حسین غلامی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کوچ پاییزه عشایر از اواسط مهر آغاز می شود که امسال تعدادی از عشایر به دلیل خشکسالی شدید و فقر مراتع کوچ نخواهند کرد.
وی گفت: خشکسالی های متوالی و فقر مراتع در چند سال اخیر در کوچ عشایر چالش هایی ایجاد کرده و گاهی کوچ با تاخیر است یا انجام نمی شود که عشایر هر سال از بابت خشکسالی متحمل خسارت زیادی می شوند.
مدیر امور عشایر شهرستان سربیشه بیان کرد: از ابتدای سال جاری در راستای کاهش خسارت اثرات خشکسالی بر عشایر 500 تن انواع نهاده‌های دامی بین عشایر شهرستان به صورت یارانه ای و مدت دار توزیع شد.
وی گفت: همچنین در 6 ماه گذشته هفت هزار مترمکعب آب با اعتبار 150 میلیون تومان برای 800 خانوار عشایری ارسال شده که حجم آبرسانی به دلیل خشکسالی نسبت به مدت مشابه سال قبل 20 درصد افزایش یافته است.
غلامی ادامه داد: به دلیل خشکسالی هر سال تعدادی از چشمه ها، قنوات و چاه های مالداری شهرستان خشک یا کم آب می شود که این موضوع هزینه آبرسانی سیار به عشایر را افزایش می دهد.
در حال حاضر سه هزار و 200 خانوار عشایر در شهرستان سربیشه زندگی می کنند که 135هزار راس دام سبک و سنگین را پرورش می دهند و بر اثر خشکسالی های چندین ساله جمعیت دام عشایر این شهرستان 10 درصد کاهش یافته است.
شهر سربیشه به مرکزیت شهرستان سربیشه با هشت هزار و 251 کیلومتر مربع وسعت در فاصله 66 کیلومتری جنوب بیرجند مرکز خراسان جنوبی قرار دارد.
7556*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.