در اردیبهشت ماه رویترز خبر می دهد که سازمان نظارت بر بازار سرمایه بریتانیا Financial.org را در لیست هشدار سرمایه گذاران قرار داده، شرکتی که اخیراً فعالیت های هرمی آن به ایران هم کشیده شده. اما تنها یک ماه پس از این ماجرا بدون اطلاع قبلی در حساب فیسبوک این کمپانی اعلام می شود که تغییرات اجباری اعمال شده و برخی از حساب های دلاری به ارزی دیگر تغییر داده شده اند.
به گزارش جی پلاس، ،Financial.org شرکتی است که از سال 2016 فعالیت خود را آغاز کرده، در بریتانیا ثبت شده و حتی اسپانسر تیم اتومبیل رانی فرمول یک ویلیامز است. بنا بر گزارش ها این شرکت صدها هزار دلار سرمایه (احتمالاً تا الان بسیار بالاتر از این میزان) از افرادی در آسیا را مدیریت می کند و این در حالی است که حتی مجوز معاملات مالی در بسیاری از این کشورها را ندارد.
این کمپانی خود را فعال در زمینه کسب و کار مرتبط با آموزش و با 200 هزار عضو معرفی می کند اما در لیست عمومی شرکت های مجاز اعلام شده از سوی رگولاتوری امور مالی بریتانیا (FCA) برای خرید و فروش سهام یا اوراق قرضه قرار نداشت تا اینکه به تازگی در لیست هشدار FCA قرار گرفته است.
Financial.org در هفته های اخیر رویدادهای تبلیغاتی برای ارز دیجیتال خود، فوین در کوالالامپور مالزی، شانگهای چین، جاکارتای اندونزی و شهرهای دیگری در تایلند و ویتنام برگزار کرده است.
چه کشورهایی در مورد فعالیت این شرکت اخطار داده اند؟
تا کنون نهادهایی از 8 کشور از جمله بریتانیا در مورد معامله با این شرکت اخطار داده اند. بر اساس گزارش رگولاتور امنیتی امارات متحده عربی در اردیبهشت ماه اعلام شده بود این شرکت، سرمایه گذارانی از سراسر آسیا و حوزه خلیج فارس را جذب کرده است.
نهاد مذکور در مورد معامله با این وبسایت، هر سرویس ارائه شده توسط آن و سرمایه گذاری در اوراق بهادار مرتبط با آن هشدار داده بود. علاوه بر این در گزارش گفته شده بود که Financial.org اجازه شرکت در معاملات مالی را ندارد. حتی پیش از آن کمیسیون تبادل و امنیت فیلیپین به تجار، کارگزاران، دلالان و آژانس هایی که سرمایه گذاری غیر مجاز در شرکت هایی از جمله Financial.org را تبلیغ می کردند هشدار و خبر از احتمال مجازات 21 سال زندان داده بود.
سرمایه گذاری ها در Financial.org کجا می رود؟
17 فرد از چین، اندونزی، مالزی، سنگاپور، تایلند، ویتنام و امارات متحده عربی اعلام کرده اند که هر یک بین 3 هزار تا 400 هزار دلار را به Financial.org پرداخت کرده اند. بیشتر آنها ادعا کرده اند که پول هایشان در سهام بلو چیپسرمایه گذاری شده. بلو چیپ به انواعی از سهام ابر شرکتها گفته میشود که از نظر کیفیت، اطمینان، قابلیت و توانایی سودآوری شهرتی ملی را دارا باشند.
ماجرای ارز مجازی فوین چیست؟
اما در 21 ژوئن (31 خرداد ماه) خبری مبنی بر بسته شدن حساب های دلاری تمامی سرمایه گذاران و تبدیل آنها به ارز مجازی فوین (Foin) منتشر می شود. با این حال سرمایه گذاران برای فعال کردن حساب های ارز دیجیتالی خود باز هم باید مبلغ دیگری بپردازند: این بار 7 هزار دلار و البته تنها تا 31 ژوئیه (9 مرداد ماه) ماه به آنها مهلت داده می شود.
او همچنین از سرمایه گذاران یا اعضا گفته:«شایعه شده که سرمایه گذاران یا اعضای نا خشنود تصمیم به اقدام قانونی گرفته اند. دادخواست های قانونی قطعاً سال ها طول خواهد کشید و هیچ تضمینی برای موفقیت وجود ندارد و ممکن است شما [سرمایه گذاران] در طول دوره دعوی قضایی فرصت نقد کردن یا تحقق بخشیدن به سود خود را از دست بدهید».
در تماس های تلفنی و ایمیلی که رویترز با دفاتر لندن و ابوظبی این شرکت برقرار کرده، هیچ پاسخی دریافت نشده است.
بازنده ها چه می گویند؟
سرمایه گذاری از ژاپن تصویری از حساب کاربری خود را منتشر کرده که بر اساس آن حساب 9 هزار و 800 دلاری ناپدید شده و اکنون 59 فوین دریافت کرده. او اعلام کرده بود دیگر به حساب خود دسترسی ندارد.
فرد دیگری از سنگاپور نیز با انتشار تصویری از حساب خود خبر از صفر شدن حساب 3 هزار دلاری خود داده و البته خبری هم از فوین در حسابش نیست. هر دو این افراد ادعا کرده اند که پیش از ناپدید شدن موجودی دلاری خود هیچ هشداری دریافت نکرده اند.
شنیده می شود از ایران نیز برخی در این شرکت سرمایه گذاری کرده و اکنون به فعالیت در زمینه جذب بیشتر سرمایه ادامه می دهند.