به گزارش ایرنا سید مصطفی حسینی روز سه شنبه در نشست کمیته توسعه مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان جنوبی اظهار داشت: اصل مطالبه گری در سازمان های مردم نهاد استان مغفول مانده است و باید ساز و کار نظارت مشخص باشد.
وی با اشاره به شاخص های کلی سازمان های مردم نهاد بیان کرد: خودجوشی، تعهد، هدف مشترک، قانون مندی، شخصیت مستقل و مسئولیت پذیری از مهمترین شاخص های سمن هاست.
نماینده سازمان های مردم نهاد خراسان جنوبی پیوند قوی بین مردم را از دیگر خصوصیات این سازمان ها عنوان کرد و افزود: از همین رو سازمان های مردم نهاد در مرزی ترین نقاط استان هم فعالیت می کنند.
وی با بیان اینکه برخی ضعف ها نیز در سمن های استان مشاهده می شود گفت: باید به دنبال توسعه این سازمان های مردمی به خصوص در محیط های روستایی باشیم.
حسینی رشد فردگرایی، احساس بی فایده بودن فعالیت های اجتماعی، منفعت گرایی شخصی، اطلاعات ناکافی و نبود ساختار فیزیکی مناسب را از تهدیدهای کلی حوزه سازمان های مردم نهاد برشمرد و افزود: باید اعتماد متقابل بین دولت و سمن ها ایجاد شود.
وی با تاکید بر رفع موانع برای ورود سمن ها به حلقه نظارتی دولت اظهار داشت: واگذاری امور به این تشکل ها القای حس مالکیت به آنها می دهد و به این باور می رسند که پیمانکاران دولت نیستند بلکه داوطلبانی از جنس اجتماع هستند.
نماینده سازمان های مردم نهاد خراسان جنوبی درک سمن ها از سوی دستگاه هایی مانند بیمه و مالیات را از الزامات دانست و گفت: اگرچه رویکرد آنها مثبت است اما گاهی عدم شناخت از رسالت سمن ها باعث اتفاقات ناخوشایندی می شود به طوری که برای یک کار خیر باید 9 تا 10 میلیون تومان جریمه پرداخت کنیم.
وی با اشاره به اهمیت مشارکت مردمی در مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: بیش از 2 هزار و 500 سازمان مردم نهاد در حوزه مواد مخدر کشور فعالیت می کنند از همین رو توسعه کیفی و کمی این قبیل سمن ها در استان نیز لازم است.
حسینی با تاکید بر استفاده از مدل های جدید در حوزه آسیب های اجتماعی به خصوص اعتیاد بیان کرد: بعضی شهرستان های با توجه به تعداد زیاد سمن ها اما در حوزه مواد مخدر فعالیت مشخصی ندارند که جای نگرانی است و انتظار می رود این مشارکت بیشتر شود.
وی تصریح کرد: برخی سازمان های مردم نهاد نیز حاضر به تغییر و به روز کردن اصول خود نیستند در صورتی که طبق برنامه ششم توسعه، سمن ها هم در روش و هم در مسیر توسعه باید جهش های لازم را داشته باشند.
نماینده سازمان های مردم نهاد خراسان جنوبی با بیان اینکه تعداد حضور سمن ها در کارگاه های توانمندسازی نگران کننده است گفت: این موضوع نیاز به ساختار جدی نظارتی دارد.
وی ادامه داد: برخی سمن ها در استان حتی توانایی و تخصص ارایه یک گزارش را ندارند و این وضعیت مشارکت جویی سمن ها را در خراسان جنوبی نسبت به سایر استان با مشکل جدی روبه رو می کند.
حسینی اظهار داشت: طبق آخرین آمار به ازای هر 2 هزار نفر در استان یک سازمان مردم نهاد داریم.
9893*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.