همزمان با انتشار گزارش درباره گروگان گرفتن خدمه کشتی ایرانی در حوالی امارات، تلاش‌ها برای بازگرداندن آنها به ایران آغاز شد. شرکت ایرانی قرار است بزودی پولی برای آذوقه و آب به شرکت هندی بدهد. همچنین با پیگیری سازمان بنادر و دریانوردی، وزارت خارجه پیگیری‌ها برای رسیدگی به وضعیت ملوانان را آغاز کرد.

به گزارش جی پلاس، 14 خدمه و کاپیتان کشتی ایرانی که در اختیار پیمانکار هندی است، دو ماه و نیم است در دریا و داخل کشتی بدون سوخت به‌سر می‌برند.

آذوقه غذایی و آب آشامیدنی در کشتی رو‌به‌تمام شدن است و خدمه در شرایط سختی به سر می‌برند.

در حال حاضر این افراد با بیسکویت و آب، روز را سپری می‌کنند. همزمان با انتشار این گزارش، ماجرا از سوی مجلس، اتحادیه دریانوردان و سازمان بنادر و دریانوردی کشور مورد بررسی قرار گرفت تا مشکل دریانوردان حل شده و آنها به کشور بازگردند.

چرا به‌فکر نیستیم؟

همچنین در تماس مردم با گروه حوادث سایت ما نسبت به وضعیت خدمه ایرانی و خارجی کشتی ابراز نگرانی کردند و خواستار رسیدگی سریع به وضع آنها شدند.

یکی از خوانندگان گفت: اگر کشتی غرق می‌شد یا خدمه کشتی جان خود را از دست می‌دانند آن موقع همه دستور رسیدگی به ماجرا را می‌دادند. چرا الان کسی به فکر این افراد نیست؟

یکی دیگر از خوانندگان هم پیشنهاد داد، شماره حسابی در روزنامه اعلام شود تا هزینه بازگرداندن دریانوردان ایرانی به کشور جمع شود و آنها قبل از این‌که جان خود را از دست بدهند نجات پیدا کنند.

فقط ایمیل گرفتیم

یکی از خدمه کشتی نیز عصر دیروز گفت: امروز از شرکت ایرانی که کشتی متعلق به آنهاست پیغامی برای ما ارسال شد که جلسه فوق‌العاده برگزار شده و قرار است بزودی به شرکت هندی پول پرداخت شود. بعد از این پیغام، از شرکتی هندی هم ایمیلی دریافت کردیم که در آن اعلام شده بود، شرکت ایرانی قرار است پولی پرداخت کند و در صورت پرداخت برای شما آب و آذوقه ارسال می‌شود. در حالی که مدیریت کشتی با شرکت هندی است، آنها ارسال آذوقه و آب را مشروط به پرداخت پول کرده‌اند. ما هنوز در وضعیت بحرانی بسر می‌بریم و کمک جدی به ما نشده است.

سلامت دریانوردان مهم است

اکبر مرزبان، مدیرکل امور دریانوردان و سازمان‌های تخصصی بین‌المللی سازمان بنادر و دریانوردی کشور دیروز درباره اقدامات صورت گرفته برای کمک به دریانوردان ایرانی گفت: پس از اطلاع از ماجرا در روزنامه جام‌جم، بررسی‌ها در این باره را آغاز کرده و در تماس با انجمن صنفی دریانوردان مشخصات مالک کشتی، پیمانکار و سه دریانورد ایرانی را به دست آوردیم.

پس از جمع آوری اطلاعات، با توجه به این‌که کشتی در آب‌های شارجه توقف کرده است، نامه‌ای خطاب به اداره حقوق بین‌الملل وزارت خارجه تهیه کرده و همراه مستندات ارسال کردیم تا از طریق نمایندگی وزارت خارجه در امارات اقدامات ضروری در خصوص سه ایرانی حاضر در کشتی صورت گیرد.

وی افزود: در مرحله اول سلامت خدمه کشتی برای ما مهم است و باید آب و آذوقه در اختیار آنها قرار گیرد. از طریق ادارات ذی‌ربط سازمان بنادر و دریانوردی هم اقدامات لازم برای بازگشت سه دریانورد ایرانی انجام شده است. این کشتی با پرچم گینه استوایی در حرکت بوده و از نظر حقوقی با امارات و گینه استوایی باید مکاتبه کرد. سازمان بنادر و دریانوردی، سلامت خدمه کشتی‌ها را در اولویت کاری خود قرار داده و در این ماجرا هم پس از اطلاع سریع وارد عمل شدیم.

مدیر کل امور دریانوردان وسازمان های تخصصی بین المللی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه اطلاعات مربوط به کشتی و ۳ دریانورد ایرانی اتخاذ شده است، اعلام کرد: پیگیر مکاتبه با وزارت امور خارجه هستیم تا هرچه سریعتر و از مسیر دیپلماتیک و قانونی این مسئله حل و فصل شود.

وی با اشاره به اینکه موضوع مربوطه از طریق سازمان بنادر و دریانوردی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز اطلاع رسانی خواهد شد، اظهار کرد: این اتفاق موضوعی است که با حساسیت و اولویت کاری بالا در دستور کار سازمان بنادر و دریانوردی قرار دارد تا در سریع ترین زمان ممکن دریانوردان ایرانی به کشور بازگردند و حقوق آن ها نیز پرداخت شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.