مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: بیش از ۵۰ هزار هکتار از سطح جنگلهای استان به آفت پروانههای جوانه خوار آلوده شد.
به گزارش جی پلاس؛ شیرزاد نجفی در جمع خبرنگاران به شیوع آفت پروانه جوانه خوار بلوط در مناطقی مانند سپیددشت، چمچیت، بیشه، شول آباد و دادآباد اشاره و اظهارکرد: متاسفانه بیش از 50 هزار هکتار از سطح جنگلهای استان به این آفت آلوده شده و مناطق مذکور بیشترین نقاط آلوده شیوع این آفتاند.
وی با بیان اینکه کار مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط در شهرستانهای خرمآباد، سلسله، چگنی، دورود و الیگودرز با مشارکت جوامع محلی آغاز شده است، افزود: این اقدام در کوتاه مدت منجر به کاهش این آفت میشود و باید قبل از اینکه لاروها به حشره کامل تبدیل شوند، مبارزه انجام شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان در رابطه با علت شیوع این آفت نیز عنوان کرد: نبود سرما و یخبندان در سالهای اخیر، گرم شدن هوا ، تغییر اقلیم و کمبود بارشها سبب طغیان این آفت شده است و برای دفع این آفت جوانه خوار بلوط از روش محلول پاشی که یک مبارزه بیولوژیکی محسوب میشود استفاده شده است.
وی در رابطه با مضرات پروانه جوانه خوار بلوط نیز تصریح کرد: این آفت که در چند دهه اخیر، گونههای مختلف بلوط را به ویژه در جنگلهای لرستان مورد حمله قرار داده بسیار مخرب است چرا که سبب کاهش رویش چوب، زوال جنگل، تغییر در زادآوری و توالی شده و حتی مرگ درختان را نیز در پی دارد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان خاطرنشان کرد: با یاری گرفتن از مردم محلی و به لحاظ آمادگی و شناختی که از آفت جوانه خوار بلوط داریم هم اکنون این آفت تحت مدیریت و کنترل است