وزیر ورزش و جوانان تاکید کرد: از الان زود است که بخواهیم انتظار مدالآوری در المپیک را از ژیمناسیک داشته باشیم اما باید روندی داشته باشیم که برای بازیهای آسیای آینده و المپیک بعدی بتوانیم از بین مدالهای پرشمار این رشته مادر بهرهمند شویم.
به گزارش جی پلاس، عصر امروز (دوشنبه) ۱۵ مرداد ۱۳۹۷، مسعود سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان ایران به همراه سید رضا افتخاری رئیس کمیته ملی المپیک و شاهرخ شهنازی دبیر کل کمیته ملی المپیک با حضور در اردوهای تیمهای ملی ژیمناستیک و پینگپنگ، با ملی پوشان اعزامی به بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا دیدار کردند.
وزیر ورزش و جوانان در ابتدای سخنانش ضمن آرزوی موفقیت برای ملی پوشان ژیمناستیک اظهار کرد: فکر میکنم در این ۱۰ الی ۱۱ ماه اخیر ملی پوشان ایران در تونمنت های مختلفی شرکت کردند که توانستند ۵۴ مدال را کسب کنند و ۲۴ مدال طلا بوده است. بدین ترتیب طبق آمار ۹ مدال بیشتر نسبت به دوره های قبل کسب کردهایم که نشان از یک خیزش مطلوب به سمت پیشرفت در این رشته پایه بوده است.
او افزود: در سال گذشته با انتخاب خانم اینچه درگاهی به عنوان رئیس فدراسیون انتظار داریم روند رو به رشدی را به وسیله استعداد یابی در همه استانها در این رشته شاهد باشیم. همانطور که میدانید در مناطق مختلف کشور استعدادهای خوبی وجود دارند که اگر آنها را کشف کرده و وارد دنیای قهرمانی کنیم می توانیم نتایج خوبی کسب کنیم.
وزیر ورزش ادامه داد: از الان زود است که بخواهیم انتظار مدالآوری در المپیک را از ژیمناسیک داشته باشیم اما باید روندی داشته باشیم که برای بازیهای آسیای آینده و المپیک بعدی بتوانیم از بین مدالهای پرشمار این رشته مادر بهرهمند شویم. چون همانطور که میدانید سهم ایران از مدال های رشتههای پایه مانند دوومیدانی، شنا و ژیمناستیک در چنین رویدادهایی بسیار کم است.
او در ادامه با بیان اینکه باید برنامهریزیهای بهتری را در راستای رشد این رشتهها تدوین کنیم، گفت: امکاناتی که داریم استاندارد نیست اما تلاش می کنیم در سال های بعد شرایط بهتری را برای این رشته ایجاد کنیم تا شاهد موفقیت بیشتر ورزش ایران در رویدادهای پیش رو باشیم. از جناب آقای صالحی امیری نیز تشکر میکنم که در شروع کار کمیته ملی المپیک اصلیترین هدف خود را رشد و توسعه ورزش کشور قرار داده است. امیدوارم شاهد رشد و توسعه ژیمناستیک باشیم.
سلطانیفر تاکید کرد: آسیب دیدگی کیمیا علیزاده یکی از بهترین ورزشکاران ایران موجب ناراحتی ما شد. هنوز درباره جانشین او به عنوان پرچمدار ایران در بازی های آسیایی تصمیم نگرفته ایم. با اطمینان می گویم قطعا پرچمدار ایران در این بازیها یک زن خواهد بود. البته تصمیم نهایی را در این خصوص فردا در جلسه ای با حضور مسئولان کمیته ملی المپیک اعلام می کنیم.
وزیر ورزش و جوانان در ادامه بازید امروز خود با حضور در محل تمرینات ملیپوشان پینگپنگ تیم بانوان در جمع خبرنگاران گفت: سطح تنیس روی میز آسیا سطح دنیاست و تا جایی که یاد دارم در فینال رقابتهای جهانی یا المپیک ورزشکارانی از آسیا همچون چین حضور دارند. رنک پینگپنگ مردان ایران در آسیا ۸ و در جهان ۲۳ است که نشان دهنده یک رشد مناسب است.
