در هر دوره جام جهانی گروه هایی بودند که بیش از دو تیم قدرتمند در آن حاضر بوده و یا پیش بینی تیم های صعود کننده از این گروه ها سخت بوده و به همین دلیل به گروه مرگ مشهور شده اند.
به گزارش سرویس ورزشی جی پلاس؛ در هر دوره مسابقه های فوتبال در سطح جهان و در مراحل مقدماتی تیم های قدرتمندی بودند که بایکدیگر هم گروه شدند و تقابل آن ها برای مخاطبان جذاب بوده است.
حضور سه تیم قدرتمند در یک گروه و یک تیم متوسط و حتی ضعیف تر یکی از مشخصه های اصلی گروهی است که از آن به عنوان گروه مرگ یاد می شود.
در جام جهانی فوتبال نیز عمدتا یک گروه وجود داشته که بیش از سه تیم قدرتمند را در خود می بیند و همین پیش بینی تیم های صعود کننده را دشوار می کند.
بعد از قرعه کشی جام جهانی 2018 روسیه نیز به گروه هایی لقب گروه مرگ دادند. گروه B و گروه D از جمله گروه هایی است که با عنوان گروه مرگ یاد شده است اما هنوز نظرات مختلفی در خصوص گروه مرگ جام جهانی روسیه وجود داد.
1994 آمریکا (مکزیک، ایتالیا، نروژ و ایرلند)
مکزیک در رده هفدهم رنکینگ فدراسیون جهانی بود. ایرلندی ها سیزدهم و ایتالیا هم صدرنشین فوتبال جهان بودند. نروژ که به عنوان دومین تیم به جام جهانی رسیده بود در گروهش چهارم شد و از رقابت ها کنار رفت.
مکزیک و ایرلند کمی بهتر بودند اما بعد از دور مقدماتی حذف شدند ولی ایتالیا برای فینالیست شدن جنگید. در این جام برزیل بعد از خراب شدن پنالتی روبرتو باجیوی ایتالیایی قهرمان شد.
نکته جالب این گروه این بود که همه تیم ها با چهار امتیاز به کار خود در دور گروهی پایان دادند.
1998 فرانسه (رومانی، انگلیس، کلمبیا و تونس)
با توجه به عملکرد فوق العاده و شگفت انگیزی که کلمبیا چهارسال پیش داشت به نظر می رسید که این تیم مدعی اصلی برای صدرنشینی در گروهی باشد که انگلیس گلن هادل هم در آن حضور داشت.
این اولین دوره ای بود که 32 تیم در جام جهانی حاضر بودند اما با توجه به رتبه بندی فیفا گروه G رقابت ها، چالش برانگیز بود. رومانی در رده پنجم جهان بود که دور گروهی را با صدرنشینی به پایان رساند در حالی که انگلستان رده ششمی، در گروه دوم شد. کلمبیا (نهم جهان) و تونس (بیست و سوم جهان) در همان ابتدا حذف شدند.
2002 کره و ژاپن (سوئد، انگلستان، آرژانتین و نیجریه)
در سال 2002 انگلستان بازهم در یک گروه سخت بازی کرد اما حضور آرژانتینی ها در رقابت ها خیلی کوتاه بود و حذف شدند.
سوئدِ اریکسون در این رقابت ها تیمی در رده دهم و آرژانتین تیم دوم جهان بودند. انگلیس و سوئد در نهایت و با وجود حضور نیجریه و غول بزرگ آمریکای جنوبی به دور بعد رسیدند.
انگلیس بازهم در یک چهارم مغلوب برزیل شد و از دور رقابت ها کنار رفت.
2006 آلمان (ایتالیا، غنا، آمریکا و جمهوری چک)
فراتر از تعجب و حیرت بود. ایتالیا به عنوان تیم دوازدهم جهان به جام جهانی رسید اما در پایان چهارمین قهرمانی خود را کسب کرد.
در این گروه دو تیم ایتالیا و غنا که رتبه های پایین تری نسبت به حریفانشان در رنکینگ داشتند راهی دور بعد شدند.
آمریکا و چک هم حذف شدند.
2010 آفریقای جنوبی (اسپانیا، شیلی،سوییس و هندوراس)
برای دومین دوره پیاپی بود که تیمی از گروه سخت و مرگ به مقام قهرمانی رسید. شاگردان وینسنته دل بوسکه در اسپانیا در گروهی که سوییس، شیلی و هندوراس بودند صعود کردند.
شیلی تیم دوم گروه بود که در دور بعد با شکست برابر برزیل حذف شد.
2014 برزیل (آلمان، غنا، پرتغال و آمریکا)
آلمان در جام جهانی برزیل به سومین تیمی تبدیل شد که از گروه مرگ قهرمان می شود. تیم یوآخیم لو در رده بندی فیفا دوم بود در حالی که آمریکا در رده سیزدهم جای گرفته بود. پرتغال چهاردهم و غنا بیست و سوم بودند.
گروهی که رقابت در آن تنگاتنگ بود و پرتغالی ها حذف شدند.
البته در گروه D هم ایتالیا و انگلستان حذف شدند و اروگوئه و کاستاریکا صعود کردند.