به گزارش ایرنا محمد جهان بین روز پنجشنبه در نشست قیمت گذاری علوفه یارانه ای و بررسی مشکلات عشایر شهرستان نهبندان افزود: از این مقدار 400 تن جو به صورت یارانه ای توزیع شده و تا پایان امسال سه هزار تن علوفه دیگر برای دام عشایر نیاز است.
وی بیان کرد: با توجه به کاهش بارندگی در سال آبی گذشته مراتع دچار فقر مطلق است و هم اکنون عشایر دام خود را با علوفه دستی پرورش می دهند که با توجه به آغاز فصل زایش، دام ها به علوفه دستی بیشتری نیاز دارند.
مدیر امور عشایری نهبندان گفت: با توجه به افزایش شدید قیمت علوفه در سال جاری عشایر برای تامین علوفه دام خود با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند و از مسئولان درخواست داریم برای نجات عشایر از این بحران، علوفه یارانه ای و مدت دار بیشتری اختصاص دهند.
وی افزود: سال آبی جاری نیز بارندگی های خوبی در مناطق عشایری شهرستان نداشته ایم و در مراتع و چراگاه‌ها اغلب جز تعدادی هیزم و بوته خار چیزی برای تعلیف دام وجود ندارد و از جهتی با افزایش نرخ علوفه پرورش دام برای عشایر صرفه اقتصادی ندارد.
جهان بین بیان کرد: تمام تلاش ما این است با ارایه خدمات بیشتر به عشایر بخشی از مشکلات آنان را حل کنیم و حل برخی مشکلات از جمله کم آبی و کمبود علوفه در گرو تخصیص اعتبار بیشتر از مرکز است.
سه هزار و 192 خانوار عشایری در شهرستان نهبندان زندگی می کنند و بیش از 180 هزار راس دام را در این منطقه مرزی پرورش می دهند.
بهلولی، محمودی، کرده ای، اردونی، جمال زهی، یوسف زهی، آخوندی، نخعی و نوری از جمله اقوام عشایر نهبندان هستند که به مناطق ییلاقی تگ سهلو، دشت شورآب میان کوه، کوه باران، دشت چاهداشی و میغان کوچ می کنند.
نهبندان مرکز این شهرستان در 200 کیلومتری جنوب بیرجند مرکز خراسان جنوبی قرار دارد.
شهرستان نهبندان با بیش از 59 هزار نفر جمعیت و 26 هزار کیلومترمربع مساحت از شمال و غرب به شهرستان بیرجند، از جنوب به استان های سیستان و بلوچستان و کرمان و از شرق به افغانستان و شهر زابل محدود می شود.
7556*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.