به روستاهای مرزی که در شعاع ۲۰ کیلومتری از مرز واقع شده‌اند، پرداخت می‌شود.

وی تصریح کرد: تاکنون از محل فروش سهمیه سوخت مرزنشینان خراسان جنوبی ۱۵۰ میلیارد تومان به دولت کمک شده است.

موهبتی با اشاره به آثار اجتماعی سود حاصل از فروش سوخت به مرزنشینان یادآور شد: این موضوع سبب شد امروز شاهد مهاجرت معکوس مرزنشینان به روستاهای مرزی و تثبیت جمعیت در این مناطق باشیم.

وی گفت: شعاع مرز ۲۰ کیلومتر در نظر گرفته شده است اما حریم امنیتی دارد و در برخی نقاط از ۲  تا ۱۰ کیلومتر افزوده می‌شود.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری خراسان جنوبی افزود: این موضوع باعث شده ۲۰ روستای دیگر به طرح مربوطه اضافه شوند که در مراحل بعدی افراد بیشتری از سود حاصل از فروش سوخت در استان منتفع خواهند شد.

وی پیشنهاد داد: حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد از سود حاصل از فروش سوخت مرزنشینان برای تکمیل زیرساخت‌های اقتصادی در مناطق مرزنشین استان اختصاص یابد.

مرز ماهیرود شبانه‌روزی شود 

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی هم گفت: صادارت استان در چهار ماه ابتدای امسال ۹۴ میلیون دلار بوده است و در سال اخیر و امسال شاهد روند کاهش شدید صادرات هستیم.

محمدعلی خاشی افزود: سال ۹۶ میزان خروجی کالا از گمرکات استان ۹۰۰ میلیون دلار بود که پارسال به ۶۱۵ میلیون دلار کاهش یافت.

وی بیان کرد: مشکلاتی از قبیل محدودیت صادرات چهار قلم کالای اساسی استان به کشور افغانستان، محدودیت‌های داخلی در بحث پیمان سپاری ارزی، صادرات بسیاری از واحدهای تولیدی در استان را متوقف کرده است.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی خواستار شبانه روزی شدن مرز ماهیرود شد و گفت: این موضوع از چند سال پیش در دستور کار قرار گرفته اما هنوز اجرایی نشده و این مرز تنها روزها فعال است.

وی یکی از مهمترین زیرساخت‌های شبانه روزی شدن مرز ماهیرود را تامین نیروی انسانی دانست و بیان کرد: درخواست داریم دولت اجازه جذب ۱۰۰ نفر نیروی بومی برای این منطقه را صادر کند.

خاشی با اشاره به جایگاه ویژه مرز ماهیرود در توسعه صادرات یادآور شد: با توجه به بادهای ۱۲۰ روزه و گرد و خاک شدید در منطقه مرز ماهیرود درخواست داریم دولت به مباحث پرسنلی و پرداخت حقوق نیروها در مرز ماهیرود توجه ویژه داشته باشد.

«حسینعلی امیری» معاون رئیس جمهوری در امور مجلس روز شنبه در دومین روز سفر به خراسان جنوبی از بازارچه و سایت مرزی ماهیرود در شهرستان سربیشه بازدید و در نشست شورای ساماندهی مبادلات مرزی و کارگروه توسعه صادرات استان شرکت کرد.

استان مرزی خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند ۱۱ شهرستان دارد و دارای طولانی‌ترین مرز مشترک با افغانستان به طول ۳۳۱ کیلومتر است.

۷۵۵۷*۳۰۲۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.