او افزود: اما همانطور که گفتم، اگر واقعا از استعدادهای مناطق محروم استفاده کنیم و با آموزش و پرورش به صورت جدیتر، کاری متمرکزتر و منسجم تر داشته باشیم، حتما می توانیم از استعدادهای فراوان استفاده کنیم. از این که ستاد عالی بازیها با حضور مسئولان تصمیم گرفتند دو تیم مردان و زنان تنیس روی میز را به صورت کامل عازم بازیهای آسیایی کنند بسیار خوشحالم و امیدوارم ورزشکاران تلاش کنند حداکثر بهره را ببرند، شاید با قرعه خوبی هم رو به رو شده و توانستند به دور بعد صعود کنند.
سلطانیفر ادامه داد: برای رشد بیشتر این رشته باید از مربیان خوب خارجی آسیای جنوب شرقی استفاده کنیم، از مدرسین خوب آسیای شرقی بهره ببریم و برنامهریزی چند ساله انجام دهیم. پیشرفت خیلی دور از ذهن نیست. حدود ۲۰ سال پیش سفری به چین داشتم که دیدم ۵۰۰ نفر در یک سالن بزرگ تنیس روی میز بازی میکردند و همه دانشآموز بودند. همین اتفاقها باعث پیشرفت یک رشته میشود و نتیجه آن ظهور قهرمانان متعدد جهانی و المپیکی میشود.
او در ادامه با بیان این که به مسابقات آسیایی جاکارتا نزدیک می شویم و بازی رشته های تیمی ما زودتر آغاز می شود، توضیح داد: اوج بازی ها از روز هفتم است. امروز در ادامه بازدیدها از دو اردوی ژیمناستیک و تنیس روی میز بازدید کردیم چون لازم است نگاهی ویژه، جدیتر و عمیق تر با برنامهریزی بلندمدتتر به ژیمناستیک داشته باشیم. هم در بازیهای آسیایی و هم المپیک تعداد مدالهای زیادی در این رشته وجود دارد که متاسفانه سهم ایران از آنها بسیار کم است.
وزیر ورزش و جوانان ایران تاکید کرد: در هر دو رشته ژیمناستیک و تنیس سطح آسیا سطح دنیاست و کشورهای آسیای شرقی سرآمد دنیا هستند. پس از تغییرات در یک سال اخیر، در ژیمناستیک زمینه ورود و خروج استعدادها فراهم شده است و طبق گزارشی که ما دریافت کردهایم، مجموعا ژیمناستها در ۷ سال ۹ مدال کسب کرده بودند اما در یک سال گذشته حدود ۵۴ مدال کسب کرده اند که نشان می دهد خیز مد نظر ورزش کشور انجام شده و امیدواریم در آینده شاهد افتخارآفرینی بیشتر باشیم.
او ادامه داد: رسیدن پینگپنگ به المپیک ۲۰۲۰ در برنامه ما نیست اما امیدواریم برای دور بعدی با برنامهریزیها بتوانیم پوشش گستردهتری در همه نقاط کشور داشته و موفقیتهای بیشتری را کسب کنیم. در ژیمناستیک نیز ۴ ورزشکار را اعزام می کنیم که همگی شانس رسیدن به فینال بازیهای آسیایی را دارند و حتی اگر روزشان باشد، می توانند به مدال هم برسند.
سلطانیفر گفت: در تنیس روی میز هم شرایط به همین صورت است. در مردان آسیا هشتم و در دنیا رنک ۲۳ را در اختیار داریم اما همانطور که میدانید اکثر فینالهای جهانی و المپیک را دو ورزشکار چینی و آسیای شرقی برگزار می کنند. طبیعی است شانس کمی برای کسب مدال داریم اما امیدواریم تیم های کامل ما بتوانند نتایج خوبی کسب کنند. از کمیته ملی المپیک هم خواستیم تا مربیان و مدرسین خارجی خوبی بیاورند و با برگزاری کلاسهای متعدد سطح دانش مربیان داخلی را ارتقا دهند.
وزیر ورزش در پایان و در خصوص انتخاب پرچمدار جدید کاروان ایران برای هجدهمین دوره بازیهای آسیایی، گفت: خبر آسیبدیدگی کیمیا علیزاده را دیروز دریافت کردیم و ناراحتکننده بود. البته امیدوار بودیم پزشکان بگویند آسیب دیدگی جدی نباشد اما پس از معاینات صورت گرفته مشخص شد که او قطعا به بازیهای آسیایی نمیرسد اما برای انتخاب پرچمدار نیز فردا در جلسه فوقالعاده ستاد بازیها تصمیم می گیریم که حتما یک بانوی دیگر جایگزین او و پرچمدار ایران می شود.