به گزارش ایرنا علیرضا نصرآبادی روز دوشنبه در نشست خبری افزود: پارسال 16 میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای سازه های آبخیزداری به استان اختصاص یافت و هزینه شد.
وی بیان کرد: خراسان جنوبی سال گذشته در اجرای سازه های آبخیزداری در سطح کشور عملکرد بسیار خوبی داشت به گونه ای که با توجه به شدت سیلاب ها در اسفند 97 و فروردین امسال نه تنها شاهد خسارت نبودیم که روان آب ها به میزان قابل توجهی مهار شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی اظهار داشت: از ابتدای سال آبی جاری (مهر 97) تا پایان فروردین ماه بیش از 62 میلیون مترمکعب روان آب در 2 هزار و 300 سازه آبخیزداری استان مهار و جمع آوری شد که در نوع خود بی سابقه بوده است.
وی گفت: در حال حاضر 700 میلیون مترمکعب روان آب در استان هدر می رود که با اجرای سازه های آبخیزداری با اولویت شهرستان های مرزی می توان این روان آب ها را مهار کرد.
نصرآبادی یادآور شد: سال گذشته با اجرای به موقع و مناسب سازه های آبخیزداری و نقش آن در مهار روان آبها، رویکرد واقع بینانه در کشور ایجاد شد به ویژه اینکه مقام معظم رهبری اهتمام ویژه ای به این طرح دارند.
وی گفت: از ابتدای تاسیس استان تاکنون در مجموع 57 میلیارد تومان برای اجرای پروژه های آبخیزداری اختصاص یافته که بیشتر از این رقم تنها برای سال 98 پیش بینی شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی افزود: هفته جاری استاندار خراسان جنوبی با هدف پیگیری افزایش اعتبارات منابع طبیعی و آبخیزداری استان با معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری دیدار و گفت و گو کرد.
وی گفت: در این نشست برای تامین و تخصیص اعتبار پروژه های آبخیزداری و آبخوان داری استان از محل صندوق توسعه ملی تا سقف 60 میلیارد تومان از سوی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور قول مساعد داده شد.
نصرآبادی اختصاص اعتبار آبخیزداری به استان را در سطح استان حتی کشور بی سابقه دانست و اظهار داشت: با اختصاص این اعتبار حجم کار بسیار بزرگی را با همت مسئولان و مشارکت های مردمی در استان انجام خواهیم داد.
وی گفت: در اجرای سازه های آبخیزداری به ویژه در روستاهای مرزی اقدامات مشارکتی با سایر نهادها از جمله قرارگاه شهید ناصری سپاه، آستان قدس و بسیج سازندگی نیز از سال قبل آغاز شده که یکی از مزیت های این طرح ثابت شدن جمعیت روستاها و جلوگیری از مهاجرت به شهرها بوده است.
وی بر لزوم تشکیل کارگروه جامع آب در استان تاکید کرد و گفت: همچنین باید مدیریت بحران آب در استان تشکیل شود و مسایلی از جمله نگاه فرابخشی و سیر چرخه هیدرولوژیکی آب مورد توجه ویژه قرار گیرد تا از این طریق جلوی حجم زیادی از روان آبها گرفته و صرفه جویی در بخش های مختلف نیز لحاظ شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه این استان دومین استانی بیابانی کشور است تصریح کرد: امسال از محل صندوق توسعه ملی 100 میلیون یورو برای بیابان زدایی از جمله مبارزه با پدیده گرد و غبار به کشور اختصاص یافت که سهم استان از این رقم 15 میلیارد تومان برآورد شده است.

** چرای بیش از حد ممنوع
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: امسال میزان بارندگی های مناسب سبب سرسبز شدن مراتع و بیابان ها شده اما از دامداران و عشایر انتظار می رود چرای بیش از حد نداشته باشند.
نصرآبادی ادامه داد: نباید تصور کرد بارندگی های امسال مشکل خشکسالی را رفع کرده است لذا دامداران نباید با فشار بیش از حد به مراتع و چرای آن، بیابان ها را به وضعیت قبلی تبدیل کنند.
وی به آغاز برداشت برخی گیاهان دارویی در استان اشاره کرد و گفت: پارسال با مشارکت سازمان جهاد کشاورزی نسبت به کشت برخی محصولات گیاهی به صورت زراعی از جمله آنغوزه، زیره سبز، آویشن و سایر وارد کار شدیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی سطح زیر کشت و مطالعه شده محصول آنغوزه را 100 هزار هکتار اعلام کرد و گفت: در حال حاضر یکهزار خانوار به عنوان بهره بردار و 10 پیمانکار در زمینه برداشت این محصول همکاری می کنند.
وی اضافه کرد: درآمد حاصل از فروش آنغوزه سالانه 60 تا 100 میلیارد تومان است اما این محصول خام فروشی می شود که باید مراجع تحقیقاتی از جمله شرکت های دانش بنیان برای تکمیل چرخه فراوری آن تلاش کنند.
7557*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.